Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Unik mulighed: Odense ZOO inviterer til løve-dissektion

Af Stine Kjølby Christensen

Nu får gæsterne i Odense ZOO igen muligheden for at blive endnu klogere på, hvordan dyrene ser ud under pelsen, når ZOOs populære Dyret på vrangen-dage vender tilbage.

Første gang er søndag d. 1. maj, hvor havens gæster kan komme helt tæt på og se, hvordan en løve er skruet sammen indeni.

Udover at se de indre organer kan man også blive klogere på, hvordan løven eksempelvis bruger sin strube til at brøle højt.

Helt unik mulighed

Selvom særligt én dissektion i 2015 vakte opsigt, især internationalt, er dissektioner noget, Odense ZOO har gjort i over 20 år, da det giver en unik mulighed for formidling, fascination og en lærerig forståelse for dyrene.

Den seneste offentlige dissektion i haven foregik i 2018, og siden har dissektionerne været på pause blandt andet på grund af corona-restriktioner.

Ingen af ZOOs dyr aflives med det formål at skulle bruges i en dissektion.

Det er i stedet dyr, som enten er blevet for gamle, for syge eller ikke kan afsættes til andre zoologiske haver. Det samme er tilfældet for den hunløve, der skal dissekeres 1. maj.

Den kom til Odense ZOO i 2011 og blev aflivet i 2019, da interne kampe i løveflokken tog til. Det var ikke muligt at afsætte den til en anden zoologisk have. Den har siden ligget på frost, så den kunne bruges til formidling.

Dissektionen foregår søndag d. 1. maj klokken 13 ved Atollen i Odense ZOO.

Den er gratis at overvære for ZOOs gæster.

Del artikel

Andre læser også