Oplev et smukt syn ved Odense Havn: Julepyntede kajakker og kanoer

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

I morgen, søndag 10. december, mellem klokken 16 og 18 kan du opleve et særsyn, når en masse kajakker og kanoer med lyskæder, gran og diverse slags julepynt sejler ind i Odense Havn.

Tag imod roerne ved Nordatlantisk Hus

Klokken 16 ror kajakkerne og kanoerne afsted fra Odins Bro, efter de har pyntet bådene og sig selv flot op. Imens står publikum klar ved Nordatlantisk Hus, hvor de får udleveret lysfakler og et hæfte med julesalmer. Alle er velkomne til at deltage.

Det er tredje år i træk, at arrangementet løber af stablen, og sidste år deltog ca. 80 kajak- og kanoroere. I år forventer arrangørerne, at omkring 100 roere vil deltage. Og alle, der har taget et kursus i kajak eller kano kan deltage – så længe man kan klare sig selv i en nødsituation.

Når de udsmykkede kajakker og kanoer ankommer til Nordatlantisk Hus omkring klokken 16.30, er det til lyden af trompetspil og fællessang fra publikum.

For at få julestemningen helt i top er der mulighed for at købe gløgg og æbleskriver, som man kan nyde til synet af bådene i vandet og til lyden af det grønlandske kor ”Umiaq”, der optræder klokken 17.

Præmie til den bedst pyntede kajak/kano

Aftenen slutter af med, at den bedst pyntede kajak/kano får overrakt en præmie klokken 17.30, inden bådene ror i samlet flok tilbage mod Odins Bro.

Det er Kerteminde Kajakklub, Odense Kajakklub, Nordatlantisk Hus og Grejbank Fyn, der arrangerer det tilbagevendende arrangement. Man behøver dog ikke være medlem af nogle af klubberne for at deltage i arrangementet.

Du finder den officielle Facebookbegivenhed her.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her