Vil servere byens bedste: Her åbner Odenses helt nye cocktailbar

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Odense har efterhånden et ordentligt udvalg af det hele, når man har lyst til at bruge byen.

Lige fra restauranter til caféer til den gode vinbar.

På cocktailfronten vokser byen også, og fra november får Odense en spritny cocktailbar.

Rasmus Greve Christiansen og Simon Sjødahl er gået sammen om at skabe cocktailbaren ’Visit’ lige midt i Odense.

På det centralt beliggende Sankt Gertruds Stræde 5 i Odense er der endnu pap for ruderne og en duft af murstøv.

MigogOdense har mødt makkerparret for at høre om de store planer med Odenses nye hotte cocktailbar.

”Der ligger en rar ordlyd i at tage på visit. Det behøver ikke være en helaftensting, det kan også bare være et hurtigt visit efter arbejde” siger Simon Sjødahl om navnet.

Når ’Visit’ slår dørene op, kan odenseanerne se frem til cocktails i en dæmpet belysning, behagelige barstole, nøje udvalgt interiør og til lækker lyd fra vinylplader.

Men fokus kommer især på stemningen omkring det at drikke cocktails.

”Cocktails kan hurtigt komme til at virke formelt. Det vil vi gerne skyde lidt ned, for det behøver det ikke at være. Vi vil gerne få det lidt ned på jorden,” forklarer Rasmus Greve Christiansen.

Arkivfoto Cocktails

Cocktails lavet af to der brænder for det

På ’Visit’ bliver der ikke gået på kompromis med kvaliteten.

Kvalitet er nemlig noget partnerne bag baren kender til.

De er begge kendte ansigter fra baren på MASH i Odense, og Rasmus Greve Christiansen har sågar vundet 3. pladsen i ”The World’s Most Passionate Bartender Competition” i 2017. Læs om det her

”Hvis man vil ind og nørde cocktails, kan vi sagtens det, men man kan også komme ind og sætte sig i en krog, hygge og nyde en god cocktail” siger Rasmus Greve Christiansen.

Den fynske ydmyghed skinner igennem hos de to bartendere, der længe har haft en drøm om at åbne deres eget sted.

”Vi brænder begge for det her fag, for det her kick, for alt ved denne her service, og vi er et ret godt match som partnere.

Det er fedt at præsentere folk for nogle nye smage og sammensætninger, der kan åbne deres øjne for noget nyt” forklarer Simon Sjødahl.

Kvalitet hitter i Odense

Med mange år i Odense har de to partnere fingeren på pulsen, og er enige om, at de generelt har kunnet mærke en stigende interesse for kvalitet i Odense både på mad- og drikkefronten.

”Grunden til vi tør det her, er at vi synes, der lidt mangler et sted i Odense, hvor man kan gå hen en onsdag aften og få en virkelig god cocktail, lavet af nogle der brænder for det.

Der er utroligt mange vin- og ølbarer, hvor man kan gå hen og få virkelig lækker vin og øl” siger Rasmus Greve Christiansen.

’Visit’ bliver et supplement til de øvrige steder i Odense, der tilbyder forskellige oplevelser og stemninger.

I baren er der endnu lang vej, før gæsterne kan tage på visit i lokalet med varierende niveauer.

I det nederste niveau kan man se frem til en hyggelig stemning i bløde møbler.

Den hyggelige stemning er især den, bartenderne ønsker at skabe.

”Vi to er ret gode til at få folk til at hygge sig rigtigt meget, fordi man kan se på os, at vi gør det her med hjertet” smiler Simon Sjødahl.

På den kommende odenseanske cocktailbar kommer kortet til at skifte i takt med sæsonen.

”Vi forsøger at holde kortet relativt overskueligt med noget sødt, friskt, tungt og lidt for enhver smag.

Man er altid velkommen til at komme ind og bede om noget andet eller bede os finde på noget” siger Rasmus Greve Christiansen.

Ikke for fine til at lave hvad du vil have

De to partnere har store evner, når det kommer til at lave en virkelig vellykket cocktail.

De håber, at dette talent sammen med deres jordnærhed kan overbevise deres gæster om, at cocktails og en formel stemning ikke behøver at gå hånd i hånd.

”Vi er i hvert fald ikke for fine til at bikse en god Pina Colada sammen” siger Simon Sjødahl.

”Ja, vi vil jo så gerne have den snobbede og fine cocktailstemning væk. Vi er jo helt nede på jorden og i øjenhøjde” tilføjer Rasmus Greve Christiansen.

Hos ’Visit’ er det selvsagt cocktails, der er i fokus. Men der er også mulighed for, at vælge imellem nogle velvalgte vine og flaskeøl.

Åbningsdatoen er endnu ikke fastlagt, men de fynske bartendere håber at kunne åbne midt i november.

Så når juleshoppingen begynder at sætte den traditionelle stress og jag i gang i de odenseanske gågader, er det værd at tage i mente, at Rasmus Greve Christiansen i 2016 var danmarksmester i Glögg.

Stor bagedyst i næste uge: Laver du Odenses bedste kager?

Skrevet af: Michael Qureshi

Over en million ser med på DR, når Den Store Bagedyst kører over skærmen.

I næste uge kommer den lokale version af tv-programmet til byen.

Arkaden Food Market inviterer til den velgørende kagedyst med navnet Ar’kagen Kagedyst.

Lækre præmier og en god sag

Det løber af stablen på torsdag d. 30. maj, hvor du kan komme ind med din egen kage og få den vurderet af et yderst kompetent dommerpanel. Top 3 kan endda se frem til lækre præmier.

Den lækre kage går på ingen måde til spilde, for kagerne sælges senere i Arkaden til fordel for Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Programmet for dagen er som følger:

Kl. 12.00: Børn kan komme og pynte deres egen cupcake med blandt andet farverig frosting og knasende krymmel i samarbejde med Konditoriet Kagedåsen. Det er helt gratis at deltage, men da der kun er plads til 50 fungerer det efter først til mølle-princippet.

Kl. 13.00: Kagedysten begynder. Kom ind i Arkaden med dit mesterværk af en hjemmelavet kage. Et kompetent dommerpanel bestående af Konditoriet Kagedåsen, Maria Vestergaard og Jette fra www.kagefryd.dk vil herefter smage og vurdere kagerne.

Første, anden og tredjepladsen annonceres og modtager flotte præmier sponsoreret af Odense Marcipan og H.J. Hansen Vin A/S

Alle kagerne sælges bagefter

Alle kagerne sælges herefter til 35 kr. stk., hvorfra hele salget går til Legeheltene på Odense Universitetshospital.

Du tilmelder dig til Ar’kagen Bagedyst ved at sende en mail til mt@arkadenfoodmarket.dk, hvor du skriver dit navn og Ar’kagen i emnefeltet.

Dernæst møder du blot op d. 30. maj med din kage til minimum otte personer og så er konkurrencen i gang.

Hvad: Ar’kagen kagedyst
Hvor: Arkaden Food Market
Hvornår: Torsdag d. 30 maj. kl. 12-16

Du finder mere info om arrangementet her.

Vild weekend i vente i Odense: Så meget sker der

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Odense Havnekulturfestival
Foto: Odense Havnekulturfestival

Den sidste weekend i maj tegner til at blive ret så begivenhedsrig her i Odense.

Vi har derfor taget helikopterblikket og plukket de bedste arrangementer ud til dig.

Havnekulturfestival 2019

Traditionen tro danner havneområdet i Odense ramme for en sand folkefest i maj.

Det sker, når Havnekulturfestival atter løber af stablen hen over tre dage fra fredag til søndag i den kommende weekend.

Startskuddet lyder på fredag 24. maj kl. 16, og det bliver en intensiv weekend med flere hundrede aktiviteter for både børn og voksne.

Festivalen byder på et omfattende musikalsk program med oplevelser for enhver aldersgruppe. De store trækplastre i år er Katinka, Moses:Andreas, Love Shop og Ida Kudo.

Derudover spiller både lokale bands, og Odense Drengekor optræder også.

Du kan læse mere om programmet i denne artikel

OB kan vinde bronze

Det er otte år sidst, at OB vandt medaljer.

Men denne sæson har så sandelig vendt op og ned på OBs position i dansk fodbold. For første gang siden sølv i 2011 kan OB vinde medaljer, og det kan skabe en massiv fodboldfest i hele byen lørdag.

Der er naturligvis udsolgt på stadion, og OB har brug for stor opbakning for at sikre sig tre point i hjemmekampen mod Brøndby.

Samtidig skal man håbe på, at Esbjerg sætter point til mod FC Midtjylland på udebane.

OB-Brøndby på Nature Energy Park kl. 17.00 lørdag d. 25. maj

Centimeter marathon med Rasmus Klump

Nu har selv de allermindste i familien også muligheden for at blive maratonløbere,når Børneulykkesfonden og Rasmus Klump afholder Centimeter Maraton på søndag lørdag d. 26. maj 11.00 ved Arkaden Food Market i Odense C.

Fra klokken 10.00 er der udlevering af Rasmus Klump veste. Klokken 10.50 er der opvarmning med Rasmus Klump.

Den klassiske maratonløber nedlægger en strækning på 42.195 kilometer, mens centimetermaratonløberen nedlægger 42.195 centimeter, altså hvad der svarer til godt 400 meter.

Dermed kan selv de mindste være med og kalde sig for maratonløbere og samtidig få en sjov oplevelse.

Der sker desuden masser af spændende aktiviteter hele dagen. Læs om det her

Anne Sanne Lis koncert

For første gang i 38 år trådte de tre musikalske legender Anne Linnet, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen ind på scenen sammen – ikke som solister – men sammen om den nye hybrid: ANNE SANNE LIS.

De spiller i Odense lørdag d. 25. maj.

Turneen startede i Aalborg i sidste uge. Her skrev vores søster-site MigogAalborg således i anmeldelsen;

Jeg nåede at få gåsehud flere gange til rock-mama, mens jeg svajede i takt med mænd og kvinder, unge og gamle, og det fortsatte under anden halvleg af koncerten, hvor vi lige så entusiastisk tog imod “Glor på Vinduer”, “Indtil Dig Igen” og “Tusind Stykker”.

Du kan læse hele anmeldelsen her

Du kan tjekke billetter her – der er ikke udsolgt

Aspargesfrokosten

i år er der 10 års jubilæum for Aspargesfrokosten.

Det er SPIS! Odense, som står bag den hyggelige tradition.

De bedste asparges vokser på Fyn. Det ved alle, og i et helt årti har de hvert år bragt de fynske restauranter sammen til årets hyggeligste forårstradition – Aspargesfrokosten.

Lørdag d. 25. maj 2019 gør de det igen i de hyggelige omgivelser i Farvergården ved Brandts i Odense C, og man må sige, at de har samlet et væld af odenseanske toprestauranter.

Se alle restauranter de har samlet her

Gør et møbelkup

Der er alt fra barstole, caféborde, plakater og anden inventar som helt sikkert giver noget sjovt at snakke om derhjemme.

“Snart lukker vi midlertidigt ned for vores kaffebarer på Odense Banegårdcenter og i Rosengårdcentret for at bygge dem om til Espresso House.

Derfor inviterer vi vores gæster til at købe vores lækre kaffebarmøbler til meget fordelagtige priser. Alle pengene fra salget går ubeskåret til Røde Kors,” skriver Baresso/Espresso House.

Du kan læse mere om det her

Vintage loppemarked

Hvis du er typen, der er mere til trompetbukser, pin-up-kjoler og korsetter end den sidste nye mode, så findes der det perfekte tøjmarked netop for dig.

Vintagetøj loppemarked arrangeres af fællesskabet i Vintapperstræde.

Det bliver et mangfoldigt modeunivers for skattejægere, vintageentusiaster og alle andre med den mindste hang til glamour, stilnørderi, tøjmagi og modehistorie.”

2019-udgave af den populære tøjskattejagt afholdes lørdag d. 25. maj fra 10-15.

Læs mere her

Legendarisk spisested genåbner: Kendte restaurant-brødre overtager Capri

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Capri
Foto: Capri

Det var Odenses ældste restaurant med samme ejer, der efter 40 år tidligere på året lukkede.

Restaurant Capri i Dronningensgade måtte lukke og slukke, efter ejeren Francesco Aversa ikke længere kunne få det til at løbe rundt.

Men nu er der rigtig gode nyheder.

For brødrene Foschi, der også står bag Restaurant Fynboen, genåbner Capri med et kraftigt ansigtsløft.

“På Capri tror vi på traditioner og på familie,” siger Luciano Foschi, der sammen med sin bror Stefano, har overtaget Capri.

Husker utallige besøg på Capri i opvækst

I en pressemeddelelse skriver brødrene Foschi, at de glæder sig til at genåbne stedet.

Begge brødre husker deres utallige besøg på Ristorante Capri igennem deres opvækst, og det var også på Capri, at Stefano trådte sine første skridt som kok.

Stefano, som har vundet Schiøtzprisen to gange i træk med Restaurant Fynboen, skal stå for at designe menuen på Capri, og kommer selv til at stå i køkkenet.

“Jeg har et dedikeret og dygtigt hold med, og vi glæder os utroligt meget til at vise Capri frem fra en ny side.”

Men Capris gamle stamgæster skal ikke være nervøse for, at Capri mister sin sjæl med de nye ejere.

Stedet bærer stadig præg af Francesco Aversas eklektiske og personlige stil og den hyggelige stemning er bevaret.

“Det er vigtigt for os, at Capri ikke mister sin ånd og sine særegne karaktertræk, som en hyggelig, spøjs og uformel restaurant, hvor alle kan føle sig velkomne.” fortæller Luciano, og fortsætter:

“Vi kom her jo begge som børn, og det var en af mine yndlings restauranter. Og det vil vi gerne ære, når vi fører Capri videre.

Vi er jo kommet her siden vi blev født, ja faktisk mødte vores forældre hinanden heroppe for 37 år siden.”

Ægte italiensk ophav

“Vi er begge halvt italienske, halvt danske, og det vil kunne ses i vores menukort.

Vores italienske side stammer fra vores far Fulvio, som også er kok,” Stefano Foschi.

Fulvio har været på besøg fra Italien og han har været med til at give input til hvad der skal på menukortet; “Ja, bølgerne går højt når vi diskuterer mad,” griner Stefano

“Vi har alle tre en stor passion for mad, og diskussionen om, hvornår noget er autentisk italiensk, eller blot er en dansk efterligning bliver vi aldrig trætte af!” og Luciano fortsætter;

“Men vi vil ikke lave det alt for klassisk italiensk, for os vil det være en hyldest til det italienske køkken, men på vores egen måde.”

Capris genopstanden og genåbning!

Ristorante Capri starter blidt op i næste uge hvor de deltager i ‘Spis og Støt’.

Her har de sammensat en spændende tre retters menu, med inspiration fra støvlelandet.

Dog har de tilsat noget af den magi, de er kendt fra på Fynboen.

“Der skal både være noget af det alle kender Capri for, og så har vi tryllet lidt med nogle af klassikerne.

Jeg glæder mig så meget til at komme i gang og overraske alle der kender Capri, med et frisk twist på nogle af de kendte klassikere,” Stefano Foschi

Efter Spis og Støt tager Capri for alvor fat med en ny og omfattende tasting menu, hvor kærligheden til det italienske køkken er i højsædet, og maden bliver tilberedt med de bedste Italienske og Fynske råvarer.

Derudover vil der være et mindre udvalg af ala carte retter, baseret på tasting menuen, samt selvfølgelig en håndfuld særligt udvalgte og ret ambitiøse pizzaer.

“Vi vil ikke nøjes med at gøre det ‘godt nok’, og derfor har vi måske testet 25 forskellig opskrifter på pizzadej ud, og er endeligt landet på en vi føler vi kan være stolte af.” fortæller Stefano.

Capri har ikke en officiel åbningsreception, men planen er at slå det sammen med stedets 40 års fødselsdag.