Vil servere byens bedste: Her åbner Odenses helt nye cocktailbar

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Odense har efterhånden et ordentligt udvalg af det hele, når man har lyst til at bruge byen.

Lige fra restauranter til caféer til den gode vinbar.

På cocktailfronten vokser byen også, og fra november får Odense en spritny cocktailbar.

Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl er gået sammen om at skabe cocktailbaren ’Visit’ lige midt i Odense.

På det centralt beliggende Sankt Gertruds Stræde 5 i Odense er der endnu pap for ruderne og en duft af murstøv.

MigogOdense har mødt makkerparret for at høre om de store planer med Odenses nye hotte cocktailbar.

”Der ligger en rar ordlyd i at tage på visit. Det behøver ikke være en helaftensting, det kan også bare være et hurtigt visit efter arbejde” siger Simon Sjødahl om navnet.

Når ’Visit’ slår dørene op, kan odenseanerne se frem til cocktails i en dæmpet belysning, behagelige barstole, nøje udvalgt interiør og til lækker lyd fra vinylplader.

Men fokus kommer især på stemningen omkring det at drikke cocktails.

”Cocktails kan hurtigt komme til at virke formelt. Det vil vi gerne skyde lidt ned, for det behøver det ikke at være. Vi vil gerne få det lidt ned på jorden,” forklarer Rasmus Greve Christiansen.

Arkivfoto Cocktails

Cocktails lavet af to der brænder for det

På ’Visit’ bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten.

Kvalitet er nemlig noget partnerne bag baren kender til.

De er begge kendte ansigter fra baren på MASH i Odense, og Rasmus Greve Christiansen har sågar vundet 3. pladsen i ”The World’s Most Passionate Bartender Competition” i 2017. Læs om det her

”Hvis man vil ind og nørde cocktails, kan vi sagtens det, men man kan også komme ind og sætte sig i en krog, hygge og nyde en god cocktail” siger Rasmus Greve Christiansen.

Den fynske ydmyghed skinner igennem hos de to bartendere, der længe har haft en drøm om at åbne deres eget sted.

”Vi brænder begge for det her fag, for det her kick, for alt ved denne her service, og vi er et ret godt match som partnere.

Det er fedt at præsentere folk for nogle nye smage og sammensætninger, der kan åbne deres øjne for noget nyt” forklarer Simon Sjødahl.

Kvalitet hitter i Odense

Med mange år i Odense har de to partnere fingeren på pulsen, og er enige om, at de generelt har kunnet mærke en stigende interesse for kvalitet i Odense både på mad- og drikkefronten.

”Grunden til vi tør det her, er at vi synes, der lidt mangler et sted i Odense, hvor man kan gå hen en onsdag aften og få en virkelig god cocktail, lavet af nogle der brænder for det.

Der er utroligt mange vin- og ølbarer, hvor man kan gå hen og få virkelig lækker vin og øl” siger Rasmus Greve Christiansen.

’Visit’ bliver et supplement til de øvrige steder i Odense, der tilbyder forskellige oplevelser og stemninger.

I baren er der endnu lang vej, før gæsterne kan tage på visit i lokalet med varierende niveauer.

I det nederste niveau kan man se frem til en hyggelig stemning i bløde møbler.

Den hyggelige stemning er især den, bartenderne ønsker at skabe.

”Vi to er ret gode til at få folk til at hygge sig rigtigt meget, fordi man kan se på os, at vi gør det her med hjertet” smiler Simon Sjødahl.

På den kommende odenseanske cocktailbar kommer kortet til at skifte i takt med sæsonen.

”Vi forsøger at holde kortet relativt overskueligt med noget sødt, friskt, tungt og lidt for enhver smag.

Man er altid velkommen til at komme ind og bede om noget andet eller bede os finde på noget” siger Rasmus Greve Christiansen.

Ikke for fine til at lave hvad du vil have

De to partnere har store evner, når det kommer til at lave en virkelig vellykket cocktail.

De håber, at dette talent sammen med deres jordnærhed kan overbevise deres gæster om, at cocktails og en formel stemning ikke behøver at gå hånd i hånd.

”Vi er i hvert fald ikke for fine til at bikse en god Pina Colada sammen” siger Simon Sjødahl.

”Ja, vi vil jo så gerne have den snobbede og fine cocktailstemning væk. Vi er jo helt nede på jorden og i øjenhøjde” tilføjer Rasmus Greve Christiansen.

Hos ’Visit’ er det selvsagt cocktails, der er i fokus. Men der er også mulighed for, at vælge imellem nogle velvalgte vine og flaskeøl.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men de fynske bartendere håber at kunne åbne midt i november.

Så når juleshoppingen begynder at sætte den traditionelle stress og jag i gang i de odenseanske gågader, er det værd at tage i mente, at Rasmus Greve Christiansen i 2016 var danmarksmester i Glögg.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!