MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Påvirker trafikken: Central Odense-vej ensrettes i fire måneder

Af Redaktionen
Illustration: Odense Letbane
Illustration: Odense Letbane

Man skal igennem meget, før det bliver rigtig godt.

Det samme kan man sige om Letbanen i Odense. Vi glæder os forfærdeligt meget til, at det bliver hurtigere og lettere at komme fra A til B i byen.

Men lige nu associeres Letbanen mest af alt med gener.

Det bliver ikke meget bedre fra på tirsdag d. 15. januar, hvor det er nødvendigt at ensrette en stor del af Vestre Stationsvej frem til midten af maj.

Det skriver Odense Letbane i en pressemeddelelse.

Anlægges skinner og bygges stationer

I løbet af de sidste måneder er arbejdet med at anlægge letbanens spor begyndt flere steder i byen, og nu er tiden kommet til Vestre Stationsvej.

Her skal der over de kommende måneder anlægges skinner, bygges stationer, sættes master til køreledninger op og så videre.

I den forbindelse bliver en stor del af Vestre Stationsvej, strækningen mellem Vesterbro og Fjordsgade, ensrettet i en periode. Det er nødvendigt at ensrette vejen, fordi letbanens sporentreprenør, COMSA, skal bruge en del af vejarealet til arbejdsareal.

Afspærringen bliver sat op fra mandag 14. januar. Ensretningen træder dog først i kraft dagen efter, tirsdag 15. januar. Det er forventet, at ensretningen vil vare cirka frem til midten af maj.

Ensretningen vil være mod øst i retning mod centrum.

Det betyder, at bilister, der skal mod vest på Vestre Stationsvej, skal ud på en omkørsel. Det foregår via Fjordsgade, Rugårdsvej og Grønløkkevej – i lighed med da det senest var nødvendigt at ensrette Vestre Stationsvej i forbindelse med letbanearbejdet i foråret 2018.

Gælder kun for bilister

Cyklister kan derimod fortsat cykle i begge retninger på Vestre Stationsvej.

Sporarbejdet får også betydning for nogle af sidegaderne. Beboerne på Vestre Stationsvej vil forsat have adgang til deres indkørsler, men Krudthusgade og den sydlige del af Store Glasvej bliver spærret ud mod Vestre Stationsvej, mens arbejdet står på.

Der kommer ligeledes nogle restriktioner omkring Vindegade – læs mere om disse og find nye veje på Odense Rundt.

Del artikel