Vin-eksperter går sammen: Ny pop-up vinbar åbner i Brandts Passage

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Torsdag den 2. november åbner en ny pop-up vinbar i Brandts Passage.

Det er de to sommelierer og gode venner, Jimmi Korsholm og André Berkholdt Larsen, der står bag vinbaren.

De to vinentusiaster har indgået et samarbejde med second-hand-butikken “The Organic Club”, som lægger deres hyggelige lokaler til.

Jimmi Korsholm og André Berkholdt Larsen.

Pop-up konceptet

Konceptet med pop-up vinbaren er, at den eksisterer fra torsdag den 2. november, såfremt alle tilladelser når at falde på plads til den dato. Vinbaren har altså 22 åbningsaftener i alt.

“Vi har valgt at holde åbent i november og december, fordi det er de to måneder, hvor der sker mest i Odense,” siger Jimmi.

Vinbaren kommer til at have åbent torsdag, fredag og lørdag i den nævnte periode fra klokken 18 til omkring midnat.

Et lækkert udvalg af økologiske vine, naturvine og konventionelle vine

Jimmi er til dagligt vinimportør, og både han og André har stor erfaring med vin. André har bl.a. været daglig leder på vinbaren S’vineriet i Klaregade.

De to venner deltager desuden hvert år til DM i blindsmagning, og der vil kunne bestilles en lille serie af ‘blindere’, hvis man som gæst har mod på at prøve kræfter med blindsmagning.

Jimmi og André vil bruge deres vinkendskab til at udvælge og servere de allerbedste koldklimavine, som passer godt til nordisk mad.

“Vi vil servere en god blanding af både økologiske vine, naturvine og konventionelle vine. Og vores fokus er især på kølige lande som Canada, England, Tyskland, Danmark og Østrig,” siger Jimmi.

Bornholmske specialiteter

I sommer åbnede Jimmi en sommervinbar i en forstad til Svaneke på Bornholm. Vinbaren hedder “Vinbaren Ved Vandet”, og den har fået en forrygende start. Faktisk scorer den højst på TripAdvisor blandt alle restaurationerne i Svaneke efter blot én sæson.

Jimmi tager lidt af Bornholm med til Odense, for han og André vil servere specialiteter fra Bornholm sammen med deres vine.

”Vi vil bl.a. servere bornholmske pølser og oste, og så vil man også kunne smage en pesto med ramsløg fra min egen sommerhushave på Bornholm,” siger Jimmi.

Store forhåbninger hos The Organic Club

Hos The Organic Club ser de frem til at invitere gæster indenfor til vin i november og december:

“Vi synes jo, at der er så meget potentiale i vores lokaler, og vi har plads til 30 siddende gæster. Derudover er Brandts en spændende og hyggelig passage – også om aftenen.

Derfor er det oplagt at benytte vores lokaler til en vinbar om aftenen. Jeg er sikker på, det vil blive rigtig attraktivt,” siger Anja Littau Due, der er indehaver af The Organic Club i Brandts Passage. Hun fortsætter:

”Umiddelbart når man kommer ind fra gaden, tænker man måske, at det udelukkende er et kvindeunivers, men det er det jo slet ikke kun, og vores økologiske vine er jo både for mænd og kvinder.”

Brandts Passage 27
5000 Odense