Tidligere OB-spiller står bag disken: Ny burgerbar er kommet stærkt fra start

Skrevet af: Michael Qureshi
Mads Bartram står for Wham Bam Burger i Odense
Mads Bartram står for Wham Bam Burger i Odense

Danmarks nye burgerkæde, Wham Bam Burger åbnede deres første sted i Odense for få måneder siden.

Men odenseanerne har fået så stor appetit på den nye burgerkæde, at man planlægger at åbne yderligere to restauranter andre steder i byen.

Det er en tidligere OB-superligaspiller, som serverer både burgere og drikkevarer til kunderne i Odenses nye burgerrestaurant, Wham Bam Burger, på hjørnet af Vestergade og Lille Gråbrødretorv.

“Jo, det er noget af et karriereskift i forhold til OB, men jeg har egentlig altid haft lyst til at prøve denne branche, og jeg har altid været god til at tale med og til folk,” siger Mads Bartram, bestyrer af den nye Wham Bam-restaurant.

15 burgere på 9 minutter

I køkkenet får han hjælp af 3 kokke, blandt andet MD Akter Hossain, der tidligere var køkkenchef på et anerkendt hotel på Cypern i 5 år.

Hossain var også ansat i den mexicanske restaurant, der tidligere havde til huse på adressen, og stod klar, da Wham Bam tilbød ham et job.

”Hossain er fænomenal og bygger burgerne op i lag, så der balance i dem og styr på både boller, bøffer og grøn, også mens kunderne spiser dem. Og så er han hurtig.

Han har præsteret at lave 15 burgere på bare 9 minutter”, fortæller Mads Bartram.

Vil åbne op imod 100 restauranter

Wham Bam Burger åbnede den 15. december, og i løbet af de forgangne to en halv måned er der solgt over 18.000 burgere fra forretningen, oplyser de.

Mads Bartram er ikke i tvivl om, at det er kombinationen af gode råvarer, ordentlig tilberedning af både burgere og pommes frites samt en væsentlig lavere pris, som er forklaringen på restaurantens fine modtagelse i Odense.

Kæden med hjemsted i Skjern har kig på to andre lokaliteter i Odense som mulige Wham Bam-restauranter.

I første omgang er blikket dog rettet mod Hammelev ved E45 i Sønderjylland, hvor man i løbet af få dage begynder at indrette kædens anden burger-restaurant.

Planen er, at der over en kort årrække skal åbnes op imod 100 restauranter rundt om i Danmark.

”Jamen, det er et spændende projekt, som jeg er blevet en del af.

Jeg er helt klar over, at der også internt bliver lagt mærke til, hvordan tingene kører her hos mig.

Konceptet var helt på plads inden åbningen her ved Lille Gråbrødretorv, men på en eller anden måde bliver vi som restaurant nummer 1 også betragtet som et pilotprojekt.”

Billigere end de andre

Wham Bam Burger kan i hvert fald godt slå på, at de er konkurrencedygtige på priserne.

”Forleden dag havde jeg for eksempel besøg af 2 testspisere, som kæden havde sendt ud, og som først gav sig til kende, efter at de havde spist.

Inden de kom hos mig, havde de været hos to af vores nærmeste konkurrenter. Deres konklusion var, at vi topper på kvalitet og er en klar vinder på prisen.

De regnede sig frem til, at burger hos os er op til 47% billigere end hos vores konkurrenter, siger Mads Bartram.

Fødselsdag i corona-tiden: H.C. Andersens fejres på SoMe

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Dem der har haft fødselsdag i løbet af corona-tiden, kan vist snakke med om, hvor trist det er at undvære den fejring, man ellers er vant til.

Men hvis man tror, at situationen er en anden, hvis du er en verdensberømt digter – så kan du godt tro om igen.

H.C. Andersen, der d. 2. april havde inviteret odenseanerne til sin 215 års fødselsdag i sit barndomshjem, må også se sig slået af covid-19.

Ligesom alle andre kulturinstitutioner er Odense Bys Museer også voldsomt udfordret i øjeblikket og mange planlagte aktiviteter på aflyses på ubestemt tid – heriblandt H.C. Andersens traditionsbundne fødselsdag.

Men selvom man efterhånden er en ældre herre, der havde sin storhedstid længe før, at der var noget, der hed sociale medier – så skal man altså ikke snydes for en fejring.

Og det bliver netop på de sociale medier, fortæller Odense Bys Museer.

I digterens fodspor

Fortæller Lise Marie Nedergaard vil på sin vanlige, levende og medrivende facon fortælle Andersens eventyr Det utroligste, og det er et eventyr, der er udvalgt med nøje omhu.

“Eventyret Det utroligste er et af Andersens sene og mindre kendte eventyr.

Det kan forstås på et væld af måder, og på denne dag, fortæller vi det, som en fejring af, at kunsten altid overlever på trods af alverdens kriser, strabadser og modstand,” fortæller Lise Marie Nedergaard.

Torsdag d. 2. april kl. 10 lægger H.C. Andersen Museum en video ud på sin Facebookside, hvor Lise Marie Nedergaard fortæller dette specielle, sarkastiske og samtidig poetiske eventyr.

Endelig er der H.C. Andersens fodspor, som man kan følge i Odense med behørig afstand til andre mennesker. Det er næsten som at gå side om side med den store eventyrdigter, når man følger de røde fodspor str. 47 rundt i bymidten.

Lukkeloven sættes på pause: Dagligvarebutikker må holde åbent to dage i påsken

Skrevet af: Michael Qureshi

Normalt er påsken hellig, og stort set alt er lukket ned i Danmark.

Men regeringen lægger op til midlertidigt dispensation for lukkeloven og giver dermed hele dagligvarehandlen mulighed for at holde åbent to dage i påsken for at mindske smittefare af corona-virus.

Dagene op til og under påsken er særligt travle dage for dagligvarehandlen, da danskerne strømmer til for at handle til påskedagene.

Kødannelser er dårlige i en tid, hvor regeringen og myndighederne forsøger at mindske smittespredningen af corona-virus.

Derfor lægger regeringen nu op til at dispensere for lukkeloven midlertidigt, så hele dagligvarehandlen, uanset omsætning, kan holde åbent skærtorsdag og 1. påskedag fra klokken 10-17.

Giver mulighed for at handle på forskellige tidspunkter

Normalt skal de større butikker holde lukket.

“Medarbejderne og dagligvarehandlen har allerede taget et stort ansvar i at mindske smittespredningen og holde hjulene i gang, så alle danskere fortsat kan få mad på bordet.

Det vil jeg gerne sige stort tak for. Det arbejde skal vi fortsætte, og derfor vil regeringen nu give mulighed for, at hele dagligvarehandlen kan holde åbent to ekstra dage i påsken.

Det giver os alle større mulighed til at handle på forskellige tidspunkter, og det giver kortere køer og mindre smitteeksponering.

Samtidig vil jeg gerne opfordre til, at der tages hensyn til det i forvejen høje arbejdspres i butikkerne, når vagterne i påske skal planlægges,” siger erhvervsminister Simon Kollerup og fortsætter:

Kun midlertidigt med pause af lukkeloven

“Det her er kun midlertidigt, og lukkeloven gælder stadig fremover.

Jeg vil gerne opfordre danskerne til at bruge deres sunde fornuft, når de handler.

Hold afstand, overvej en ekstra gang om den liter mælk kan vente til dagen efter. Og giv kassemedarbejderen et ekstra smil med på vejen og husk at holde afstand, så medarbejderne føler sig trygge..”

Onsdagen op til påsken er traditionelt en af de største handelsdage i supermarkederne, særligt for de mellemstore og store butikker, mens de mindre butikker ligeledes oplever en stor omsætningsstigning i påskedagene, hvor de større butikker holder lukket.

Politiet skal hjælpe: I morgen genåbner Odenses genbrugsstationer

Skrevet af: Redaktionen

Det kan godt være, at hverdagen langt fra er normal her midt under Corona-krisen.

Men det har i den grad været savnet for mange at komme en tur på genbrugsstationen med alt sit ragelse.

Især i en tid hvor man har ekstra tid til at få ryddet ud i garagen og gå i haven.

Men tirsdag d. 31. marts klokken 10.00 sker det så.

Hos Odense Kommune forventer man et større rykind, når portene åbnes igen.

Kun 10 biler ad gangen

Derfor har man lavet en vigtig begrænsning på kun 10 biler ad gangen på hver genbrugsstation.

Det er en restriktion, som selvsagt kommer til at give en del kødannelse, som også vil påvirke den øvrige trafik.

Odense Renovation, Odense Kommunes Vejmyndighed, Fyns Politi og Hjemmeværnet gør, hvad de kan for at få det hele til at glide.

Men forventningen er, at det kan give trafikale udfordringer omkring nogle af genbrugspladserne.

Gode råd før dit besøg

Her er de øvrige hensyn, man bedes tage, hvis man har planlagt en tur på genbrugsstationen i Odense.

  • Udskyd dit besøg, hvis ikke du har et akut behov.
  • Har du udelukkende haveaffald, du skal af med, så vent til weekenden, hvor Odense Nord Miljøcenter har åbent for indlevering af rent haveaffald til kompostfremstilling.
  • Hvis du tager af sted til genbrugsstationen, så husk handsker, og vær så få personer som muligt i bilen.
  • Medbring selv kost og skovl. De fælles redskaber er fjernet fra pladsen for at mindske smitterisikoen.
  • Er du en virksomhed med erhvervsaffald, så kør til genbrugsstationen i Havnegade. Her er der en speciel indkørsel kun for virksomheder.