Vild uge i Tusindårsskoven: Bedste Tinderbox nogensinde

Skrevet af: Redaktionen

Verdens største EDM-gruppe, Swedish House Mafia, kunne lørdag nat lukke femte udgave af Tinderbox med et fænomenalt show, der viste, at de hører til i verdenseliten.

Det samme sted kunne man finde festivalens to øvrige absolutte hovednavne, Miley Cyrus og Neil Young, der sammen med den svenske trio sikrede, at de tæt på 45.000 gæster fik en helt igennem fremragende festivaloplevelse.

Femte udgave af Tinderbox åbnede torsdag 27. juni dørene til tre dage med høj sol og en helt utrolig god stemning.

Hyggelige områder med skygge som Moonshine, Smutvejen, hængekøjeområdet og den store pavillon midt på pladsen var populære vandhuller for de varme festivalgæster, der kombinerede afslapning med svedige festoplevelser i Groovebox, på de store scener, på teltscenen og ikke mindst i Magicbox, der endnu engang viste sig som et af festivalens største trækplastre.

Musikalsk leverede navne som Lana Del Rey, Billie Eilish, J Balvin, Sigrid, A$AP Rocky, Gnags, Wolfmother og The Chainsmokers store koncertoplevelser, der trak virkelig mange mennesker.

Fredag aften slog rekorder

Men der var ikke noget tidspunkt, hvor så mange hørte musik samtidig som fredag aften.

Her samlede Macklemore størstedelen af pladsen til en fest foran Blå Scene, mens både Rick Astley og Barcode Brothers kunne trække mere end fulde hus på Teltscenen og Groovebox.

Festen fortsatte natten igennem sammen med Miley Cyrus i studenterhue og ikke mindst Duran Duran, der lukkede festivalens anden aften med en perlerække af kæmpehits.

Genbrugsplast var en succes

På pladsen fungerede både affaldssortering og det nye samarbejde med Tuborg om genbrugsplastglas fortrinligt, hvilket betød, at Tusindårsskoven var ren og pæn hele festivalen igennem.

Målet om 60% genanvendelse af det indsamlede affald forventes indfriet, og ambitionerne om at gøre Tinderbox til en bæredygtig festival er kun blevet større efter at have oplevet publikums opbakning til det nye retursystem og affaldssorteringen på pladsen.

Det skriver Tinderbox i en pressemeddelelse.

Initiativer som Tinderbox Comedy med 21 danske komikere og de to live podcasts, Moonshine og de mange aktiviteter i Smutvejen viste endnu engang, at selvom navnene på plakaten er vigtige, så er de mange oaser og de små fester i festen en essentiel del af Tinderbox-oplevelsen for mange.

Arrangører er glade

Det blev også understreget af publikums fremmøde, der både var imponerende i antal, men også kunne mærkes på pladsen lige så snart dørene gik op.

“Dette års udgave af Tinderbox er uden tvivl den bedste, vi har lavet.

Udover vanvittige shows fra en politisk bevidst Miley Cyrus, en elektrisk Neil Young og de yderst intense Swedish House Mafia, så har der simpelthen været så mange gode og forskellige koncerter i år.

Men det er helheden, der står som det stærkeste kort. Vores flotteste og mest velfungerende plads til dato inviterede til fester i mange forskellige former, og det var en helt utrolig god oplevelse at se, hvordan folk brugte hver en krog til at skabe deres helt egen unikke festivaloplevelse,” siger talsmand for Tinderbox, John Fogde.

Tinderbox var i sit femte år en virkelig smuk, sjov, festlig og ikke mindst varm succesoplevelse, og dermed er forventningerne bare skruet endnu højere op til næste års festival.

Tinderbox 2020 vil blive afviklet i Tusindårsskoven i dagene 25.-27. juni, og billetsalget starter søndag 30. juni.

Weekendens succes fejres med et Early Bird-salg med en fordelagtig billetpris til festivalens trofaste gæster.

Fra søndag 30. juni kl. 10.00 indtil 31. juli vil der være mulighed for at købe Early Bird-billetter til 1.545,- for en partoutbillet. Der sættes et begrænset antal i salg, og billetterne kan købes via Tinderbox.dk

 

Premiere på Løvernes Konge: Her er vores dom

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

I år er det 25 år siden, at én af Disneys mest legendariske film kom til verden.

Nærmere bestemt i Afrika på Kongeklippen, hvor historien om en majestætisk løvefamilie udspiller sig.

Vi taler selvfølgelig om Løvernes Konge, der fik dansk premiere d. 18 november 1994.

Dengang solgte filmen mere end 1 mio. biografbilletter.

Gennem de seneste par år har Walt Disney Pictures valgt at gå all-in på at genskabe de ikoniske film, der stadig den dag i dag har fans i alle aldre og størrelser.

Dette er blandt andet sket med Skønheden og Udyret, Aladdin og Junglebogen.

I dag blev det så premieretid for – vel nok den mest berømte af dem alle – Løvernes Konge.

Der er slet ingen tvivl om, at netop denne film har stået højt på ønskelisten over de nye film. En Disney-film, der vel bare bliver bedre og bedre for hver eneste gang, du ser den.

Derfor var det også med stor forventning, at vi i dag lagde os tilrette i biografsæderne.

Den perfekte start

Noget, som en inkarneret Disney-fan sjældent finder sig i, er hvis der rodes alt for meget ved den originale historie.

Derfor starter filmen selvfølgelig også med: Naaaaaaaaahhhhhh tewhenyaaaaaa babadeee tiwawaaa!

Man er heller ikke mange sekunder inde i filmen, før man imponeres over de nærmest overrealistiske savannedyr, der nærmer sig Kongeklippen.

Faktisk er det nærmest som at se en naturdokumentar – og næsten umuligt at kende de animerede dyr fra den ægte vare … indtil de begynder at tale.

En del man lige skulle vænne sig til.

Men den computerskabte realisme er til gengæld et element, som tegnefilmen fra 1994 på ingen måde kan måle sig med.

Well done, Disney.

Sådan er 2019-udgaven

Berettermodellen følger trofast med i filmens udvikling og med det var vi jo også forberedte på, at århundredets familieforræderi nærmede sig med hastige … klove.

Den hjerteskærende scene efter gnuflugten, hvor Simba finder sin far død, er vel nærmest på (sørgelig) linje med Titanic-scenen med Jack og Rose, der tager afsked.

Scenen i den nye Løvernes Konge fulgte næsten 1:1 med originalen … men på grund af det ufatteligt realistiske set-up var oplevelsen altså også en anden.

I en tegnefilm kan man gøre, hvad man vil. Fantastien kan plante store følelser, vindende personlighed og rumme urealistisk dyre-mimik; det kan en naturrealistisk animation ikke.

Animatorerne havde alligevel forbarmet sig og givet Simba våde øjne – og det satte sig da også i vores.

Små overraskelser undervejs

Løvernes Konge er tilladt for børn over 11 år, og det satte da også vores tanker i gang om, hvorvidt denne udgave skulle være mere uhyggelig end den originale.

Er det igen realismen, der spiller én et puds?

Svaret til det må være, at: Nej, den er ikke mere uhyggelig. Men ja, realismen har noget at sige.

Men: Har man før set tegnefilmen, så skulle der altså ikke være noget at frygte i forhold til at se animationsfilmen. Den er fuldstændig forudsigelig.

Lykkeligvis var den dog også krydret med nye og moderne elementer, sådan at der stadig var små overraskelser undervejs.

Filmen var generelt noget mere “voksen”, så diskussionerne om familieforhold og de gode budskaber brændte ekstra igennem.

De barnlige udtryk var næsten elimineret, hvilket nok både siger noget om tiden, og at børn i dag er vant til et noget mere udtryksfuldt sprog, end man var for 25 år siden.

Humoren og selvironien var også skruet op til et nyt niveau.

Som eksempel, da Simba, Timon og Pumba afsluttede den nye udgave af Hakuna Matata, hvor Timon måtte bede Simba om at stoppe med at synge:

“You’ve grown 200 pounds since we started!”

En flot tribute til originalen

Alt i alt har den nye Løvernes Konge altså fat i noget rigtig godt, der både rummer den originale historie og udviklen inden for filmteknikken.

Men netop derfor har snakken da også gået på, om den verdensberømte animationsfilm mon kunne formå at bevare sin autencitet og originalitet – og ikke bare være et led i et pengemaskineri?

Oprindeligt blev Løvernes Konge jo produceret af Disneys “B-hold” af animatorer. A-holdet var nemlig travlt beskæftiget med at producere Pocahontas, som var den helt store satsning.

I vores øjne er der ingen tvivl om hvilken udgave, der er den rigtige. Animationsfilmen kan vel bedst beskrives som et hardcore tributeband, der ved præcis hvad de laver – og hvad, de skal leve op til.

Dermed ikke sagt, at den ikke er en fuldstændig fantastisk reminder om den uerstattelige historie, der uden tvivl er en biografbillet værdig.

Vi ser i hvert fald gerne denne udgave igen. Og igen.

Fik du ikke billet?: Bliv frivillig til Ed Sheeran-koncert

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Var du én af forventningsfulde, som det ikke lykkedes at få fat i billetter til nogle af Ed Sheerans Odense-koncerter, så er der nu blevet tændt endnu et håb.

Burger Anarchy i Odense, der til koncerterne har en madbod i Titusindårsskoven, søger nemlig frivillige, der er villige til at bruge deres lørdag på at servere burgere og nyde live-tonerne fra den britiske verdensstjerne i baggrunden.

Arbejdet består i sin enkelthed i at lange lækre burgere over disken i otte timer, alt imens du kan nyde tilstedeværelsen fra Ed Sheeran og selvfølgelig synge om kap med de øvrige frivillige i burgerboden.

Burger- og Ed Sheeran-aften

Arbejdet er som sagt ulønnet, men du vil til gengæld modtage et gavekort på 500 kr. til det populære Burger Anarchy i Odense som tak.

Du vil altså ikke modtage en decideret koncertbillet for arbejdet, men får altså chancen for at være med til koncerten fra en god placering i madområdet på koncertpladsen.

Foto: Burger Anarchy

Derudover er det vel også bare en oplagt mulighed for at få en hyggelig, musikalsk og spændende aften i selskab med andre dedikerede burger- og Ed Sheeran-fans.

Burger Anarchy mangler i skrivende stund 10 frivillige til koncerten d. 27. juli.

“Vi glæder os rigtig meget. Vi har allerede fuldt hold søndag, og håber på, at vi får samlet de sidste til lørdag snarest, så vi kan lægge vagtplan og holde velkomstmøde for alle,” fortæller restaurantchef, Nikki Molnár.

For at tilmelde dig, skal du præsentere dig selv i en mail til nikki@burgeranarchy.dk.

Varmepust fra syd: Over 30 grader i næste uge

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

De seneste par dage har budt på et okay sommervejr, men dog uden at ramme de helt høje temperaturer.

Men det vender for alvor i næste uge. Det skriver DMI i dag i en pressemeddelelse. 

Langtidsmeteorolog Steen Hermansen har kigget langt frem i prognoserne. Mest af alt ser han ikke de store udsving fra almindeligt dansk sommervejr. Og dog. Næste uge, ser nemlig ud til at skille sig ud, idet gedigen varmluft fra syd trækker op over landet. Derved er der mulighed for at det kan blive varmt – altså rigtig varmt.

Ifølge vagtchef Mette Wagner viser den seneste prognose, at det bliver varmt fra tirsdag og nogle dage frem.

”Langt de fleste steder kan vi nå eller passere de magiske 25° C, som er kriteriet for et dansk sommerdøgn. Gårsdagens prognose, tirsdag den 16. juli, var dog noget mere nærig med varmen både geografisk og tidsligt, så vi må vente og følge prognoserne frem mod næste uge, og holde øje med hvordan de udvikler sig.”

Tager man et kig på langtidsudsigterne for Odense på DMI.dk, lover den altså også 30 grader på onsdag, op til 31 grader torsdag og 30 grader fredag.

Jo længere frem i tiden man forsøger at sige noget om vejret, des mere usikkert bliver det. Derfor skal næste uges varme også tages med et gran salt.

Langtidsmeteorolog ved DMI, Steen Hermansen uddyber:

”Det ser temmelig sikkert ud, at det bliver varmere i næste uge, og det virker også sikkert, at vi nok skal komme over de 25° C mange steder – lokalt 30° C. Så både sommerdøgn og stranddage er altså indenfor rækkevidde igen. Men hvornår varmen indtræder, hvor længe det holder ved, og hvor stor en del af landet, der får sommervarmen på besøg, er mere usikkert.”