Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

12. juni 2022
Kl. 19.00 - 21.30

Årets Reumert

Hjemmeside
Hjemmeside

Årets Reumert er scenekunstbranchens mest prestigefyldte pris. Fra 2021 er CPH STAGE og Dansk Teater hovedarrangører bag Årets Reumert. Prisuddelingen afvikles i samarbejde med Odense Kommune, Albani Fonden og Jysk Fynske Medier. Uddelingen af Årets Reumert er fra 2021 flyttet til Odense, og dér vil den være i mindst tre år. Årets Reumert blev indstiftet i 1998 af Bikubenfonden, som uddelte priserne årligt frem til 2018.

Årets værter

Når dansk scenekunst i år fejres med prisuddelingen Årets Reumert 2022 i ODEON i Odense den 12. juni, bliver det værtsduoen Rikke Bilde og Christopher Læssø, der i front guider publikum gennem aftenens festligheder. Bag showet står instruktør Birgitte Næss-Schmidt. Showet er samtidig en del af fejringen af jubilæumsåret for Dansk Teater 300år.

Det store prisuddelingsshow

Årets Reumert markerer afslutningen på sæsonen med et stort prisuddelingsshow, der afholdes i musik- og teaterhuset ODEON i Odense. Ved showet uddeles Reumert-priserne i et klassisk format med værter, musik og en vifte af indslag, der viser noget af den bedste danske scenekunst fra året, der gik.

Hvem var Reumert?

Poul Reumert blev født i 1883, og gennem sit 85 år lange liv etablerede han sig som et af det 20. århundrede største navne inden for dansk scenekunst.

Han blev uddannet på Det Kongelige Teater i 1901, og det var også her, han gjorde sig karriere som skuespiller. Nationalscenen var således Reumerts kulturelle midtpunkt, og han markerede sig især inden for store klassiske forestillinger skabt af eksempelvis Molière, Holberg, Shakespeare og Ibsen.

 

Finder sted: ODEON