Tidligere OB-spiller står bag disken: Ny burgerbar er kommet stærkt fra start

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Bartram står for Wham Bam Burger i Odense
Mads Bartram står for Wham Bam Burger i Odense

Danmarks nye burgerkæde, Wham Bam Burger åbnede deres første sted i Odense for få måneder siden.

Men odenseanerne har fået så stor appetit på den nye burgerkæde, at man planlægger at åbne yderligere to restauranter andre steder i byen.

Det er en tidligere OB-superligaspiller, som serverer både burgere og drikkevarer til kunderne i Odenses nye burgerrestaurant, Wham Bam Burger, på hjørnet af Vestergade og Lille Gråbrødretorv.

“Jo, det er noget af et karriereskift i forhold til OB, men jeg har egentlig altid haft lyst til at prøve denne branche, og jeg har altid været god til at tale med og til folk,” siger Mads Bartram, bestyrer af den nye Wham Bam-restaurant.

15 burgere på 9 minutter

I køkkenet får han hjælp af 3 kokke, blandt andet MD Akter Hossain, der tidligere var køkkenchef på et anerkendt hotel på Cypern i 5 år.

Hossain var også ansat i den mexicanske restaurant, der tidligere havde til huse på adressen, og stod klar, da Wham Bam tilbød ham et job.

”Hossain er fænomenal og bygger burgerne op i lag, så der balance i dem og styr på både boller, bøffer og grøn, også mens kunderne spiser dem. Og så er han hurtig.

Han har præsteret at lave 15 burgere på bare 9 minutter”, fortæller Mads Bartram.

Vil åbne op imod 100 restauranter

Wham Bam Burger åbnede den 15. december, og i løbet af de forgangne to en halv måned er der solgt over 18.000 burgere fra forretningen, oplyser de.

Mads Bartram er ikke i tvivl om, at det er kombinationen af gode råvarer, ordentlig tilberedning af både burgere og pommes frites samt en væsentlig lavere pris, som er forklaringen på restaurantens fine modtagelse i Odense.

Kæden med hjemsted i Skjern har kig på to andre lokaliteter i Odense som mulige Wham Bam-restauranter.

I første omgang er blikket dog rettet mod Hammelev ved E45 i Sønderjylland, hvor man i løbet af få dage begynder at indrette kædens anden burger-restaurant.

Planen er, at der over en kort årrække skal åbnes op imod 100 restauranter rundt om i Danmark.

”Jamen, det er et spændende projekt, som jeg er blevet en del af.

Jeg er helt klar over, at der også internt bliver lagt mærke til, hvordan tingene kører her hos mig.

Konceptet var helt på plads inden åbningen her ved Lille Gråbrødretorv, men på en eller anden måde bliver vi som restaurant nummer 1 også betragtet som et pilotprojekt.”

Billigere end de andre

Wham Bam Burger kan i hvert fald godt slå på, at de er konkurrencedygtige på priserne.

”Forleden dag havde jeg for eksempel besøg af 2 testspisere, som kæden havde sendt ud, og som først gav sig til kende, efter at de havde spist.

Inden de kom hos mig, havde de været hos to af vores nærmeste konkurrenter. Deres konklusion var, at vi topper på kvalitet og er en klar vinder på prisen.

De regnede sig frem til, at burger hos os er op til 47% billigere end hos vores konkurrenter, siger Mads Bartram.

Kan ikke “reddes”: Rema 1000 lukker butik i Odense

Skrevet af: Redaktionen
PR-foto
PR-foto

I år 2018 var danskerne ikke i tvivl.

Rema 1000 er vores foretrukne supermarked. Her scorede den norske kæde højeste karakterer i en brancheindex analyse.

I løbet af 2019 har den populære kæde også kun øget ekspansionen i landet.

Nu har man dog truffet en beslutning om at lukke en af deres dagligvarebutikker i Odense. Der er tale om Rema 1000 på Middelfartvej 123 i Bolbro.

Renovering giver ikke mening

Efter 22 år i drift har Rema 1000 vurderet, at den ikke kan reddes og gøre mere moderne i forhold til deres fremtidige krav til kædens butikker.

Det oplyser Rema 1000 i en pressemeddelelse.

“Vi har vurderet at en investering i en gennemgribende renovering ikke giver mening, butiksanlæggets alder taget i betragtning. Derfor er vi endt med tage beslutningen om, at butikken skal lukke,” forklarer regionschef hos Rema 1000, Lars Dybdal.

Rema 1000 meddeler samtidig, at de åbner deres næste butik i Odense i april.

Den kommer til at ligge på Rugårdsvej, og personalet i Bolbro-butikken vil blive tilbudt at søge job i den nye butik.

Odense vil efter lukningen af Bolbro-butikken have 11 supermarkeder i Odense-området.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer
Foto: Storms Pakhus/Jannik Meyer

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00