Vil servere byens bedste: Her åbner Odenses helt nye cocktailbar

Af Stine Schmidt Jørgensen

Odense har efterhånden et ordentligt udvalg af det hele, når man har lyst til at bruge byen.

Lige fra restauranter til caféer til den gode vinbar.

På cocktailfronten vokser byen også, og fra november får Odense en spritny cocktailbar.

Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl er gået sammen om at skabe cocktailbaren ’Visit’ lige midt i Odense.

På det centralt beliggende Sankt Gertruds Stræde 5 i Odense er der endnu pap for ruderne og en duft af murstøv.

MigogOdense har mødt makkerparret for at høre om de store planer med Odenses nye hotte cocktailbar.

”Der ligger en rar ordlyd i at tage på visit. Det behøver ikke være en helaftensting, det kan også bare være et hurtigt visit efter arbejde” siger Simon Sjødahl om navnet.

Når ’Visit’ slår dørene op, kan odenseanerne se frem til cocktails i en dæmpet belysning, behagelige barstole, nøje udvalgt interiør og til lækker lyd fra vinylplader.

Men fokus kommer især på stemningen omkring det at drikke cocktails.

”Cocktails kan hurtigt komme til at virke formelt. Det vil vi gerne skyde lidt ned, for det behøver det ikke at være. Vi vil gerne få det lidt ned på jorden,” forklarer Rasmus Greve Christiansen.

Arkivfoto Cocktails

Cocktails lavet af to der brænder for det

På ’Visit’ bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten.

Kvalitet er nemlig noget partnerne bag baren kender til.

De er begge kendte ansigter fra baren på MASH i Odense, og Rasmus Greve Christiansen har sågar vundet 3. pladsen i ”The World’s Most Passionate Bartender Competition” i 2017. Læs om det her

”Hvis man vil ind og nørde cocktails, kan vi sagtens det, men man kan også komme ind og sætte sig i en krog, hygge og nyde en god cocktail” siger Rasmus Greve Christiansen.

Den fynske ydmyghed skinner igennem hos de to bartendere, der længe har haft en drøm om at åbne deres eget sted.

”Vi brænder begge for det her fag, for det her kick, for alt ved denne her service, og vi er et ret godt match som partnere.

Det er fedt at præsentere folk for nogle nye smage og sammensætninger, der kan åbne deres øjne for noget nyt” forklarer Simon Sjødahl.

Kvalitet hitter i Odense

Med mange år i Odense har de to partnere fingeren på pulsen, og er enige om, at de generelt har kunnet mærke en stigende interesse for kvalitet i Odense både på mad- og drikkefronten.

”Grunden til vi tør det her, er at vi synes, der lidt mangler et sted i Odense, hvor man kan gå hen en onsdag aften og få en virkelig god cocktail, lavet af nogle der brænder for det.

Der er utroligt mange vin- og ølbarer, hvor man kan gå hen og få virkelig lækker vin og øl” siger Rasmus Greve Christiansen.

’Visit’ bliver et supplement til de øvrige steder i Odense, der tilbyder forskellige oplevelser og stemninger.

I baren er der endnu lang vej, før gæsterne kan tage på visit i lokalet med varierende niveauer.

I det nederste niveau kan man se frem til en hyggelig stemning i bløde møbler.

Den hyggelige stemning er især den, bartenderne ønsker at skabe.

”Vi to er ret gode til at få folk til at hygge sig rigtigt meget, fordi man kan se på os, at vi gør det her med hjertet” smiler Simon Sjødahl.

På den kommende odenseanske cocktailbar kommer kortet til at skifte i takt med sæsonen.

”Vi forsøger at holde kortet relativt overskueligt med noget sødt, friskt, tungt og lidt for enhver smag.

Man er altid velkommen til at komme ind og bede om noget andet eller bede os finde på noget” siger Rasmus Greve Christiansen.

Ikke for fine til at lave hvad du vil have

De to partnere har store evner, når det kommer til at lave en virkelig vellykket cocktail.

De håber, at dette talent sammen med deres jordnærhed kan overbevise deres gæster om, at cocktails og en formel stemning ikke behøver at gå hånd i hånd.

”Vi er i hvert fald ikke for fine til at bikse en god Pina Colada sammen” siger Simon Sjødahl.

”Ja, vi vil jo så gerne have den snobbede og fine cocktailstemning væk. Vi er jo helt nede på jorden og i øjenhøjde” tilføjer Rasmus Greve Christiansen.

Hos ’Visit’ er det selvsagt cocktails, der er i fokus. Men der er også mulighed for, at vælge imellem nogle velvalgte vine og flaskeøl.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men de fynske bartendere håber at kunne åbne midt i november.

Så når juleshoppingen begynder at sætte den traditionelle stress og jag i gang i de odenseanske gågader, er det værd at tage i mente, at Rasmus Greve Christiansen i 2016 var danmarksmester i Glögg.