MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildt besøgstal i Odense Zoo: 2019 blev det bedste i 11 år

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Odense ZOO
Foto: Odense ZOO

Der er ikke noget at sige til, hvis de går rundt med armene over hovedet i Odense Zoo i disse dage.

Knap 412.000 gæster besøgte Zoo i 2019.

Ikke siden 2008 har der været så mange gæster på besøg, og det er uden tvivl de mange aktiviteter fordelt over hele året, der giver pote, siger ZOO-direktør Bjarne Klausen.

“Vi startede for eksempel 2019 ud med den bedste januar nogensinde på grund af vores lysaftener, og det fortsatte henover året,” siger han.

Sommeren blev havens bedste siden 2011, ZombieZOO i efterårsferien var igen et hit, og årets nyhed, Bøgetoppen, har vist sig at være en populær oplevelse hele året rundt.

“Med Bøgetoppen har vi givet gæsterne en ny oplevelse, hvor vi samtidig kan gøre dem lidt klogere på den danske natur undervejs. Det er en perfekt kombination,” siger Bjarne Klausen.

Gør gæsterne klogere på naturen

De mange aktiviteter fordelt på hele året er med til at bygge ovenpå den stærke grundpakke, som havens dyr og formidlingen om dem er, siger direktøren;

“Vores mission er at gøre endnu flere mennesker klogere på den fantastiske natur, der omgiver os, og derfor er det vigtigt, at man kan få oplevelser hele året rundt.

Jo flere gæster vi kan tiltrække, jo bedre kan vi lykkes med vores mission,” siger Bjarne Klausen.

Ovenpå rekordtallene har Odense Zoo endnu en fantastisk nyhed til odenseanerne.

Lysaftenerne fortsætter nemlig i 2020.

Lyser vintermørket op

Alle lørdage i januar og februar lyser Odense Zoo vintermørket op, når haven forvandles til en eksplosion af lys og farver.

Det er fjerde år i træk, at Odense ZOO afholder lysaftener, hvor man fra klokken 17-21 kan opleve ZOO helt anderledes, end man normalt ser den, og samtidigt til en billigere pris.

Lysaftenerne har vist sig at være et kæmpe trækplaster for publikummerne, og sidste år slog Odense Zoo publikumsrekord med hele 4.400 gæster på årets første lysaften – hvilket blev det højeste antal gæster på én dag siden sommeren 2016.

Det er samtidig det højeste antal gæster på én dag i januar nogensinde.

Lysende nyheder

Som noget helt nyt bliver der blændet op for en visuel fortælling i lys og lyd ved det store vandfald.

Fortællingen tager dig på en rejse gennem jordens udvikling; fra meteoren, der udryddede dinosaurerne, til menneskets indvirken på naturen.

Derudover er der på disse særlige lys-aftener mulighed for at besøge Safari, hvor du kan nyde en velsmagende buffet i stearinlysenes skær med bl.a. kartoffel-porresuppe, glaseret skinke, flødegratinerede kartofler og salater.

Prisen for adgang til en lysaften er 90 kr. for voksne og 50 kr. for børn.

Årskortholdere har fri entré.

Del artikel

Andre læser også