MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Vildt syn på torsdag: Kæmpe plys-parade går gennem Odense

Af Christina Frederiksen

Det bliver lidt af et syn, der møder de bilister, cyklister og fodgængere, der torsdag eftermiddag begiver sig ud i trafikken i nærheden af OUH.

Her vil 30 maskotter fra hele landet nemlig mødes ved OB’s baner i Ådalen og gå i en kæmpe parade af plys op ad Sdr. Boulevard og over til OUH.

Her er målet først H.C. Andersen Børne- og Ungehospital og dernæst børne- og ungdomspsykiatrisk afdeling.

“Vi skal bare ud og sprede glæde hos en masse børn, der har brug for det,” siger David Lind Nordby, som er initiativtageren til den store parade.

Han fik idéen sidste år, da coronaen aflyste alle arrangementer – også hos de syge børn og unge på OUH.

“Jeg skulle i en anden forbindelse have afholdt et arrangement med maskotterne ude på Dyrskuepladsen. Men på grund af alle restriktionerne blev det ikke til noget, så jeg stod pludselig med 17 maskotter, som jeg ikke vidste, hvad jeg skulle gøre med,” siger David Lind Nordby og tilføjer:

Fylder for meget til at komme ind

“Og så kunne jeg se, at alle begivenheder i Tryllebjergets (arrangør, der laver events for indlagte børn på OUH red.) kalender bare var aflyst.

Aflyst, aflyst, aflyst. Og så tog jeg fat i H.C. Andersen Børnehospital og spurgte, om ikke vi måtte komme forbi med alle maskotterne. Og det måtte vi.”

I år har David Lind Nordby haft bedre tid til at forberede paraden. Det betyder, at Kornbageren torsdag formiddag kommer forbi børnehospitalet med maskotkager til de indlagte børn. Kagerne er en hyggelig opvarmning til optoget.

Til selve paraden går maskotterne i samlet flok over til OUH, og her er det meningen at børnene får mulighed for at komme ud til maskotterne. David Lind Nordby mener ikke rigtig, at der er mulighed for, at alle maskotter kommer inden for på hospitalet.

“Nej. Vi kan ikke komme ind på OUH med 30 maskotter. De fylder simpelthen for meget,” siger David Lind Nordby og griner.

Blandt maskotterne er for eksempel Cityline og Bymidte Kaj fra Kolding, Jalmer fra Nordea, Ninka fra Jumping Fun, Victor fra OB og Super Bruce fra SuperBrugsen.

Det er foreningen, Fishing for Life, der står bag paraden.

Man er velkommen til at følge efter optoget, når maskotterne går til og fra OUH.

Hvad: Maskotoptog fra OB til H.C. Andersen Børnehospital
Hvor: OB’s baner i Ådalen og H.C. Andersen Børnehospital, Kløvervænget 23C
Hvornår: 28. april med start kl. 15.30. Omkring kl. 16 er paraden ved H.C. Andersen Børnehospital

Del artikel

Andre læser også