Whisky- og romsmagning: Masser af kommende events i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Uanset om du er til whisky eller rom – eller måske begge dele – er der mange lækre smagninger at tage til i Odense den kommende tid.

Så hvis du planlægger en hyggelig aften med vennerne, er det en god idé at læse med her, hvor vi giver et overblik over de kommende whisky- eller romsmagninger i Odense (arrangementerne er listet efter dato).

Sprutfestival hos Vinspecialisten Bellinge

På fredag og lørdag inviterer Vinspecialisten Bellinge til sprutfestival fra klokken 12. Her kan du for kun 50 kr. pr. dag hjælpe med at få udryddet alle sprutresterne. Det er den perfekte mulighed for at få smagt på mere end 60 forskellige slags spirtus. Heriblandt naturligvis også whisky og rom.

Tilmelding kan ske i butikken, på mail (bellinge@vinspecialisten.dk) eller på tlf. 26 24 84 87.

Whiskysmagning hos Cadenhead’s Whisky Shop Denmark

Denne weekend byder desuden på whiskysmagning i Cadenhead’s Whisky Shop i Kongensgade. Det foregår lørdag klokken 19 til 22, hvor du kan smage på otte forskellige slags whisky fra the Winter Authentic Collection Release.

Det koster 500 kr. at deltage, og du køber billet her (prisen er inkluderet en lille madpause).

Romsmagning i Vinoble Odense

Er du mere til en god rom, kan du deltage i Vinoble Odenses romsmagning fredag den 23. februar fra klokken 18.30 til 20.30.

Temaet for aftenens romsmagning er old vs new, hvor fem af butikkens nye rom skal kæmpe mod et par rom fra kælderen. Det er ifølge arrangørerne en lille kamp om, hvorvidt den gamle slags rom, der var populær for 10 år siden, kan slå den nye stil, som vinder frem for tiden.

Smagningen henvender sig til både nørderne, begynderne og dem, som bare elsker en god rom.

Læs mere, og køb billet her. Det koster 299 kr. at deltage (prisen er inklusiv en øl).

Whiskysmagning i Vinoble Odense

Vinoble Odense holder også whiskysmagning med besøg fra Skotland. Whiskysmagningen foregår fredag den 2. marts fra klokken 18.30 til 20.30.

Denne aften er Vinoble Odense nogle af de første i Danmark, som kan tilbyde en Masterclass med en af personerne bag den uafhængige aftapper af Single Malt serien “Wemyss Malts”.

Og de er også kendt for at lave blends, hvoraf en del har vundet store priser til konkurrencer.

Du kan smage på whiskyer, der kun er lavet i meget få antal samt whiskyer, der har mange gode år på bagen.

Aftenen ledes an af en af folkene bag Wemyss Malts, og den vil derfor være på engelsk. Derudover vil butikkens ejer John Hoppe være tilstede.

Læs mere, og køb billet her. Det koster 359 kr. at deltage (prisen er inklusiv en øl).

Torsdag den 26. april holder Vinoble Odense desuden endnu en whiskysmagning, som du kan læse om her.

Foto: Vinoble Odense.

Romsmagning på Teater95b

Torsdag den 15. marts inviterer Mads Heitmann fra Romhatten.dk til eksklusiv romsmagning i Teater95b. Aftenen varer fra klokken 19 til 21 og byder på danmarkspremieren på tre nye aftapninger i Ron Quorhum-serien.

Under smagningen giver Mads Heitmann en introduktion til romproduktion, hvor han især går i dybden med Oliver & Oliver Rums og deres produktion af Ron Quorhum. Under smagningen vil du også komme til at smage sukkerrørsmelasse.

Så mød op, læn dig tilbage, og nyd rommen og præsentationen af syv forskellige aftapninger samt fortællinger fra Caribien. Alle syv rom er i den sødere ende af romspektret.

Læs mere, og køb billet her. Det koster 317,05 kr. at deltage.

Whiskysmagning i Vinens Verden

Torsdag den 19. april klokken 19 inviterer Vinens Verden i Slotsgade indenfor til en aften i whiskyens tegn. Aftenen starter ud med en velkomstdrink kreeret af en af de dygtige bartendere fra restaurant MASH.

Herefter starter whiskysmagningen, som er bygget op omkring både nye og kendte mærker.

Du kan smage på alt fra nye whiskyvarianter til gamle klassikere, og så byder aftenen også på en række højdepunkter, som ifølge arrangørerne er den stærkt eftertragtede George T. Stagg Junior samt de uopdrivelige og kostbare Thomas H. Handy og William Larue Weller fra den eksklusive Antique Collection.

Læs mere, og køb billet her. Det koster 299 kr. at deltage, og der er 30 pladser til rådighed.

Har du set MigogOdenses nye fordelsklub ClubOdense?

Her får du en masse lækre og helt eksklusive tilbud i Odense for kun 35 kr. om måneden.

I denne måned får du bl.a. gratis vin på bar’sushi – læs mere om ClubOdense her

Quiz, kaffe og kage for de morgenfriske: Odense Aafart holder Nostalgi-quiz på vandet

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Odense Aafart.
Foto: Odense Aafart.

Foråret er praktisk talt rundt om hjørnet, hvis du spørger os, og så er det jo passende at begynde at glæde sig til nogle af årstidens mange aktiviteter.

Nogen, der allerede har en masse planlagt for odenseanerne, er Odense Aafart, som snart starter bådene op til en ny sæson på Odense Å.

I år bliver det med et særligt tiltag for de morgenfriske, når der fra den 5. maj kl. 10.00 – og hver efterfølgende tirsdag, onsdag og torsdag i hele maj måned – afholdes “Nostalgi-quiz”.

Odense Aafart lover, at formiddagssejlturerne bliver indbegrebet af forårshygge med kaffe, kage og quiz – og forhåbentligt masser af solskin.

Nostalgiske spørgsmål om Odense

Inden afgang får gæster udleveret et ark med spørgsmål, der omhandler Odense by, betydningsfulde personer fra Odense samt historien bag Odense Å, og så er det ellers bare i gang med at quizze.

Undervejs kan man nyde en kop kaffe, der er inkluderet i prisen og også tilkøbe et stykke kage.

Er man god til at quizze og har styr på sin lokalhistoriske paratviden, kan man vinde nogle af de fine præmier, som er på højkant.

Deltagere bestemmer selv, om de vil quizze alene eller i en gruppe.

Billetter koster 95 kr og kan købes her.

Hvad: Nostalgi-quiz på Odense Å

Hvor: Odense Aafart, Filosofgangen 30, 5000 Odense

Hvornår: 05-28. maj, kl. 10.00-11.00

Bliv inspireret til lækker mad: Claus Meyer holder foredrag i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
PR foto: Tikko
PR foto: Tikko

Hvis man siger dansk madkultur, må man også sige Claus Meyer.

Den gastronomiske iværksætter har i mere end 30 år sat sit præg på den danske madkultur, bl.a. som vært på mere end 300 programmer på DR1 og som forfatter af 30 koge- og bagebøger.

Han er endvidere partner i den danske Michelin-restaurant Noma samt medejer af to andre Michelin-restauranter i New York.

Nu rejser han rundt i Danmark for at dele ud af sine erfaringer indenfor mad såvel som formålsorienteret virksomhed, og torsdag den 30. april fra kl. 19.00 til 21.00 kommer han til Magasinet i Odense.

Meyer vil i løbet af aftenen tale om sin lange karriere og også komme med konkrete idéer til, hvordan du med en minimal investering af tid og kroner, kan få et vidunderligt madliv, som fremmer din og planetens sundhed.

Fra Lolland til Frankrig

Det har bestemt ikke ligget i kortene, at Claus Meyer skulle blive så toneangivende indenfor den danske madscene, som han er blevet.

Som 18-årig forlod han, hvad han selv kalder et ”kulinarisk mørke” på Lolland for at tage til Frankrig.

Her mødte han et konditorægtepar i Gascogne, som åbnede hans øjne for mulighederne i maden, og siden da har han rejst rundt i hele verden for at realisere uforløste potentialer.

I 2010 stiftede Meyer fonden Melting Pot, som har til formål at forbedre livet og fremtidsmulighederne for udsatte mennesker med velsmag som våben.

Du kan købe billetter fra 299 kr hos Tikko.

Hvad: Claus Meyer foredrag – om at følge sit potentiale

Hvor: Magasinet, 5000 Odense C

Hvornår: 30. april, kl. 19.00-21.00

Mærkedagen skal fejres: Nyd en gratis Irish Coffee i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR
Foto: PR

Der er efterhånden en mærkedag for alverdens ting, og det gælder selvfølgelig også den populære drik Irish Coffee.

National Irish Coffee Day finder sted hvert år den 25. januar, og den dag kan du fejre lige her i Odense med din kaffeglade ven, for du kan nyde en gratis Irish Coffee mellem kl. 20.00 og 21.00 i Storms Pakhus.

I anledning af mærkedagen uddeles der gratis Irish Coffee til de første 100 personer, der kommer forbi Vakse Viggo mellem kl. 20.00 – 21.00

Historien om Irish Coffee

Den populære Irish Coffee, der oprindeligt blev serveret med den irske whiskey Tullamore D.E.W., stammer helt tilbage fra vinteren 1943/44.

Et fly måtte lande på vandet ved Foynes Lufthavn i Irland, og passagererne blev sejlet i små, åbne joller til lufthavnen, hvortil de ankom gennemkolde og forfrosne.

For at de hurtigt kunne få varmen og noget at styrke sig på, fik de serveret kaffe tilsat irsk whiskey.

En af passagerne takkede kokken for den vidunderlige kaffe og spurgte, om han brugte brasiliansk kaffe, men kokken svarede: “Nej, det er irsk kaffe!”

Irish Coffee blev den traditionelle velkomstdrink i lufthavnen, og da en journalist fortalte sin ven, ejeren af Buena Vista Cafe i San Fransisco, om den varme drik, skabte de den opskrift, vi kender i dag – med Tullamore D.E.W. whiskey, kaffe, sukker og letpisket fløde.

Den første levering af Tullamore D.E.W. whiskey til Buena Vista Cafe i San Francisco.

På Buena Vista Cafe serverer man stadig op til 2.000 Irish Coffees om dagen. Og de serverer den stadig med Tullamore D.E.W. – den originale whiskey til Irish Coffee.

Gældende betingelser

Der serveres én Irish Coffee per person i tidsrummet 15.00-16.00 d. 25. januar 2020.

Der er et begrænset antal, så der udskænkes efter først-til-mølle-princippet.

Hvad: Gratis Irish Coffee
Hvor: Vakse Viggo’s i Storms Pakhus
Hvornår: Kl. 20.00-21.00 d. 25. januar 2020