Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Derfor bliver Odense Danmarks førende iværksætterhub

Af Annoncør

Glem alt om København og Aarhus – 2022 skal handle om Odense! Som Danmarks tredjestørste by har den masser at byde på for både turister, erhvervsdrivende og nyuddannede. Boligerne er billigere end andre storbyer, det bugner med kulturelle tilbud og erhvervslivet blomstrer. Det gør den til et oplagt sted at etablere dig som iværksætter.  

Når du ankommer til Odense, bliver du mødt af et historisk centrum med brostensbelagte gader og bindingsværkshuse fra H.C Andersens tid, men lad dig ikke narre. Det her er innovatørernes by. Et sted der med al sandsynlighed kan blive Danmarks iværksætterhub. 

Politisk opbakning og spænende iværksættertiltag

Byrådet i Odense har afsat 20 millioner kroner til iværksættertiltag. Det viser, at der er en appetit for at gøre Odense til et attraktivt sted at starte egen virksomhed, hvad end det er online eller med eget kontor. Der bliver bedre service for iværksættere og flere muligheder for især kvindelige entreprenører. Og hvis du interesserer dig for robotter, er der endnu større grund til begejstring. Odense får nemlig sin egen robotsommerskole. 

Flere danskere er klar på at investere

I 2021 investerede danskerne ifølge Nationalbanken over halvdelen af deres frie midler, og trenden ser ud til at fortsætte. Flere kaster sig over kryptovaluta og digitale investeringsformer, ikke kun fordi det har indtjeningspotentiale, men fordi det er sjovt. Er du en iværksætter, er det gode nyheder. Det viser nemlig, at danskerne er åbne for nye måder at bruge deres penge på, og måske er det endda også noget for dig. Hvis du investerer i kryptovaluta, er det dog vigtigt, at du tjekker, om du skal betale kryptovaluta-skat

De har deres egen iværksætterfestival

Et af de fede ting ved Odense er, at de har en iværksætterfestival. Hvert år omkring november slår byen dørene op for events og afholder en fornem prisuddeling som et led i Global Entrepreneurship Week. Det er derfor et godt arrangement til dig, der har brug for inspiration, eller som ønsker at styrke dit netværk. I 2021 kunne startups lære mere om, hvordan de blev en grøn virksomhed, samt opleve spænende arrangementer med fokus på iværksætteri og teknologi. 

Odense er et billigere sted at leje kontor og ejendom

Hvis du har boet i København, ved du sikkert, hvor svært det er at få det hele til at løbe rundt. Både kontorlokaler og privatejendom er dyrere end nogensinde før, og selvom Odenses boligmarked også er i vækst, er det langt billigere. Du kan derfor drive virksomhed for færre penge og bo i en større og flottere bolig. Det giver dig bedre muligheder som ny entreprenør, især hvis du drømmer om at have et fysisk kontor med egne ansatte. 

Byen har en strategisk placering i midten af landet

Fyn er i midten af det hele. Bor man tæt på Lillebælt eller Storebælt, er det nemt at pendle frem og tilbage, og der er masser af arbejdskraft at trække på i Odense og omegn. Desuden er der mange universiteter tæt på – fra Syddansk Universitet til omkringliggende professionsskoler. Tag ud til uddannelsesarrangementerne for at sprede kendskabet til din virksomhed og led efter unge talenter.

Del artikel

Andre læser også