Laver helt unikke møbler: På lørdag åbner WoodWork ny butik i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

På lørdag d. 17. november åbner DKU WoodWork en fysisk butik i hjertet af Odense i Nørregade 71-75.

Lokalerne skal både fungere som butik og showroom.

Den odenseanske virksomhed har siden 2014 lavet håndlavet møbler, skræddersyet efter ønske.

Hos WoodWork kan man som kunde bestemme alt selv, helt ned til træsort, størrelse, nyancer og ben.

Og grundet den store interesse for custommade møbler, har indehaveren Dan Ulletved besluttet at åbne endnu et showroom, hvor møblerne rigtig kommer til sin ret.

“Jeg åbner op for et nyt showroom, hvor møblerne bliver bedre tilgængelige for kunderne.

Jeg kommer også til at forhandle brugskunst, som man ikke kan finde i de store kæder – ting der passer til træstilen, og som er lidt mere unikke.

Jeg har allerede ét showroom, der ligger ved Vestre Stationsvej, men her kommer folk ikke ind medmindre de ved, at det er der.

Så ja, jeg kommer til at have to showrooms, men det gamle vil mere være et sted, folk kan komme og kigge, hvis de ønsker at se, hvad der foregår “behind the scenes”, se processen, dufte træet og måske udvælge deres egne møbler.

Jeg kommer primært til at stå i det gamle showroom – også kaldet mit værksted – hvor jeg står og designer og fremstiller alle møblerne.

Så har jeg ansat to, der skal passe den nye butik.” fortæller Dan Ulletved til MigogOdense.

Den første i Danmark

Dan Ulletved startede hans forretning dengang trenden med træmøbler stadig var opadgående.

Han er én af de få, der har formået at opretholde en god forretning bygget på gode værdier og godt håndværk.

Derudover var han den første i Danmark til at kombinere epoxy med træ.

Han havde set det i USA og besluttede sig for selv at prøve kræfter med det.

“Da jeg i sin tid startede mit firma, var bølgen stadig på vej op.

Jeg går hundrede procent op i kvalitet og detaljer, samt det at yde bedst mulig kundeservice. Jeg tror også det er én af grundene til, at jeg stadig er i branchen.

Jeg har brugt fire år på at finde de træleverandører, jeg har nu.

Der er blandt andet træ fra Asien, USA og Europa.

Jeg arbejder også kun med ovntørt træ, da jeg på den måde kan garantere, at det ikke slår sig eller går i stykker.

Så jeg kan 100% stå inde for det jeg laver og tilbyde den bedste kvalitet.

Lige nu arbejder jeg rigtig meget med epoxy på både sofa- og spiseborde.

Det giver en rigtig flot gennemsigtig effekt, og det er meget eftertragtet.

Den epoxy jeg arbejder med, er den første på markedet, der ikke er giftig at arbejde med.” fortæller Dan.

Startede som en hobby

Dan Ulletved åbnede sin forretning tilbage i 2014.

Det hele startede med, at hans kone ønskede sig et plankebord, som hun fik i overraskelse i bryllupsgave.

Siden har Dan kreeret møbler til stort set alle i sin omgangskreds. Men efter et opslag på Facebook væltede det ind med bestillinger.

“Det startede egentlig i sjov med, at jeg skulle lave det her bord til min kone. Jeg er uddannet skolelærer og har undervist i sløjd, og min farfar var snedkermester.

Så dét at arbejde med træ ligger nok i blodet, men jeg troede ikke, at jeg en dag skulle leve af det.

Siden mit opslag på Facebook er det gået amok, og jeg har haft travlt de sidste fire år.” fortæller Dan med et smil på læben.

På åbningsdagen lørdag d. 17. november kan de første 50 besøgende gæster deltage i konkurrencen om at vinde tre af WoodWorks håndlavede lækkerier.

Derudover vil der være en masse gode tilbud på de håndlavede møbler samt brugskunst.

Mens du går på opdagelse i det nye showroom vil der også være lidt godt til ganen.

WoodWorks showroom vil i fremtiden holde åbent torsdag og fredag fra kl. 15-19, og lørdag fra kl. 11-16.

Læs mere om DKU WoodWork her.

Lang næse: Fyn igen forbigået af Michelin Guiden

Skrevet af: Redaktionen
Vår
Vår

Det var i år, at det skulle være.

For første gang nogensinde skulle Fyn have en Michelin-stjerne. Mange tippede, at Falsled Kro eller Balcony her i Odense kunne tage den.

Derfor var forventningerne enorme, da Michelin Guiden for første gang nogensinde afholdt deres nordiske uddeling uden for en hovedstad.

Det gjorde de i Århus, og derfor troede man på mere kærlighed til byerne uden for København.

Men igen blev både Nordjylland og Fyn forbigået.

Kun en ny dansk restaurant i Michelin Guiden

Selv om Michelin inspektørerne havde været i begge regioner. Her på Fyn havde de blandt andet besøgt Falsled Kro, Pasfall og Sortebro Kro.

Men det blev ved forhåbningerne. For det var kun Alouette fra København, der var den eneste nye danske restaurant med en stjerne.

Noma bragede ind igen i Michelin Guiden efter en lukkeperiode, og de røg direkte ind på to stjerner.

Geranium forblev eneste danske restaurant med tre stjerner, og er stadig blandt Nordens bedste restauranter.

Tre stjerner:

* Geranium, København.

To stjerner:

* A|O|C, København.

* Kadeau København, København.

* Henne Kirkeby Kro, Henne Kirkeby.

* Noma, København

En stjerne:

* Clou, København.

* Era Ora, København.

* Formel B, København.

* Jordnær, Gentofte.

* Kiin Kiin, København.

* Kokkeriet, København.

* Kong Hans Kælder, København.

* Marchal, København.

* 108, København.

* Relæ, København.

* Søllerød Kro, Holte.

* Studio at the Standard, København.

Alouette, København (ny)

* Domestic, Aarhus.

* Frederikshøj, Aarhus.

* Gastromé, Aarhus.

* Substans, Aarhus.

* Kadeau Bornholm, Bornholm.

* Ti Trin Ned, Fredericia.

* MeMu, Vejle.

* Slotskøkkenet (Dragsholm Slot), Hørve.

* Frederiksminde, Præstø.

Drop ventetiden: Du kan følge din bus på Rejseplanens app

Skrevet af: Redaktionen
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler
Odense: Fynbus holdeplads nord ved Odense Banegårdcenter OBC. Foto: Robert Wengler

Kender du det, at du står ved busstoppestedet, du har tjekket køreplanen, og du ved præcis, hvornår din bus skal ankomme?

Hvorefter du til din frustration, med et nedslået ansigtsudtryk, kolde hænder og med stampen i jorden for at holde varmen, erfarer, at bussen ikke kommer til tiden.

Det er en træls situation. Det værste er dog den ubekendte faktor – hvornår kommer bussen så, når den nu ikke overholder køreplanen?

Heldigvis kan du med få klik på din telefon slå den ubekendte faktor af bordet. Alt, du skal bruge, er en af Danmarks mest populære apps, Rejseplanen.

Rejseplanen er en ”must have” app

Du ved sikkert, at du med rejseplanen i hånden kan søge efter en rejse fra a til b.

Derimod er der færre, der kender til de små ninjatricks, der mindsker frustrationerne, og gør det nemmere at være kunde i den kollektive trafik.

Vidste du, at du kan abonnere på en fast busafgang i f.eks. hverdagene? Følge én enkelt busafgang, så du automatisk får besked, hvis den er forsinket?

Eller, i realtid, se på et kortet, hvor din bus befinder sig?

Det er statistisk meget sandsynligt, at du desværre ikke kender til disse funktioner i rejseplanens app.

Men det er funktioner, du bør kende til, hvis du ofte, eller blot engang imellem, tager bussen eller toget.

Odense: Fynbus holdeplads syd ved OBC. Foto: Robert Wengler

Drop ventetiden. Bliv oplyst. Brug rejseplanen

Når du skal med bussen rundt i Odense, behøver du derfor to ting. En smartphone med rejseplanen installeret og et rejsekort.

Med et rejsekort i hånden får du nemlig stort set altid den billigste busbillet.

Gør det til en rutine, at du tjekker rejseplanen, inden du går mod busstoppestedet. Så ved du hurtigt og nemt, om din bus er forsinket.

Skulle netop din afgang være meget forsinket, kan du med ro i maven blive inde i varmen lidt endnu, inden du begiver dig mod stoppestedet.

Samtidig fortæller rejseplanen dig, hvis der er ændringer på din rute.

Stiger du på bussen langs den kommende letbanerute, er det i disse år, i særdeleshed, en god idé at bruge rejseplanen, da du her kan se, hvis dit stoppested er blevet nedlagt eller blevet flyttet for en kort periode.

Sådan mestrer du rejseplanen

Hvis du er blevet lidt lun på rejseplanen og dens mange muligheder, så kan vi med glæde fortælle, at FynBus har gjort forarbejdet for dig.

De har nemlig lavet en lille guide, der viser dig, hvordan du kommer til at mestre rejseplanens ”hemmelige” funktioner.

God rejse og du finder guiden her

Nu uddeles Michelin-stjernerne: Disse kan hente Fyns allerførste

Skrevet af: Mads Schytte

Klumme skrevet af Mads Schytte fra gastromand.dk  Gastromand er også medejere af MigogOdense

Michelin-guiden er større i Danmark end nogensinde.

Aldrig før har stjernerne været så tætte på os i Danmark men for nogen alligevel også så langt væk.

Flere restauranter end nogensinde har i dag en Michelin-stjerne, og rygterne om hvem de næste på listen bliver, flyver rundt i medierne i disse dage.

Får vi endnu en 3-stjernet i Danmark udover Geranium?

Kommer der nye spillere på banen? Vil Nærvær, Trio eller muligvis Restaurant Brace i København modtage deres første?

Der er endda rygter om, at NOMA 2.0 modtager mere end en stjerne ved uddelingen.

I Danmark kæmper vi bravt for at få guidens opmærksomhed, og alene det at modtage en stjerne er her i landet enormt stort.

Verdens Bedste Kok er fra Danmark

For få uger siden gjorde Danmark sig igen gastronomisk bemærket.

Kenneth Toft-Hansen var nemlig rejst til Bocuse d´Or med sin coach Rasmus Kofoed (Geranium) for at kæmpe i Lyon i den uofficielle konkurrence om at blive verdens bedste kok.

Norge var storfavorit, efter at have vundet EM med adskillige længder over Danmark.

Kenneth og teamet havde dog trænet, kæmpet, svedt og blødt inden konkurrencen og stod skarpere end nogensinde – så skarpt, at de kom der fra med en guldmedalje.

En helt afsindig bedrift som vi skal nogle år tilbage for at finde, hvor Rasmus Kofoed selv vandt guld efter ”tredje forsøg”.

Vi kan noget i Danmark, og det er Michelin-guiden tvunget til at indse.

Hvad med resten af Danmark?

Byer som Vejle, Fredericia og Henne Kirkeby har allerede landet en Michelin stjerne. Men her på Fyn og i Odense har vi endnu den første tilgode.

I 2018 har de i hvert fald besøgt Fyn, hvilket endeligt bekræfter, at Michelin-guiden har været omkring i hele Danmark.

Mulighederne ligger altså for vores fødder – men har vi været skarpe nok på Fyn? Har restauranterne med ambitioner om at nå stjerner været i topform?

Vi ved, at vi i hvert fald er tættere på end sidste år. Men hvem er så i spil i Odense og resten af Fyn?

Falsled Kro.

Vores bud på en shortlist er følgende

Falsled Kro,

Michelin-guiden postede i løbet af 2018 på Instagram, at de var på Falsled Kro. Så de er i hvert fald i spil. Falsled Kro har længe været bedste bud på en Michelin-stjerne på Fyn, og er det igen i år.

The Balcony

De dygtige ambitiøse gutter fra Balcony har taget Odense med storm. De har fået forrygende anmeldelser fra flere af de største medier, og de er placeret som Odenses bedste i White Guide.

De har også allerede vundet et par internationale titler.

Spørgsmålet er, om de er for nye til at hente den første stjerne til Fyn.

Restaurant Pasfall

Thomas Pasfall har spillet en kæmpe rolle i udviklingen af gastronomien i Odense og i hele regionen. Michelin-folkene kender til hans kreationer, så han er helt sikkert i spil.

Sortebro Kro

Endnu et sted vi med sikkerhed ved, at Michelin har besøgt i 2018. Der leveres tårnhøjt niveau, men det må være en outsider til en stjerne. Andre må stå foran dem.

Restaurant Lieffroy

I Nyborg har man en perle i Lieffroy. Stort set hvert eneste år får de Fyns bedste gæsteanmeldelser, og de kendte anmeldere elsker også deres mad.

Restaurant Vår

Michelin-folkene har været vidt omkring i det forgange år. For også Vår har haft besøg. Endnu en restaurant, der er braget igennem på madscenen i Odense.

Niveauet hos de andre er øget

Udfordringen bliver dog, at niveauet i hovedstaden og Århus, som vi baseliner imod, også har hævet niveauet.

Se fx på Frederikshøj under Wasim Hallal som ”blot” har en enkelt stjerne og sammenlign denne restaurant med Balcony – hånden på hjertet, de er et stykke fra hinanden.

Så selv om Fyn og navnlig Odense stormer frem så bliver det nok en udfordring – men vi har vi ikke mistet håbet!