MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vild uge i Tusindårsskoven: Bedste Tinderbox nogensinde

Af Redaktionen

Verdens største EDM-gruppe, Swedish House Mafia, kunne lørdag nat lukke femte udgave af Tinderbox med et fænomenalt show, der viste, at de hører til i verdenseliten.

Det samme sted kunne man finde festivalens to øvrige absolutte hovednavne, Miley Cyrus og Neil Young, der sammen med den svenske trio sikrede, at de tæt på 45.000 gæster fik en helt igennem fremragende festivaloplevelse.

Femte udgave af Tinderbox åbnede torsdag 27. juni dørene til tre dage med høj sol og en helt utrolig god stemning.

Hyggelige områder med skygge som Moonshine, Smutvejen, hængekøjeområdet og den store pavillon midt på pladsen var populære vandhuller for de varme festivalgæster, der kombinerede afslapning med svedige festoplevelser i Groovebox, på de store scener, på teltscenen og ikke mindst i Magicbox, der endnu engang viste sig som et af festivalens største trækplastre.

Musikalsk leverede navne som Lana Del Rey, Billie Eilish, J Balvin, Sigrid, A$AP Rocky, Gnags, Wolfmother og The Chainsmokers store koncertoplevelser, der trak virkelig mange mennesker.

Fredag aften slog rekorder

Men der var ikke noget tidspunkt, hvor så mange hørte musik samtidig som fredag aften.

Her samlede Macklemore størstedelen af pladsen til en fest foran Blå Scene, mens både Rick Astley og Barcode Brothers kunne trække mere end fulde hus på Teltscenen og Groovebox.

Festen fortsatte natten igennem sammen med Miley Cyrus i studenterhue og ikke mindst Duran Duran, der lukkede festivalens anden aften med en perlerække af kæmpehits.

Genbrugsplast var en succes

På pladsen fungerede både affaldssortering og det nye samarbejde med Tuborg om genbrugsplastglas fortrinligt, hvilket betød, at Tusindårsskoven var ren og pæn hele festivalen igennem.

Målet om 60% genanvendelse af det indsamlede affald forventes indfriet, og ambitionerne om at gøre Tinderbox til en bæredygtig festival er kun blevet større efter at have oplevet publikums opbakning til det nye retursystem og affaldssorteringen på pladsen.

Det skriver Tinderbox i en pressemeddelelse.

Initiativer som Tinderbox Comedy med 21 danske komikere og de to live podcasts, Moonshine og de mange aktiviteter i Smutvejen viste endnu engang, at selvom navnene på plakaten er vigtige, så er de mange oaser og de små fester i festen en essentiel del af Tinderbox-oplevelsen for mange.

Arrangører er glade

Det blev også understreget af publikums fremmøde, der både var imponerende i antal, men også kunne mærkes på pladsen lige så snart dørene gik op.

“Dette års udgave af Tinderbox er uden tvivl den bedste, vi har lavet.

Udover vanvittige shows fra en politisk bevidst Miley Cyrus, en elektrisk Neil Young og de yderst intense Swedish House Mafia, så har der simpelthen været så mange gode og forskellige koncerter i år.

Men det er helheden, der står som det stærkeste kort. Vores flotteste og mest velfungerende plads til dato inviterede til fester i mange forskellige former, og det var en helt utrolig god oplevelse at se, hvordan folk brugte hver en krog til at skabe deres helt egen unikke festivaloplevelse,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Tinderbox var i sit femte år en virkelig smuk, sjov, festlig og ikke mindst varm succesoplevelse, og dermed er forventningerne bare skruet endnu højere op til næste års festival.

Tinderbox 2020 vil blive afviklet i Tusindårsskoven i dagene 25.-27. juni, og billetsalget starter søndag 30. juni.

Weekendens succes fejres med et Early Bird-salg med en fordelagtig billetpris til festivalens trofaste gæster.

Fra søndag 30. juni kl. 10.00 indtil 31. juli vil der være mulighed for at købe Early Bird-billetter til 1.545,- for en partoutbillet. Der sættes et begrænset antal i salg, og billetterne kan købes via Tinderbox.dk