MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Word Festival melder ud: Engelsk stjerneforfatter bliver hovednavn

Af Christina Frederiksen
Zadie Smith. Foto: Ben Bailey-Smith
Zadie Smith. Foto: Ben Bailey-Smith

Odenses Word Festival har allerede offentliggjort et program, der byder på en perlerække af toneangivende forfattere, meningsdannere og debattører.

Og nu kan festivalen tilføje endnu en stjerneforfatter til listen.

Engelske Zadie Smith kommer nemlig til Odense til Word Festival i 2024.

Zadie Smith er forfatteren bag de prisvindende og internationalt anerkendte romaner Hvide tænder (2000), Swing Time (2017) og senest Bedrageren, der udkommer på Politikens Forlag til januar.

Hendes debutroman Hvide tænder er oversat til over 20 sprog og vandt adskillige priser, bl.a. The Guardian First Book Award, Whitbread First Novel Award og The Commonwealth Writers Prize.

”Zadie Smith har været på toppen af vores ønskeliste af hovednavne, og vi er stolte af at kunne præsentere hende.

Det er også fantastisk, at hendes næste udgivelse, Bedrageren, udkommer i Danmark til januar, så hun er højaktuel til festivalen,” fortæller Emil Nutzhorn fra Word Festival.

Zadie Smith er en af vores tids mest betydningsfulde forfattere og udforsker i sine værker komplekse temaer som identitet, kultur og race, skriver Word Festival i en pressemeddelelse.

På Word Festival kan du opleve hende i samtale med Weekendavisens Kathrine Tschemerinsky om Bedrageren, der bygger på en virkelig retssag fra 1870’ernes England, og som allerede har fået en række 5-stjernede anmeldelser i internationale medier.

Festivalen, der finder sted fra 2. til 4. februar 2024, er samlingspunkt for international kultur.

Her kan man, foruden en række internationalt anerkendte forfattere, møde nogle af de mest indflydelsesrige meningsdannere og debattører i ind- og udland og høre dem dykke ned i emner som eksistens, klima, mangfoldighed og meget, meget mere. 

Du kan til Word Festival blandt andre opleve Ulrike Hermann, Daniel Handler, Svend Brinkmann, Uffe Elbæk og Emma Holten – og nu har de altså også annonceret deres hovednavn:

Den britiske forfatter og essayist Zadie Smith.

Læs mere om Word Festival her.

Del artikel

Andre læser også