Laver helt unikke møbler: På lørdag åbner WoodWork ny butik i Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

På lørdag d. 17. november åbner DKU WoodWork en fysisk butik i hjertet af Odense i Nørregade 71-75.

Lokalerne skal både fungere som butik og showroom.

Den odenseanske virksomhed har siden 2014 lavet håndlavet møbler, skræddersyet efter ønske.

Hos WoodWork kan man som kunde bestemme alt selv, helt ned til træsort, størrelse, nyancer og ben.

Og grundet den store interesse for custommade møbler, har indehaveren Dan Ulletved besluttet at åbne endnu et showroom, hvor møblerne rigtig kommer til sin ret.

“Jeg åbner op for et nyt showroom, hvor møblerne bliver bedre tilgængelige for kunderne.

Jeg kommer også til at forhandle brugskunst, som man ikke kan finde i de store kæder – ting der passer til træstilen, og som er lidt mere unikke.

Jeg har allerede ét showroom, der ligger ved Vestre Stationsvej, men her kommer folk ikke ind medmindre de ved, at det er der.

Så ja, jeg kommer til at have to showrooms, men det gamle vil mere være et sted, folk kan komme og kigge, hvis de ønsker at se, hvad der foregår “behind the scenes”, se processen, dufte træet og måske udvælge deres egne møbler.

Jeg kommer primært til at stå i det gamle showroom – også kaldet mit værksted – hvor jeg står og designer og fremstiller alle møblerne.

Så har jeg ansat to, der skal passe den nye butik.” fortæller Dan Ulletved til MigogOdense.

Den første i Danmark

Dan Ulletved startede hans forretning dengang trenden med træmøbler stadig var opadgående.

Han er én af de få, der har formået at opretholde en god forretning bygget på gode værdier og godt håndværk.

Derudover var han den første i Danmark til at kombinere epoxy med træ.

Han havde set det i USA og besluttede sig for selv at prøve kræfter med det.

“Da jeg i sin tid startede mit firma, var bølgen stadig på vej op.

Jeg går hundrede procent op i kvalitet og detaljer, samt det at yde bedst mulig kundeservice. Jeg tror også det er én af grundene til, at jeg stadig er i branchen.

Jeg har brugt fire år på at finde de træleverandører, jeg har nu.

Der er blandt andet træ fra Asien, USA og Europa.

Jeg arbejder også kun med ovntørt træ, da jeg på den måde kan garantere, at det ikke slår sig eller går i stykker.

Så jeg kan 100% stå inde for det jeg laver og tilbyde den bedste kvalitet.

Lige nu arbejder jeg rigtig meget med epoxy på både sofa- og spiseborde.

Det giver en rigtig flot gennemsigtig effekt, og det er meget eftertragtet.

Den epoxy jeg arbejder med, er den første på markedet, der ikke er giftig at arbejde med.” fortæller Dan.

Startede som en hobby

Dan Ulletved åbnede sin forretning tilbage i 2014.

Det hele startede med, at hans kone ønskede sig et plankebord, som hun fik i overraskelse i bryllupsgave.

Siden har Dan kreeret møbler til stort set alle i sin omgangskreds. Men efter et opslag på Facebook væltede det ind med bestillinger.

“Det startede egentlig i sjov med, at jeg skulle lave det her bord til min kone. Jeg er uddannet skolelærer og har undervist i sløjd, og min farfar var snedkermester.

Så dét at arbejde med træ ligger nok i blodet, men jeg troede ikke, at jeg en dag skulle leve af det.

Siden mit opslag på Facebook er det gået amok, og jeg har haft travlt de sidste fire år.” fortæller Dan med et smil på læben.

På åbningsdagen lørdag d. 17. november kan de første 50 besøgende gæster deltage i konkurrencen om at vinde tre af WoodWorks håndlavede lækkerier.

Derudover vil der være en masse gode tilbud på de håndlavede møbler samt brugskunst.

Mens du går på opdagelse i det nye showroom vil der også være lidt godt til ganen.

WoodWorks showroom vil i fremtiden holde åbent torsdag og fredag fra kl. 15-19, og lørdag fra kl. 11-16.

Læs mere om DKU WoodWork her.

Smag løs i hyggelige omgivelser: Kom til stor portvinsfestival i Odense

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Fredag d. 6. og lørdag d. 7. september 2019 kan vi endnu engang se frem til, at det hyggelige Vintapperstræde i Odense forvandles til et slaraffenland for portvinselskere.

Portvinsfestival.dk har siden 2017 arrangeret festivalen, og i 2018 udvidede man endda med en portvinsfestival på Frederiksø på havnen i Svendborg, og her i 2019 kommer man også til Spinderihallerne i Vejle.

Her i Odense er festivalen mere populær end nogensinde før, og billetterne til lørdag er allerede revet væk, mens du stadig kan finde billetter til fredag.

Sådan foregår det

På festivalen møder du lokale fynske vinhandlere, hvorfra du kan smage en masse lækker portvin i hyggelige omgivelser.

Billetten til festivalen koster 299 kr., og med i den pris får du et smageglas, og et stempelkort til minimum 10 glas portvin (ét på hver stand).

Derudover kan du tilkøbe ekstra og mere eksklusive smagninger for poletter, som eksempelvis ældre Vintage, Colheita og Tawny.

Festivalen foregår fra klokken 15.00 – 20.00.

Du kan møde følgende vinhandlere

H.J. Hansen Vin Odense
Holte Vinlager
Selmer Vin
Vinlandet
Portugisisk Vinkælder
Det Portugisiske Hus
Løvbjerg Tarup center Odense
Skjold Burne vinhandel / Bjerre-vin
Meny Hjallese
Nørregade Vin

Hvad er portvin?

Hvis du endnu ikke er helt bekendt med den fantastiske drik, har portvinsfestival.dk lavet følgende beskrivelse:

Portvin stammer fra Douro-dalen i det nordlige Portugal. Dalen strækker sig fra øst for byen Porto og hele vejen mod grænsen til Spanien. Det er kun vine fra denne region der må bære navnet Portvin.

Douro er verdens ældste markerede vinregion, og er også en del af Unescos verdens kulturarv. Regionen blev demarkeret i 1756 for at sikre kvaliteten af den vin, som blev produceret i regionen.

Gennem Douros smukke landskab løber Dourofloden omgivet af de stejle terrasser med vinstokke, og i byen Vila Nova de Gaia (naboby til Porto) ved flodens udmunding, ligger de berømte portvinshuse side om side, med lagrene fulde af dejlig portvin.

Ved fremstilling af portvin starter man, som om det var en rødvin og lader drueskallen gære sammen med mosten. Allerede efter 24-36 timer når vinmosten har opnået ca 6% tilsættes druesprit på 77% så den endelige portvin lander på ca. 20%.

Man kan opdele portvin i to hovedtyper: Ruby, som er de røde typisk flaskelagrede, og Tawny som er de brune fadlagrede. Derudover findes der hvid og rosé. I hver hovedkategori findes forskellige varianter og kvalitetsniveauer.

I ruby kategorien er de mest kendte varianter Ruby, Ruby Reserve, Crusted, Late Bottled Vintage (LBV), samt Vintage som anses som det ypperste, og altid er fra et bestemt høstår. I tawny kategorien er det Tawny, Tawny Reserve, Tawny med alder (10 års, 20 års, 30 års og over 40 års), samt Colheita, der ligesom Vintage er fra et enkelt høstår.

Hvad: Portvinsfestival.dk
Hvor: Vintapperstræde i Odense
Hvornår: Fredag d. 6. september og lørdag d. 7. september (UDSOLGT)

Du finder mere info her.

Genial sejltur: Nyd kager og søde vine på Odense Å

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Vi er (heldigvis) mange, der slet ikke kan få nok af søde sager.

Derfor er det jo ret heldigt, at vi her i byen ofte kan lade os friste af syndige og fristende arrangementer.

Vi har fundet ét, som du bare ikke må gå glip af, hvis du har en sød tand.

Med titlen “Kage og søde vine” afholder Odense Aafart i samarbejde med H.J. Hansen og Konditoriet Kagedåsen nemlig en smagning af kage og søde vine, mens du sejler på den smukke Odense Å.

En oplevelse for alle sanser

Turen starter med afgang i Munke Mose, hvor man sejler op ad Odense Å, mens du smager på fire forskellige smukke anretninger af kager og tilhørende søde vine.

“Hver kage og vin er en oplevelse i sig selv, og du får mulighed for at gå på opdagelse i kage og vinens verden, mens du nyder Odense skønne natur,” skriver Odense Aafart om oplevelsen.

Turen varer cirka 2 timer og koster 299 kr pr. person.

Odense Aafart anbefaler, at du køber billet i god tid, hvis du vil sikre dig plads ombord på båden.

Mødestedet er ved Odense Aafarts billetsalg, og du skal møde op 15 minutter før afgang.

“Denne sejltur er for dig, der har en sød tand og gerne vil finde inspiration til små lækre desserter med tilhørende vine, så du kan imponere dine gæster,” skriver de videre.

Hvad: Kage og søde vine på Odense Å
Hvor: Odense Å (Mødested: Odense Aafarts billetsalg)
Hvornår: Lørdag d. 31. august kl. 14.00 (Mødetid 15 min. før)

Du finder mere info her.

Øl, gris og fællessang: Lørups Vinstue inviterer til stor grisefest

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Arkivfoto
Arkivfoto

I 1960’erne og 1970’erne var Simon Spies kongen af charterferier i Danmark.

Han blev især kendt for at arrangere de såkaldte grisefester, hvor han fragtede tørstige og sultne turister til Mallorca, hvor danskerne kunne samles i sydens sol til gilde med helstegt pattegris og masser af alkohol.

Rejsekatalogerne nu om dage bugner ikke ligefrem med tilbud om grisefester, men drømmer du dig tilbage til en svunden tid, har du snart chancen her i Odense.

Under sloganet “Spis, rejs og hyg dig tyk!”, kan du nemlig drømme dig væk til sydlige himmelstrøg, hvor maden smager lidt bedre, øllen føles lidt koldere, og stemningen er på sit højeste.

Det sker fredag den 30. august, hvor Lørups Vinstue inviterer til grisefest.

Øl, gris og fællessang

Det bliver i bedste Mallorcastil med øl, gris, fællessang og latin liveband, at Lørups Vinstue inviterer indenfor og programmet for dagen ser således ud:

16:00 – 17:00 Velkomst og sjove konkurrencer med  Mikkel Ollerup Tomsen og krofatter Kevin Sean Burke på slap line

17:00 – 18:00 Fællessang med Dupont & Dupont

18:00 – 19:30 Spisning med lækker gris og salatbuffet

19:30 – 21:30 Sabor Latino Duo spiller op til dans

Kl 22 rykkes festen indenfor og fortsætter, så længe bevillingen tillader.

Prisen for grisefesten er 200 kr., som også inkluderer en fadøl/sodavand/glas vin til maden.

Billetter kan købes frem til på mandag d. 26. august, eller indtil der er udsolgt.

Hvad: Grisefest
Hvor: Lørups Vinstue
Hvornår: Fredag d. 30 august kl. 16.00

Du finder mere info her.