Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Nye billeder fra Kongehuset: På torsdag vil man lave fællessang for Dronningen i hele landet

Af Redaktionen
Foto: Per Morten Abrahamsen
Foto: Per Morten Abrahamsen

Tirsdag kunne man på Det Danske Kongehus’ hjemmeside se en helt ny portrætserie af Hendes Majestæt Dronning Margrethe, Kronprinsen og Prins Christian.

Tre vigtige generationer i det danske monarki. Det sker i anledning af Dronning Margrethes 80 års fødselsdag på torsdag d. 16. april.

“Generationsportrættet er ikke alene et familieportræt, men også en illustration af den historiske kontinuitet, som kendetegner monarkiet,” skriver Det Danske Kongehus.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Normalt møder danskere op fra nær og fjern ved Amalienborg på dronningens fødselsdag, og på torsdag skulle der have været mange store arrangementer. Alt det er dog aflyst grundet Corona-krisen.

Men i stedet har en Facebook-gruppe med over 181.000 medlemmer samlet danskerne. Den er nu støttet af 50 organisationer bl.a. Nordea Fonden.

De har lavet et helt program, hvor alle danskere i alle afkroge af landet opfordres til at synge med for Dronningen på torsdag d. 16. april kl. 12.00.

Foto: Per Morten Abrahamsen

Således skriver man om programmet;

“Dronningen fylder 80 år, og alt er anderledes. Festen er aflyst, der bliver ingen flag på slotspladsen og gæsterne er sendt hjem; men fællesskabet er intakt – vi står sammen ved at holde afstand.

Hvornår?

Torsdag den 16. april kl. 12.00 synger vi på altaner, ud af vinduet, i haver, på arbejdspladser – hvor vi nu er. Målet er, at vi kan høres over hele landet – både for majestæten og for fællesskabet.

Hvordan?

Thomas Buttenschøn og Copenhagen Phil – hele Sjællands Symfoniorkester vil med sangere fra hele landet spille og synge for hjemme fra deres dagligstuer. Hjemmeoptagelserne samles digitalt og vises simultant på bl.a. TV2 og her i gruppen kl. 12 – 12.30, så vi alle kan synge sammen i takt.

Program:

På baggrund af over 1300 forslag fra gruppens medlemmer, synger vi følgende fire sange:

· I dag er det Dronningens fødselsdag
· Solen er så rød mor
· I Danmark er jeg født
· Papirsklip

Tekster til alle sangene kan downloades på www.danmarksynger.dk – her kan du også lære sangene bedre at kende med videoer og øvelser for både store og små.”

Om gruppen

Danmark synger for Dronningen er støttet af 50 organisationer, Augustinus Fonden, William Demant Fonden, 15. Juni Fonden, Aage og Johanne Louis-Hansens Fond samt Nordea-fonden. Gruppen er startet af Kim Bruhn, som en reaktion på den usædvanlige situation i landet lige nu.

Mere information om gruppen m.m.: https://brhn.dk/

Del artikel

Andre læser også