MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Femte år i Odense: Jam Days byder på et væld af store navne

Af Morten Hopballe

Hvis man er til jazz, blues og folk, har man meget at glæde sig til, når der fra i morgen onsdag er Jam Days i Odense.

Det har man i øvrigt også, hvis man ikke normalt er til de tre klassiske musikgenrer.

“Vores berettigelse er blandt andet, at vi giver folk musikalske overraskelser – uanset, hvor meget jazz, blues og folk, man normalt hører,” siger Morten Østlund, der er leder af spillestedet Posten og festivalleder af Jam Days.

“Jeg tør godt påstå, at det er det bedste program, vi har præsenteret i festivalens historie. Vi har store internationale stjerner, vi har generelt fået større internationalt snit, og så synes jeg virkelig, at diversiteten og det alternative træder i karakter,” siger Morten Østlund og tilføjer:

“Vi har taget lidt større chancer i år. Vi har søgt lidt længere ude i krogene af nicherne, men det er også det, der er Jam Days’ formål – at være grænsesøgende og give publikum nogle overraskelser.”

En kæmpe succes

Det er femte gang, der er Jam Days. Festivalen blev etableret i 2013 som en fusion af Odense Folk Festival, Odense Internationale Bluesdage og Odense Sommerjazz, og festivallederen tøver ikke med at kalde det en succes.

“Jam Days er en kæmpe succes. Vi ønskede at opnå større power, fordi de tre tidligere festivaler hver især sled hårdt for at overleve, og der er ingen tvivl om, at vi har styrket alle tre musikgenrer ved at skabe Jam Days,” siger Morten Østlund og tilføjer:

“Samtidig giver det enormt god mening, fordi mange musikere skubber til grænserne og blander genrerne. Derfor kan publikum også se frem til masser af musikalske overraskelser, men fælles for alle koncerterne er, at det er autentiske og nærværende musikalske oplevelser. Og så bruger vi byen. Vi skal have de blå toner ud af mørket og skabe nye universer på byens scener.”

Verdensstjerner, dansk komet og alternative oplevelser

Når festivallederen skal fremhæve nogle fra det flotte program, er det en skøn blanding af danske og internationale navne.

“Det meste oplagte at nævne er nok Jacob Dinesen, der på det nærmeste har væltet hele landet det sidste års tid. Det sjove er bare, at han var næsten ukendt i den brede befolkning, da vi bookede ham for et år siden.

Så er vi også virkelig stolte over at kunne præsentere en international jazzdiva som Dianne Reeves samt Kenny Wayne Shepherd, Ben Caplan og Lucy Woodward – og så glæder jeg mig personligt rigtig meget til belgiske Taxiwars, der spiller en skæv blanding af rock og jazz,” siger Morten Østlund.

Jam Days foregår fra 2.-6. august på scenerne Amfiscenen, Dexter, Farvergården, Studenterhuset Odense, Kulturmaskinen, Momentum og på Odeon.

I Jam Days Magasinet får du serveret masser af spændende og relevant læsning om årets artister plus naturligvis program over de enkelte dage. Du kan læse magasinet her. Du kan også læse meget mere om Jam Days på hjemmesiden.

Del artikel

Seneste nyt