Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild med tuscher?: Kæmpe tattoo-festival vender tilbage

Af Christina Frederiksen

Tattoofestivalen, “HCA INK – HC Andersen Tattoo Festival” vender tilbage til Odense for femte gang.

Det sker 2.-4. september i DOK5000, hvor den bedste tatoveringskunst fra ind og udland fejres.

Hverken konkurser hos DOK5000 eller Covid19 har stoppet Odenses HCA INK Tattoo Festival, og derfor kan du altså igen i år glæde dig til den store festival fra kropskunst.

Selvom forpagterne af Dok5000 tidligere i år gik konkurs, giver det ingen problemer for HCA INK, der lejer lokalerne direkte af Olav de Linde, der ejer bygningen.

Derfor kan publikum komme og opleve 100 af de bedste danske og udenlandske tatovører og også selv booke tid og blive tatoveret.

Vigtig for tattoomiljøet

HCA INK er etableret og er for længst anerkendt som en tattoofestival i midten af Danmark, som lægger vægt på stemning med et stort udendørsareal ved siden af DOK5000 med bar, streetart, DJ og streetfood,

– Nu er det femte gang vi afholder det, og tatovører og publikum kan godt lide at komme til HCA INK. Der er en hyggelig og uhøjtidelig stemning og i den flotte bygning som Dok5000 er, minder det om en stor tattooshop, hvor alle de lokale tatovører og udenlandske tatovører samles og arbejder i tre dage, netværker og hygger sig, siger Jakob Schultz, der er en af arrangørerne af HCA INK.

Han forklarer, at der i år igen også er fokus på street art, men også på et vikingeområde inde i hallen, hvor syv anerkendte tatovører laver håndstukne tatoveringer efter de oprindelige stick n poke metoder.

Det er blandt andet den verdenskendte og prisvindende tatovør Colin Dale, der oprindeligt er fra Canada, men bor i København.

– Det er fascinerende at opleve disse tatovører lave deres arbejde, så det skal man ikke gå glip af, siger arrangøren.

Kropskunst på scenen

Årets konferencier er ny i HCA INK sammenhæng.

Heidi Helheim er blandt andet både vikingekriger til de store vikingetræf og model. Hun er i fuld gang med at få tatoveret et fuldt bodysuit i vikingestil hos Ginnungagap Art hos den verdenskendte vikingetatovør Uffe Berenth, der er fra Aarup.

– Jeg har en stor passion for tatoveringer, og da jeg er en del af vikingemiljøet, er det naturligvis den stil, som jeg selv bliver tatoveret i, selvom der er lang vej før kroppen er helt dækker, siger Heidi Helheim og forklarer:

– Jeg glæder mig helt utroligt meget til at skulle stå på scenen til HCA INK og præsentere alle de forskellige konkurrencer, som tatovørerne og deres kunder kan stille op i, siger hun og henviser til de i alt 13 konkurrencer, som afholdes over de tre dage, hvor der blandt andet konkurreres i at lave de bedste tatoveringer under messen og i mange forskellige stilarter.

– Det her vil man ikke gå glip af. Det er et virkelig fedt event, hvor man kan komme og få sin nysgerrighed stillet og også blive tatoveret, hvis man har lyst, siger hun.

Entre koster 100 kroner pr. dag eller 200 kroner for alle dage. Søndag koster 50 kroner i entre.

Der kan købes billet i indgangen eller via Ticketbutler.dk.

Betaling via kreditkort eller MobilePay. Børn til og med 12 år har fri entre, hvis de følges med en voksen.

Læs mere om HCA INK her.

Hvad: HCA INK
Hvor: DOK5000
Hvornår: 2.-4. september. Fredag og lørdag kl. 11-23, søndag kl. 11-18.

Del artikel

Andre læser også