Anmeldelse af Mash i Odense: Byen fortjener den her kvalitet på kød

Skrevet af: Mads Schytte

Mads Schytte er en del af gastromand.dk som er blandt Danmarks største madblogs. Gastromand er medejere af MigogOdense

Mash er en forkortelse for Modern American Steak House, og er efterhånden ved at vinde stort indpas i Danmark.

København har intet mindre end fem, hvis vi tæller det hele med inklusiv lufthavnen. Aarhus har en, og Odense-restauranten fylder i november et år.

Det er lidt bevidst, at vi har ventet noget tid med at besøge Mash fra Gastromand. Primært fordi vi nok godt ved, at konceptet holder, deres kød er velhængt, bearnaisen er tyk og deres Pinot Noir er kølige.

Jeg har selv besøgt flere i København og Aarhus, og navnlig deres Penthouse på Tivolihotellet er lækker – mest grundet udsigten over Vesterbro og København K.

Konceptet er enkelt og lækkert

Hvis du endnu ikke kender konceptet, så er det ret enkelt. Bøfferne er i højsædet, og spørgsmålet er ikke blot, hvilken udskæring. Det er også fra hvilket land, og om det skal være dryaged.

Til bøffen vælger du sides, og så naturligvis masser af Pinot Noir eller andet, hvis du ikke er til den slags.

Deres forretter varierer kun en lille smule, og flere af dem går igen som fx deres Mac N Cheese, Foie Gras og Charcuteri.

Deres kød er krogmodnet og yderst delikat, faktisk vil jeg næsten vove den påstand, at det er svært at få et stykke kød, som du ikke er tilfreds med.

Priserne varierer fra ca. 200 kr. for en ”flat iron steak” på 200 gram fra Ungarn til 350 kr. for 50 gram kobekød fra Japan – herimellem finder du så fx en 400 gram Ribeye fra USA til 460 kr. eller en dansk Primefilet på 200 gram tli 265 kr.

Altså er der noget for en hver smag.

Kan ikke fjerne øjnene fra Foie Gras

Vi ankommer til gågaden i Odense tæt ved Rådhuset, hvor Mash meget passende har placeret sig lige op af Hereford Beefstouw.

Vi bliver taget godt imod af restaurantchefen Per, som er meget oplagt og stolt fortæller om konceptet.

Jeg er sulten efter en arbejdsdag i Odense og naturligvis en lille køretur og har svært ved at fjerne øjnene fra Foie Gras’en – og ja det er noget rod i forhold til dyrevelfærden, men det smager altså forbandet godt – jeg benægter det ikke.

Min medspiser er mere til den spanske side, så hun hopper på nogle ”dryaged” croquettes – hertil et par glas hvidvin.

Kort efter kommer der brød på bordet, og vores retter lander. Det er perfekt stegt og smager fantastisk – der er rababer til den fede ret, som er anrettet på ristet brød med lidt syrlig salat til. Præcis som det skal være og med god balance.

Der er fem-seks croquettes, som er friteret med noget langtidsstegt okse kød, der bliver serveret med parmesan og noget tomatsalsa – en god starter og med ret god value for money.

Vi får en fed chardonnay til fra Argentina, som jeg faktisk genkender er fra Philipson Wine – deres Catana – en ganske god vin, som er meget fyldig og står godt til croquetterne.

Kød fra Uruguay og USA

Nu fik jeg selv valget og kunne have taget en anden, men som gentleman må man tænke på kvinden, så jeg valgte den, som passede bedst til hendes ret (blink-blink).

Min medspiser kan ikke indtage helt så store mængder mad som mig, så hun går efter en Ribeye fra Uruguay på 300 gram, hvor jeg napper en på 400 gram fra USA.

Vores gode vært forslår her, at vi laver en lille kød-smagning, hvor han skærer dem ud ved bordet og lægger dem på et fælles fad så vi kan smage forskellen – den er vi sgu med på!

Imens vi venter, beder jeg om et par glas Pinot Noir, som vi får serveret kort efter. Den er kraftigere end de europæiske udgaver da den har fået mere varme.

Forskel på bøfferne er stor

Så er der kødfest, og der skæres ud ved bordet. Det ser lækkert ud, og forskellen på bøfferne er faktisk stor, når man ser dem sammen.

Ribeye’en fra Uruguay er mere tæt i kødet end den fra USA – begge smager dog fortræffeligt!

Om det er prisen, som forfører mig til at sige, at jeg nok er mest til den amerikanske ved jeg ikke helt, men jeg fandt den lidt bedre.

Bearnaisen og fritterne er, som altid perfekte, saucen er fed og cremet og fritterne sprøde – jeg har valgt chili-fritter blot for at variere bare lidt.

De fungerer også til både vin og bøf. Der bliver på trods af mængden af kød på 700 gram spist op, og selv alt bearnaisen er væk.

Jeg er mæt og tilfreds, og er lidt træt af, at der vitterligt ikke er plads til dessert. I stedet nyder vi vores kaffen uden for og observerer forbigående odenseanere.

Flere er henne og se på menuen, men ser lettere opgivende ud, nogle ryster endda på hovedet.

Jeg tænker lidt ved mig selv, at det nok skyldes, at mange restaurantbesøgende ikke er vant til at se priser på bøffer på flere hundrede kroner alene.

På Gastromand er vi ikke bange for at gå forrest for at ændre på den opfattelse. Kvalitet koster, og et godt stykke kød fra et dyr, der har haft det godt og fået økologisk foder, hører i denne kategori.

Så hellere spise færre gange og få en garanteret god kvalitetsoplevelse fra Mash.

Iskrig i Odense: Den populære Bubble Waffle fås nu flere steder

Skrevet af: Jens Erik Møller
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense
INFO: Billedet er et modelfoto og er ikke fra isbutikken i Odense

Endelig kan du få de lækre bubble waffles i Odense.

Både Den Italienske Isbutik og den nye Vaffl i Klaregade er klar til at servere den nye vaffel for odenseanerne.

Bubble Waffle er en isvaffel, der bages i et specielt vaffeljern, der giver en masse bobler i vaflen.

Den er derfor både blød og knasende på en gang. Den særlige vaffel fyldes derefter med is og andre lækre sager som chokolade og frugt.

De er meget populære i København, hvor isbutikken Munchies var blandt de første til at introducere os for det nye isvaffel-koncept.

Den Italienske Isbutik i Kerteminde har haft den siden april, og nu lancerer de Bubble Waffle i den relativt nye butik på Skt. Knuds Kirkestræde i Odense. Det afslører isbutikken på sin facebookside.

Ny isbutik åbner i næste uge

En Bubble Waffle hos Den Italienske Isbutik består at en kugle af deres hjemmelavede, italienske is, samt enten KitKat, chokolade eller Nutella. Derudover flødeskum eller hjemmerørte guf fra Selleberg og et jordbær på toppen.

Men det er som nævnt ikke det eneste sted, hvor ishungrende odenseanere kan få den nye vaffelis. I uge 25 åbner den helt nye isbutik Vaffl på Klaregade lige overfor Mamma’s Pizzaria.

Her kan du fra næste uge få en bubble waffle med vegansk is, økologisk is, sorbet og naturligvis almindelig, traditionel flødeis.

Themsens Café lukker ned: Ny café åbner i eventyrkvarteret

Skrevet af: Jens Erik Møller
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.
Fra Themsens Café og Fristelser's facebookside.

Siden 2009 har Themsens Café og Fristelser ligget i Overgade i eventyrkvarteret, men nu er det slut.

Jane og John Themsen har valgt at sælge stedet, og pr. 1. juli overtager Camilla Heiberg. Det nye navn bliver Konrads.

Men trods ny ejer og nyt navn forbliver stedet det samme, fortæller den nye ejer.

”Jeg faldt pladask for de hyggelige lokaler. Det er et lille og intimt sted med en atmosfære, der ikke fås mange andre steder, og det ligger i en hyggelig ejendom i en hyggelig gade. Det har Odenses hyggeligste beliggenhed, synes jeg. Jeg føler mig heldig og privilegeret over at kunne overtage det her sted,” fortæller Camilla Heiberg til MigogOdense.

Satser på selskaber og hjemmelavet mad

Nogle forandringer vil vi dog se, afslører Camilla Heiberg.

”Jeg vil gerne gøre mere ud af selskaber, så jeg har planer om at lægge to små lokaler sammen, og det er jeg i fuld gang med at planlægge sammen med håndværkerne. Man vil kunne få hele Konrads for sig selv, hvilket er ret unikt lige midt i eventyrkvarteret.”

Themsens Café og Fristelser vil derfor være lukket en god måned tid, mens der bygges om, inden den åbner op med det nye navn Konrads i begyndelsen af august. Men den nuværende atmosfære i caféen, den som Camilla faldt pladask for, den bevares. Det tør den nye ejer godt garantere.

Også menukortet er der godt styr på.

”Konrads bliver en café, der henvender sig til et bredt publikum, unge som ældre, med mad fra bunden. Der bliver hjemmebagte boller og kager, et lille, men nøje udvalg af lækre frokostretter med årstidens salater, sandwiches og rustikt smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat og så videre.

Man vil også kunne sammensætte sin egen tapas med et lækkert udvalg af hjemmelavede specialiteter. Det, som jeg står for, er kvalitet og ærlig mad,” siger Camilla Heiberg.

På Konrads kan du få serveret rustikke smørrebrød som denne lækre kartoffelmad, fortæller den nye ejer, Camilla Heiberg. Privatfoto

Helt ukendt med branchen er Camilla Heiberg da heller ikke. Hun har tidligere stået bag Den lille Café og siden Café Olivia i Vintapperstræde.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den”

At Themsens Café og Fristelser – trods et andet navn – føres videre i samme ånd, betyder meget for den nu tidligere ejer, Jane Themsen.

”Det er dejligt, at hun vil passe på den. Jeg ville have det meget skidt med at lukke døren efter mig, og det så blev til for eksempel en tøjbutik eller frisør,” siger Jane Themsen.

Ifølge Jane Themsen er salget af Themsen Café og Fristelser sket for at få mere tid til familien. Helt slut med branchen er det dog ikke, da hun senere på sommeren overtager forpagtningen af cafeteriaet i Klosterbakkens Svømmehal.

Bekræftet: Det gigantiske Sankthans bål på Engen afbrændes ikke

Skrevet af: Jens Erik Møller
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune
Det store Sankt Hans bål på Engen tændes ikke i år. Foto: ODense Kommune

Sommervarmen og tørken, der har medført et afbrændingsforbud på blandt andet Fyn, har nu fået konsekvenser for et af Danmarks største Sankthans bål.

Bålet på Engen ved Frue Bøge tiltrækker normalt 15.000 odenseanere, men i år må de mange mennesker fejre Sankthans uden bål.

Det bekræfter Henrik Kragh, der er kulturkonsulent ved Odense Kommune, overfor MigogOdense.

”Nu iværksætter vi plan b, og vi er derfor gået i gang med at planlægge en spektakulær løsning med mennesker. Det bliver et bål uden flammer, men med ’ild af mennesker’. Det bliver en sjov og stor oplevelse for publikum,” siger Henrik Kragh.

Da ikke alle detaljer er faldet på plads endnu, kan Henrik Kragh ikke røbe meget om denne spektakulære oplevelse, men den vil involvere ”mange dansere”.

Resten af programmet afvikles som planlagt

Aftenen bliver dog ikke helt uden ild. Der vil ifølge Henrik Kragh blive tændt et lille børnebål, hvor man kan lave snobrød.

Resten af det omfattende program vil også blive gennemført helt som planlagt, hvilket også gælder den traditionelle båltale. I år holdes den af by- og kulturrådmand Jane Jegind.

Festlighederne begynder allerede kl. 16, hvor børn altså har mulighed for at bage snobrød over bål, og hvor der er gøgl, ballondyr og trylleri. Senere underholder blandt andre den kendte duo Lasse & Mathilde.

Det spektakulære Sankt Hans bål uden flammer tændes kl. 21.

Danmarks VM-premiere på Storms: Dobbelt op på øl med ClubOdense

Skrevet af: Kristina Obitsø Baltov
Foto: Storms Pakhus
Foto: Storms Pakhus

Fodboldfeberen er over os.

Der var kick off for VM i fodbold torsdag, og i år er Danmark endelig med til den store slutrunde.

Det betyder selvfølgelig fodboldfest, masser af spænding og god stemning rundt om i landet, hvor mange storskærme er sat op, så vi alle kan huje og heppe på Danmark i fællesskab.

Hos Storms Pakhus er storskærmen fundet frem til Danmarks kampe d. 16., 21. og 26. juni. Det betyder, at du her kan se de danske VM-kampe mod Peru, Australien og Frankrig.

Går Danmark videre fra de indledende gruppekampe, så kan du selvfølgelig også se de næste danske kampe på storskærm hos Storms Pakhus.

Dobbelt op på øl med ClubOdense

Danmarks første kamp er mod Peru på lørdag d. 16 juni. Der er kampstart kl. 18.00, og hos Storms Pakhus er rammerne sat for en perfekt folkelig fest, hvor alle kan komme og hygge sig og se kampen.

Turneringens øvrige kampe lørdag vises også på storskærm, så der er noget at komme efter hele dagen for fodboldhungrende besøgende. 

Er du medlem af vores fordelsklub ClubOdense, så har du en ekstra god grund til at udskifte tv’et i stuen med storskærm.

I ClubOdense finder du to fordele til Storms Pakhus i denne måned. Var det fx noget med en rigtig god pris på to glas vin i vinbaren Fino Vino? Du får to glas husets vin for kun 79 kr.

Er du mere til øl eller sodavand, så er der også gode nyheder i ClubOdense. I forbindelse med VM-kampen d. 16 juni har vi sørget for, at alle medlemmer kan få dobbelt op på drikke. Det vil sige, at køber du én alm. øl, sodavand eller kildevand hos Storms Pakhus d. 16 juni, får du to, når du viser din goodie.

Det populære street food-marked slog dørene op for første gang 1. september sidste år. Her er forskellige gadekøkkener og barer samlet side om side, og der er noget for enhver smag. Der er altså rig mulighed for at stille både sult og tørst, mens du hepper på Danmark til VM.

Nye fordele hver måned

ClubOdense er vores fordelsklub, som gør det nemmere og billigere for dig at bruge byens mange muligheder.

Vi har samlet en masse eksklusive fordele og rabatter byens bedste steder i en GoodiePack, som du hver måned får sendt til din smartphone. Det bliver ikke nemmere at spare penge!

Var det fx noget med 25 % rabat på MASH, 20 % på milkshakes hos CoffNGo eller 70 kr. rabat på ‘spis til pindene knækker’ hos Bar’Sushi? Vi har det hele og meget i ClubOdense.

Det koster kun 35 kr. om måneden at være med. Der er ingen binding, og du kan melde dig ind lige her.

Trafikkaos på lørdag: Flere centrale veje i Odense spærres

Skrevet af: Jens Erik Møller
Foto: Fyen Rundt
Foto: Fyen Rundt

Lørdag 16. juni indtages Odense og resten af Fyn af glade cyklister, når Fyen Rundt afvikles for 108. gang.

Det betyder, at eftermiddagen bliver en mindre udfordring for andre trafikanter i Odense centrum, når de mange cykelryttere nærmer sig målstregen ved Munke Mose.

Cykelløbet spærrer nemlig både Sdr. Boulevard og Filosofgangen, hvilket medfører, at flere busruter må omlægges. Det skriver Fynbus på sin hjemmeside.

Fra 13.45 og fire timer frem er Sdr. Boulevard i Odense spærret mellem J. B. Winsløws Vej og centrum. Derfor kører busruterne 31-32, 51-53 og 151-153 i stedet ad J. B. Winsløws Vej – Falen – St. Glasvej i retning mod Odense Banegård Center, og ad Vesterbro, Grønløkkevej, Falen og J. B. Winsløws Vej i retning fra Odense Banegård Center.

Filosofgangen er ligeledes spærret, og derfor kan Citybusserne (rute 10C) ikke køre ad Filosofgangen – Holsedore – Mageløs – Klosterbakken som normalt. I Pantheonsgade har bussen et kort ophold, hvorefter den fortsætter ad Vestergade og Vestre Stationsvej mod Odense Banegård Center.

Arrangørerne forventer, at afspærringen kan ophæves igen 17.15.

Op mod 1800 cyklister forventes at deltage

Ifølge arrangørerne forventes op mod 1800 motionister at deltage i årets udgave af Fyen Rundt.

Løbet består af flere ruter – lige fra 180 kilometer for de trænede til en familierute på 20 kilometer. Der er desuden et børneforhindringsløb for de 5-9-årige på en lukket bane, hvor der køres omgange af cirka 400 meter med forhindringer som kegler og broer.

Fyen Rundt er Danmarks ældste cykelløb, og verdens tredjeældste stadig eksisterende cykelløb, da kun The Westerham Hill Climb i Catford lige uden for London og forårsklassikeren Liège-Bastogne-Liège er ældre.