Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Udbytteaktier – Derfor er udbytteaktier en god investering

Af Redaktionen

Udbytteaktier er uden tvivl nogle af de populære aktier for mange investorer, og der er ingen tvivl om at det også kan blive en rigtig god investering, hvis man vælger de rette udbytteaktier til sin aktieportefølje. Men hvorfor er udbytteaktier så interessante for investorer? Det kigger vi nærmere på i denne artikel.

Annoncørbetalt indhold leveret af AktieSkole.com

Udbytteaktier giver en passiv indkomst

Hvem vil ikke gerne kunne leve af en passiv indkomst? Det kan du faktisk komme til, hvis du investerer i udbytteaktier. Med udbytteaktier, så deler virksomhederne en del af deres overskud med deres aktionærer, hvilket betyder at du hver år får en lille udbyttebetaling pr. aktie du har i selskaberne. Det betyder også at du får en kontant udbetaling fra dine aktier, som du selv bestemmer hvordan du bruger. Du kan enten vælge at bruge penge til forbrug, såsom dagligdagsting, men du kan også vælge at geninvestere dine udbyttebetalinger fra dine aktier i flere aktier, for på den måde at lave en ’’renters rente’’ effekt, hvor du år efter år får flere og flere aktier, og derved en højere udbyttebetaling for hvert år der går. Hvis du har investeret nok og dine aktier giver et pænt udbytte, så kan du ende med at kunne leve af dine investeringer udelukkende med passiv indkomst.

Udbytte fra en aktie er et godt tegn

Når en virksomhed udbetaler udbytte til sine aktionærer, så er det et tegn på at virksomheden rent faktisk tjener penge. Det betyder derfor at du oplever at de aktier der udbetaler udbytte ofte også er nogle af de aktier der tjener penge og overskud, og derved har en stabil forretning samt indtjening.

Der er naturligvis ingen garanti for at en virksomheder der udbetaler udbytte er en god investering, men det er et sundt tegn at en virksomhed er i stand til at udbetale en del af sit overskud til aktionærerne, så hvis man vælger at have udbytteaktier i sin strategi, så har man ofte en portefølje med mindre risiko end hvis man vælger de aktier uden udbytte. Der findes også nogle aktier som har forøget deres udbytte i mange år, og det kan være en fordel at kigge efter aktier der har forøget deres udbytte i mange år, da det fortæller at virksomheden har en stigende indtjening hvilket også er et sundt tegn på en virksomhed.

Del artikel

Andre læser også