Lækker prognose: Tocifrede varmegrader i påsken

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Det danske vejr er en ustabil størrelse for tiden, og denne uge har både budt på nattefrost og endda enkelte slud – og snebyger på trods af, at vi snart er i midten af april.

Mange holder påskeferie i næste uge, og der er nok mange af os, som drømmer om fantastisk påskevejr, hvor man både kan komme i haven og måske gå en tur i skoven.

Og der er håb forude for folk, der drømmer om stigende temperaturer, solskin og måske muligheden for at pakke vinterjakken helt væk.

I hele landet stiger temperaturen nemlig langsomt, men sikkert frem mod påskedagene. Det skriver dmi.dk.

Der er selvfølgelig altid usikkerheder forbundet med vejrprognoser, men DMI skriver dog, at næste weekend, ser ud til at byde på ganske solrigt og behageligt forårsvejr, som kan nydes udenfor.

Op til 20 grader i påsken

Sol, varme og skyer vil være nogenlunde fordelt over hele landet, og enkelte steder kan vi nærme os hele 20 grader i påsken.

Lige nu lover prognosen hos DMI bedst vejr i Odense skærtorsdag med 14 grader og sol, langfredag med 14 grader og en påskelørdag med 13 grader og fuld sol.

Men dagene op til påske, ser også ganske fine ud:

”Udover lidt spredte byger op mod den her weekend og lidt småregn tirsdag, er det en forholdsvis tør uge, vi går i møde,” siger vagtchef Mette Wagner og fortsætter:

”Kulden i denne uge skyldes en kold østenvind – også kaldet ’påskeøsten’. Det skyldes et højtryk, som ligger stabilt over Nordskandinavien og sender denne kolde vind ind over landet.

I næste uge flytter højtrykket sig langsomt en smule mod sydøst, og det sender efterhånden vinden ned i det sydøstlige hjørne.”

Det ser altså for alvor ud til, at vi kan hilse foråret velkommen her i påsken.

Crispy House begejstrer i Odense: Scorer topkarakterer på Just Eat

Skrevet af: Daniel Poulsen

Du kender følelsen. Takeaway lige nu. I dag skal det være pizza.

Måske har du været i byen, og ellers er det helt okay at være lækkersulten.

MigogOdense er taget ud for at snakke med Crispy House Pizza i Odense V, der udmærker sig helt særligt indenfor pizza i Odense.

I skrivende stund har stedet  knap 300 bedømmelser fra gæster, der samlet set har givet 5,4 stjerner ud af 6 via JUST EAT.

Efter en bestilling hos Just Eat kan kunden lave en bedømmelse af maden.

På det punkt gør Crispy House i Bolbro det ekstraordinært godt, da de er byens bedst bedømte pizzaria i 5000 Odense C ud fra den gennemsnitlige vurdering.

Åbnede i december 2016

Det er med stor tilfredshed i stemmen, at Rita Tanhaie fortæller om, hvad glade gæster betyder.

Rita Tanhaie åbnede sammen med sin mand dørene til Crispy House for første gang i december 2016, og efterfølgende er det kun gået fremad.

Til MigogOdense fortæller pizzeriaet, der har ELITE-smileyen med fire gode kontrolrapporter i træk, hvad der har gjort forskellen.

“Vi tænker rigtig meget over kvaliteten, så vores kunder er stolte over, hvad vi leverer.

Det er vigtigt, at bestillingen er hurtigst muligt fremme hos kunden, så maden stadig er varm og imponerende. Det har gjort, at mange kunder vender tilbage igen og er tilfredse med os.”

Positive gæster motiverer meget

Men det skal samtidig ikke være en sovepude for ægteparret.

“Vi har gjort det godt, men vi skal selvfølgelig fortsætte. Hvis vi bare tænker, at vi er de bedste og bliver ligeglade, så går det galt, så vi skal stadig have høj standard, når vi indkøber råvarer.

Den gode service, høj kvalitet og hurtigst mulig levering er tre mål, som vi arbejder med hver dag.

Vi kan mere end kun pizza

Har du en dag lyst til noget andet end lækker pizza, kan du også få det hos Crispy House, da de gerne vil have, at deres kunder skal kunne have mere end ét valg.

Rita Tanhaie fortæller til MigogOdense, hvordan de allerede fra starten tænkte over solide alternativer til en sprød pizza.

“Selvom vi laver god pizza, så kan vi stadig mere.

Vi har både hjemmelavede burgere, panini-sandwich med inspiration fra det italienske køkken og gode pastaretter, så der er noget for enhver smag og til hele familien.”

Dansen efter det optimale navn

En anden sjov detalje, som Rita fra Crispy House gør opmærksom på, er selve navnet på stedet.

Da der i sin tid skulle åbnes, ville ægteparret gå efter sprødt hus på dansk, men et pizzasted i Jylland havde allerede dette navn, så der måtte tænkes i nye baner.

Navnet endte ud i engelsk oversættelse, og for Rita Tanhaie og hendes mand er det vigtigt at pointere, at alle deres retter skal være sprøde og i en god kvalitet.

Crispy House tilbyder både mulighed for hent-selv eller levering med JUST EAT.

Hvad: Crispy House topper listen over pizzeriaer i Odense

Hvor: Rømersvej 8, 5200 – Odense V

Hvornår:

Åbningstider:

Mandag-torsdag: 11:30-21:30

Fredag: 11:30-22:00

Lørdag-søndag: 12:00-22:00

Du kan selv bestille mad fra Crispy House her

Street Movement rykker til Odense: Fede parkour-faciliteter åbner i næste uge

Skrevet af: Michael Qureshi

For første gang vil den erfarne parkour-organisation Street Movement tilbyde børn og unge i Odense helt ned til seksårs-alderen muligheden for at lege og udfolde sig i de udendørs omgivelser omkring Havnen og Byens Ø.

Over hele landet vinder gadeidrætten frem, og her er Odense ingen undtagelse.

Med start fra uge 5 får børn og unge helt ned til seksårs-alderen muligheden for at udfordre sig selv kropsligt og mentalt gennem parkourtræning og -leg i lokale omgivelser ved Byens Ø på Finlandsvej.

Det nye gadeidrætstilbud er skabt af Street Movement, der har mere end 15 års erfaring med at tilbyde parkourundervisning og -forløb og lære børn og unge at se aktivitetsmuligheder i deres lokale byrum.

Øget efterspørgsel

Nu er turen kommet til at introducere Odense for parkour som fysisk disciplin og idræt, hvor to dygtige instruktører vil lære børn og unge i aldersgruppen 6-14 at respektere og se på byrummet som et sted for sund, kropslig aktivitet og socialt samvær.

“Grunden til vi nu har valgt at tilbyde flere aktiviteter i Odense, handler om, vi kan mærke en øget efterspørgsel uden for vores normale arbejdsradius.

Men det har været vigtigt for os at sikre, at vi har nogle folk til rådighed, vi stoler på, og det har vi i Odense.

Faciliteterne er også på plads, og vi ser masser af potentiale i området omkring Havnen og Byens Ø, der i forvejen er en fed lokation og et stort kulturelt samlingspunkt,” forklarer direktør for Street Movement, Mikkel Rugaard.

De to faste instruktører er Emilie Meyer Christensen og Moritz Krauff, der er begge er idrætsstuderende på SDU, og en velkendt del af den større Street Movement-familie.

Fokus er på at have det sjovt

Parkour som disciplin er en sund og positiv træningsform, der fremelsker evnen til at løse problemer og den simple glæde ved bevægelse.

Med legen og glæden i centrum lærer udøverne at se mulighederne i byrummet omkring os.

Det er denne legende tilgang til fysisk udfoldelse, Mikkel Rugaard ser som en af årsagerne til den øgede efterspørgsel:

“Vi har hen over de senere år oplevet en øget interesse blandt børn og unge på tværs af alder, etnicitet og social baggrund for parkour og gadeidræt generelt.

Det vi hører fra vores unge deltagere, er, at de trives med, der ikke er fokus på præstation, konkurrence eller turnering at vinde, som man normalt kender fra sportens verden.

I stedet fokuserer vi på leg, kreativitet og menneskelige værdier samt evnen til at lære nye færdigheder og dygtiggøre sig,” siger Mikkel Rugaard og fortsætter:

“Det er også dét, der driver os – at have det sjovt og hjælpe deltagerne til at udvikle sig og se den personlige udvikling og selvsikkerhed de gennemgår.

Parkour er en meget inkluderende idræt. Alle bliver mødt på deres niveau og der er plads til alle uanset erfaring, fysisk form eller andet udgangspunkt.”

For de 6-9-årige er der fra den 28. januar træning hver tirsdag fra. 15.00-16.00, hvorefter de 10-14-årige træner fra 16.00-17.30.

Du kan læse mere om Street Movement her

Buldrer mod varmerekord: Tæt på varmeste januar nogensinde i Danmark

Skrevet af: Redaktionen

Det er vinteren, der måske aldrig nogensinde dukker op.

Januar har nærmest bare været som et forlænget efteråret, og intet tyder på, at det ændrer sig.

Det meddeler DMI i en ny 4 ugers prognose, der fortsat ser ud til at blive mild i temperaturerne.

Så ingen udsigt til sne og hård frost.

Faktisk er vi støt på vej mod en ny varmerekord. Holder prognoserne for næste år, så bliver det den varmeste januar nogensinde målt i Danmark.

Varmeste januar målt i 2007

Den varmeste januar måned hidtil målt var i 2007, hvor middeltemperaturen lå på 5 grader.

Januar 2020 ligger lige nu på en middeltemperatur på 5,5 grader.

Det har fået DMI til at melde ud på Twitter, at vi nærmer os en varmerekord for januar. Man forventer, at måneden ender på 5,2 grader i gennemsnit.

“Der jo stadig ti dage tilbage, men lige i øjeblikket ligner det, at det meget milde vejr fortsætter. Der er meget, der peger i retning af en rekord, men det er stadig tidligt,” siger Thyge Rasmussen til Ekstra Bladet.

Du kan se prognose for de kommende tre uger i Danmark her