MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Visitationszoner forlænges: Flere bydele påvirket

Af Christina Frederiksen
Foto: Presse-fotos.dk
Foto: Presse-fotos.dk

Den visitationszone, der for nylig blev indført i forbindelse med en verserende bandekonflikt i Odense, forlænges.

Zonen dækker blandt andet Vollsmose, dele af Korsløkkeparken og Tornbjerg, og gælder indtil videre frem til 19. oktober klokken 17.

Visitationszonen blev som sagt indført i forlængelse af en sprængning den 22. september på Bredagerløkken i Odense og et skyderi den 19. september mod en personbil – også i Odense.

Det er Fyns Politis vurdering at konfliktniveauet stadig er højt og trusselsbilledet er uændret, hvorfor visitationszonen forlænges.

Det skriver Fyns Politi i en pressemeddelelse.

Formålet med visitationszonen er at forhindre fremtidige utryghedsskabende kriminelle handlinger og dermed styrke trygheden i området.

170 visitationer foretaget

Fyns Politi har siden visitationszonens oprettelse den 22. september foretaget 170 visitationer i visitationszonen. Følgende er fundet ved visitationerne:

• En kniv
• Syv foldeknive 
• To baseballbat
• En hammer
• En isoleringskniv
• Tre peberspray

Vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen siger:

“På baggrund af efterretninger, efterforskning og fund i visitationszonen er det vores vurdering, at den bandekonflikt, der lige nu udspiller sig mellem to grupperingerne, stadig ligger på et højt niveau, hvorfor visitationszonen opretholdes.

Vi oplever, at visitationszonen sammen med øget tryghedspatruljering lægger en dæmper på konflikten, og dermed bidrager til at øge både sikkerheden og trygheden for de helt almindelige borgere, der bor og færdes i områderne, hvilket naturligvis er et af vores vigtigste fokusområder lige nu.”

Ud over fokus på sikkerhed og tryghed for borgerne i området, så fortsætter Fyns Politi efterforskningen af de hændelser, der blandt andet var medvirkende til, at visitationszonen blev oprettet:

“Vi efterforsker intensivt de hændelser, der har været i relation til den her bandekonflikt med henblik på at finde de skyldige og få dem væk fra gaden, men det er et langt og sejt træk, da det er et komplekst miljø at efterforske i, siger vicepolitiinspektør Jesper Weimar Pedersen.

Del artikel

Andre læser også