Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Kendt restauratør åbner ny vinbar: Her skal den ligge

Af Christina Frederiksen

Vin er noget, der bliver lavet under varmere himmelstrøg.

Sådan tænker de fleste nok, og mange vinkendere har deres egne favoritter, hvad enten de er produceret i Frankrig, Spanien, Italien, Sydamerika eller Australien.

Bare for at nævne nogle af verdens store vinnationer.

Derfor er det også rimeligt vildt, hvad der snart kommer til at ske i Odense.

Her åbner landets – måske – eneste vinbar, hvor der stort set kun bliver serveret vin lavet i Danmark.

Den får navnet Vino Værdsat og kommer til at ligge i Kongensgade 31.

Det er restauratør Benjamin Mosskov, der driver blandt andet restaurant Værdsat, der står bag den nye vinbar.

“Jeg tror faktisk, at det bliver Danmarks første vinbar stort set kun med dansk vin. Jeg har i hvert fald søgt for at se, om jeg kunne finde andre. Det kan jeg ikke,” siger han og griner.

Vino Værdsat får adresse i Kenny Ankers gamle lokale ved siden af Restaurant Værdsat.

Og hvis nogen skulle sidde og tænke: “Ah, dansk vin – er det ikke surt?” så kan man være helt rolig, forlyder det.

“Jeg bruger al min fritid på at besøge danske vingårde – og dem er der faktisk vildt mange af.

Der er ingen tvivl om, at dansk vin er på vej frem. Jeg er sikker på, at dansk vin går en lys fremtid i møde,” siger Benjamin Mosskov, der dog primært kommer til at fokusere på hvidvine, mousserende vine, isvine og frugtvine fra Danmark.

Det danske klima er simpelthen ikke skabt til at lave rødvin, siger han.

Selskabslokale og eventsted

“Det er næsten umuligt at lave rødvin i Danmark.

Så rødvinene kommer vi til at tage hjem fra allerede kendte vindistrikter i udlandet.

Men jeg vil tro, at 90 procent af vinkortet kommer til at bestå af andet vin end rødvin – og her bliver det kun fra danske producenter,” siger Benjamin Mosskov.

Vino Værdsat kommer altså til at ligge i Kongensgade 31. Det er lokalet lige ved siden af der, hvor Restaurant Værdsat ligger.

Og det er ret smart, når nu det er den samme person, der driver begge steder.

“Det betyder, at Vino Værdsat sammen med Restaurant Værdsat også kan fungere som selskabslokale og eventsted.

Fordi vi nu pludselig har to lokaler til rådighed med plads til i alt 130 gæster,” siger Benjamin Mosskov.

Hos Vino Værdsat vil man til sin vin kunne bestille nordisk tapas – og det også muligt at slukke tørsten med en fadøl.

Men også her kommer placeringen Vino Værdsats gæster til gode.

“Der bliver fælles udendørsservering. Og fælles kassesystem.

Det betyder, at hvis man ikke gider at have tapas, at så sender vi en tjener ind fra restauranten med noget mad fra Værdsat,” siger Benjamin Mosskov.

Selv om der er meget snak, om at det er svært er drive butik og restaurant i Kongensgade, oplever Benjamin Mosskov det ikke som et problem.

“Man skal selvfølgelig turde at åbne sit eget. Det gør jeg så mit for. Og jeg har da en drøm om, at Kongensgade skal fyldes med liv fra endnu flere restauranter.

Jeg synes jo, at det kunne være fedt, hvis den ene halvdel af gaden ned mod letbanen blev overdækket og fyldt med spisesteder. Men det er selvfølgelig bare en drøm,” siger Benjamin Mosskov og griner.

Det er planen, at Vino Værdsat åbner i starten af september.

Del artikel

Andre læser også