Vildt kokketræf under HCA Festivals: Fire af byens bedste går sammen

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Restaurant Pasfall
Foto: Restaurant Pasfall

I anledning af H. C. Andersen Festivals slår fire af byens bedste restauranter pjalterne sammen.

Det sker tirsdag, onsdag og torsdag i uge 34, når Restaurant Pasfall, Goma, Vår og Restaurant No. 61 præsenterer eventyrlige middage henover byens tage med titlen Den Flyvende Kuffert.

Hver af de tre aftener består af fire gastronomiske rejser – en fra hver restaurant – og dertil serveres bobler, snacks og sluttes af med kaffe og the og petit four.

Det bliver en sand gastronomisk rejse, for de fire restauranter kommer med hver deres islæt.

Repræsenterer hver deres niche

Restaurant Pasfall er er inspireret af det fransk køkken og forsøger at kombinere det franske og det danske. Der er fokus på lokale, fynske kvalitetsprodukter. Den blev i 2017 nævnt i Michelin Guiden, så der er tale om gourmetmad af allerfineste kvalitet.

Sushirestauranten Goma er en anderledes japansk restaurant i hjertet af Odense. Den ligger i Kongensgade og her serveres der mad efter det traditionsrige begreb Kaiseki Style.

Det er et særligt japansk køkken, der byder på små vellavede og velsmagende retter.

Vår bygger på det nordiske køkken og har samtidig et stort fokus på bæredygtighed og velsmag. Både kød og grøntsager leveres fra mindre økologiske eller biodynamiske fynske producenter.

Dette fokus på bæredygtighed afspejler sig også i vinreolen, der hovedsagelig har naturligt producerede vine fra mindre producenter på hylden.

Restaurant No. 61 ligger på hjørnet af Kongensgade og Vindegade. Det er et sted i ægte fransk bistro-stil med flotte anmeldelser og talrige nomineringer og priser. Den blev eksempelvis i 2014 kåret af den Danske Spiseguide som årets bistro/brasserie/spisested i Danmark.

Selv om No. 61’s bistrostemning nok ikke kan tages helt med op på Restaurant Pasfalls tagterrasse, så er der stadig garanti for lækker, udsøgt mad.

Spis på tagterrassen

Disse eventyrlige Den flyvende kuffert-middage foregår på Restaurant Pasfalls tagterrasse, der i festivalens anledning er pyntet smukt op af blomsterhandler Allestedlund, der ligger i Brandts Passage.

Hvad de fire restauranter har planlagt at servere for gæsterne til Den flyvende kuffert, er indtil videre ikke offentliggjort, men ikke desto mindre tør vi på MigogOdense godt love, at gæsternes smagsløg kan se frem til at blive forkælet ud over det sædvanlige.

Prisen er 649 kr. pr. person, men man skal ikke vente for længe, da torsdag aften allerede er udsolgt. Men der er stadig billetter til tirsdag 21. august og onsdag 22. august. Alle dage er det fra kl. 18 til 22.

Du kan bestille billetter til Den flyvende kuffert her.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019