VM er snart slut: Nu kan du se Tour de France på storskærm i Arkaden

Skrevet af: Jens Erik Møller

Det er ikke helt sommer uden Tour de France på skærmen med Jørgen Leths maleriske beskrivelser af cykelrytternes strabadser på de franske landeveje og i bjergene – og ikke mindst det landskab og de vinslotte, som rytterne passerer undervejs.

Og nu er der godt nyt. Du behøver nemlig ikke ligge derhjemme på sofaen, for du kan opleve det hele på storskærm hos Arkaden Food Market.

Storskærmen, der blev sat op til VM i fodbold, bliver således ikke slukket, når VM-finalen er afgjort søndag 15. juli. Man behøver dog ikke vente helt til fodbolden er ovre, for at se cykelløb. Allerede fra lørdag 7. juli, hvor første etape af årets Tour de France køres fra Noirmoutier-en-l’Île til Fontenay-le-Comte i det nordvestlige hjørne af Frankrig, kan du følge med direkte hos Arkaden Food Market. Enkelte etaper falder dog sammen med fodbold VM, hvor cykelløbet så vises i Byporten på første sal.

“Det er et ekstra gode for de gæster, der kommer for at spise en sen frokost eller tidlig aftensmad. Mange danskere går op i Tour de France, så vi håber, at de måske bliver lidt længere for at se afslutningen,” fortæller Jacob Christer Larsen, Partner & Direktør af Arkaden Food Market.

På opfordring fra gæsterne

Oprindeligt var det ifølge Jacob Christer Larsen ikke planen at vise cykelløb, men efter flere forespørgsler fra Arkadens gæster fik man forhandlet en aftale hjem med TV2, som sender touren. Derfor kan man altså nu opleve Jakob Fuglsang, Michael Valgren og alle de andre cykelhelte på tæt hold i Arkaden Food Market.

For ikke at forstyrre alle stedets gæster vises første del af etaperne dog uden lyd, men ved afslutningen på dagens etapes skrues der naturligvis op, så man får hele den dramatiske afslutning med – levende beskrevet af TV2’s legendariske kommentatortrio Rolf, Ritter og Leth.

Foto: PR Tour de France

Tour de France køres fra lørdag 7. juli til og med søndag 29. juli, hvor rytterne traditionen tro cykler ind på Champs-Élysées i Paris, og Arkaden Food Market viser alle 21 etaper.

Læs mere på Arkaden Food Markets facebookside.

Ny tradition på Odense Havn: Kom til julehygge med flæskestegssandwich og juleøl

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Der findes allerede rigtig mange danske juletraditioner, men nogle gange skal der også noget nyt til.

Hvad med flæskestegs-sandwich, økologiske juleøl, æbleskiver og brændte mandler på Odense Havn?

Restauranten Alfred og Kamilla og Munkebo Brewery er gået sammen om et jule-arrangement lørdag den 26. oktober, hvor netop disse lækre elementer kan nydes på Møllekajen 5, og de to restauratører håber på at skabe en årlig tradition.

Arrangementet foregår fra kl. 11.00 til 24.00 med gratis adgang for alle og gratis fadøl til de første 20 gæster.

Munkebo Brewery flyttede ind i et af de gamle pakhuse ved Odense havn i juni i år, mens Alfred og Kamilla allerede har været på havnen i halvandet år.

Juleøl frigives

De saftige flæskestegs-sandwich fra familierestauranten skal selvfølgelig nydes med noget koldt at drikke, og det står Munkebo Brewery for.

Bryggeriet frigiver årets juleøl, der bliver Noél – belgisk mørk ale med fennikelfrø, appelsinskal med en knivspids nellike – og Maple Winter Ale med ahornsirup, kanel og appelsinskal.

Øllene er skabt i samarbejde Genys Brewing Co. og er de første økologiske øl fra Munkebo Brewery.

Læs mere om jule-arrangementet her.

Hvad: Jul ved Odense Havn
Hvor: Møllekajen 5, 5000 Odense
Hvornår: Lørdag den 26. oktober, 11.00 – 24.00

Mørke afkroge og desperate skrig: Bryggeri bliver til rædselshus

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Arkivfoto
Arkivfoto

Halloween er måske en amerikansk opfindelse, men vi er blevet overordentligt glade for den uhyggelige højtid i Danmark.

Så glade at vi strømmer til diverse horror nights, skrækfester og gyserkavalkader, der ofte melder hurtigt udsolgt.

Albanibryggeriet sprang med på bølgen sidste år med deres rædselshus og i år er ingen undtagelse.

Fredag den 25. oktober og lørdag den 26. oktober samt fredag den 1. november og lørdag den 2. november forvandler bryggeriets lokaler sig igen til et hus fyldt med rædsler – og der er heldigvis stadig billetter.

Undervejs på turen gennem de mørke afkroge af bryggeriet, vil man kunne høre barnegråd, desperate skrig og raslende kæder; rygtet har det nemlig, at bryggeriet er hjemsøgt og for at slippe ud, skal du løse alle opgaverne.

Ikke for de sarte

Turene foregår på engelsk den 25. oktober og på dansk de resterende dage og er ikke for sarte sjæle.

Arrangørerne skriver, at det af sundhedsmæssige årsager ikke er tilladt at deltage, hvis man er under 18 år, er gravid, har epilepsi eller har et dårligt hjerte.

Der vil dermed være gys for alle pengene på Albanigade.

Hvad: Horror Night hos Albani
Hvor: Albanigade 20, 5000 Odense
Hvornår: 25-26 oktober, 1-2 november, 19:00 – 23:30

Billetter koster fra 200 kr og kan købes her.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00