Vin med veninderne: Nelle’s åbner vinklub kun for kvinder

Skrevet af: Redaktionen

Der er få ting bedre end at drikke delikate druer med veninderne, mens snakken flyder frit. Sådan er der mange kvinder, der har det – og det har givet Nelle’s i Odense en god ide.

Kaffe- og vinbaren vil forene vin, venindehygge og viden, og derfor starter de en ny vinklub kun kvinder.

”Vi vil gerne skabe et rum, hvor kvinder kan mødes med deres veninder over et glas vin og sammen udforske vinens verden, blive klogere på vin, få stillet deres nysgerrighed og dele deres vinviden med hinanden,” siger Louise Gjøde, der er eventansvarlig hos Nelle’s.

Modsvar til machopræget vinverden

Det er ret vovet kun at lave en vinklub for kvinder, men der er en god grund til Nelle’s beslutning.

”Vinverdenen kan godt være præget af fine fornemmelser og mandehørmeri, og det er et meget mandsdomineret område at begive sig ind på. Det vil vi gerne gøre op med.

Vi har en meget afslappet tilgang til vin, og vi mener, at der skal være plads til kvinder i vinens verden. Derfor vælger vi at starte vores egen vinklub med højt til loftet, som udelukkende er for kvinder. På den måde skaber vi de rammer, som vi synes har manglet,” siger Louise Gjøde.

Vinklubben får en fast vært, der vil være med til alle arrangementer, og værten er naturligvis en kvinde.

”Værten bliver en af vores kvindelige ansatte, der hedder Lise Ellegaard. Hun er barista, tjener og har en vinuddannelse, og hun kommer desuden fra en vinfamilie, så hun har et solidt fundament”, fortæller Nelle’s eventansvarlige.

Eksklusive vinsmagningsaftener

Nelle’s vinklub arrangerer fire-fem vinsmagninger om året, som bliver holdt i Nelle’s egne lokaler ved Filosofgangen eller Rosenbæk Torv. Til vinsmagningerne vil der være et gennemgående tema, snacks og hygge, og du vil blive præsenteret for seks til otte vine, som du hører et oplæg om og bagefter smager.

Vinaftenerne varer et par timer, og de er eksklusive. For at komme med skal du nemlig være inviteret, og det kan du kun blive ved at melde dig ind i vinklubben.

”Alle informationer om vores vinsmagninger kommer til at blive formidlet i vores månedlige nyhedsbreve til vores klubmedlemmer, og du kan kun opnå adgang til billetterne gennem nyhedsbrevene. På den måde bliver det lidt eksklusivt, fordi arrangementerne kun er for de piger, der er meldt ind,” forklarer Louise Gjøde.

Første vinsmagning bliver i september 2018. Det koster 300 kroner og handler om franske vine. Inden første vinsmagning holder Nelle’s to pre-arrangementer, hvor du kan høre mere om vinklubben. De vil ligge før sommerferien.

Bliv medlem

Det er gratis at være med i vinklubben, og du kan melde dig ind via Nelle’s hjemmeside.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her