Yoga og coaching for børn: Nyt yogahus åbner i Pakhusgården

Skrevet af: Redaktionen

I april åbner et nyt yogahus i Odense. Stedet, der hedder Karma Studio, ligger i Pakhusgården på Rugårdsvej, og her vil der blandt andet være børneyoga.

“Der er rigtig mange fordele for børn ved at lave yoga. Det styrker deres fysiske fleksibilitet, styrke, koordination og udholdenhed, hvilket fremmer kropsbevidsthed og forståelse, ligesom koncentrationsevnen og fornemmelsen af indre ro forbedres,” siger Sanne Juel Egelund, børneyogacoach og indehaver af Karma Studio, og tilføjer:

“Yoga hjælper børn med at blive stærkere til at reflektere over deres egne følelser. De bliver afstressede og mere bevidste om deres krop, fordi de kan mærke sig selv på en anden måde.”

Sanne Juel Egelund er børneyogacoach og indehaver af Karma Studio (foto: Ard Jongsma).

Giver overskud til at være en god ven

I Karma Studio arbejder de meget med børnenes styrker. Ifølge Sanne Juel Egelund er børn nemlig gode til at få øje på de ting, de er gode ting.

“Når børnene bliver bevidste om deres styrker, og hvordan og hvornår de bruger dem, kan de også lettere tage dem i brug i situationer som forekommer vanskelige – for eksempel i situationer, hvor vrede eller det at være ked af det kan være svært at håndtere,” siger Sanne Juel Egelund og tilføjer, at børnene lærer at lytte til sig selv, fordi det på sigt gør dem til “bedre venner”:

“I en stresset hverdag med sociale medier, relationer, som skal vedligeholdes, deadlines, som skal overholdes og lange, travle dage for både forældre og børn kan være svært at få tid til sig selv. Og børneyoga træner børn i at lytte til sig selv, og finde ud af at være ærlig over for sig selv og være dets eget bedste ven. Selvkærlighed er vejen til et liv i glæden og empatiens tegn, og når børn lærer at give selvkærlighed vil de få langt mere overskud til at være en god ven for andre og dermed føle glæden hos sig selv.”

Nye lokaler på Rugårdsvej

Karma Studio er for nyligt flyttet ind i nogle nye lokaler på Rugårdsvej, hvor man også finder den økologiske frisørsalon, Organic Hair Studio.

Sanne Juel Egelund er ikke alene om at drive Karma Studio – hun får hjælp af andre erfarne yogainstruktører. Blandt andre Mia Rasmussen, som har bloggen yogamom.dk, Sarah Jørgensen, indehaver af Sarah’s Yoga, Rikke Vojer Kern, der er indehaver af Kernerum., og Heidi Lange fra Bodycontrol by Heidi.

Til april starter de første hold i Karma Studio, og der vil være masser af liv og aktivitet i de nye lokaler. Børneholdene er inddelt i aldersgrupperne 3-5 år, 6-10 år og 11-13 år, forudsat at der er nok efterspørgsel.

Udover børneyoga byder Karma Studio også på yoga- og pilateshold for voksne.

Følg med på Karma Studios Facebookside. Måske er yoga noget for dig eller dit barn.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00