MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Attraktiv Odense-aktivitet: Sejl rundt i Odense Havn med GoBoat

Af Christina Frederiksen

Folk, der sejler, gør det ofte, fordi de kommer fra en familie med stærke sejlertraditioner.

For alle os andre kan det derimod virke uoverskueligt at få adgang til vandet – for ikke at sige meget dyrt. Sådan har det i hvert fald været hidtil.

For firmaet GoBoat kommer nemlig alle os uerfarne sejlere til undsætning.

Hos GoBoat kan man leje en båd med elmotor, og at sejle den kræver hverken sejlerkørekort eller duelighedsbevis. Alle kan være med.

“Hvis man skal tage nogle store ord i sin mund, kan man sige, at vi har demokratiseret vandet, så alle får adgang til det,” siger Eric Ziengs, CMO hos GoBoat.

GoBoat åbnede i Odense i 2021, hvor vi stadig døjede med diverse corona-restriktioner.

Sådan er det heldigvis ikke mere, hvor der altså er alle muligheder for at tage ud og være social med venner og familie.

Sejl ud til Odins Bro

Og det er især her, at GoBoat udmærker sig.

“Otte er et magisk tal, når man sejler med GoBoats. Det fungerer rigtig godt med otte mennesker pr. båd, hvor man sidder rundt om bordet og har en social oplevelse,” siger Eric Ziengs.

GoBoat er altså sejlads for både børn og voksne, og i Odense går turen med elbåd rundt i Odense Havn, og man kan sejle hele vejen ud til Odins Bro, hvis man har lyst til det.

“Når man sejler afsted og ser ind på byen fra vandet, er det virkelig en helt anden måde at være social på.

Man kan købe en kurv med drikkevarer hos os eller tage med selv, og børnene bliver udstyret med fiskenet.

Så siger vi til dem, at de kan se, om de støder på noget skrald undervejs, og når de kommer tilbage til Provianten, får de en lakridspibe for deres skrald,” siger Eric Ziengs.

Provianten er GoBoats nye café, der ligger i forbindelse med firmaets bådudlejning på Odense Havn.

Her kan man nyde kolde fadøl, vin, kaffe, snacks og is, mens man hygger over et brætspil eller blot sidder med gode venner med udsigt over vandet.

Med Provianten er der plads til siddende gæster ude og inde – uanset om man skal sejle eller ej.

Vil skabe mere liv på havnen

En gåtur langs Promenaden i Odense Havn har længe været en fredelig én af slagsen – med vand på den ene side og lejlighedskomplekser på den anden.

Odense Kommune har i de senere år lagt større fokus på at gøre havneområdet til et mere attraktivt område at opholde sig i.

Og det er som et led i denne plan, at GoBoat er kommet til byen med sine eldrevne både kendt fra andre byer. Medarbejderne er lokale odenseanere.

For GoBoat er tanken med Provianten at skabe et sted, hvor besøgende både har lyst til at opholde sig før og efter deres sejltur med GoBoat.

Men sejlturen er som sagt ikke et krav for at nyde de hyggelige omgivelser i Provianten på promenaden.

Forlængede åbningstider

Alle odenseanere kan blot se forbi til en kold fadøl, et glas vin og måske spille et spil indenfor eller udenfor på Promenaden.

“Odense Havn er smuk og hyggelig at sejle i. Og på samme måde er Promenaden perfekt til at nyde en gåtur. Nu er det så muligt i Provianten at nyde drikkevarer, snacks og is.

Man kan sidde inde og ude og nyde havnen på en ny måde. Med udsigt til vandet er Provianten det oplagte sted at opholde sig om sommeren.

Vi inviterer i hvert fald alle odenseanere forbi Provianten, hvor vores crew af lokale odenseanere vil gøre deres bedste for at gøre det til en hyggelig oplevelse at være i og ved Odense Havn,” udtaler administrerende direktør i GoBoat Anders Ekelund Mørck.

Åbningstiderne for GoBoat og Provianten er over sommeren forlænget. De er nu 10.30 – 21.00 alle dage. Tjek hjemmesiden for flere informationer.

GoBoat kunne i øvrigt godt tænke sig at vide, hvad odenseanerne mener om Odense Havn.

Derfor giver GoBoat 40 procent rabat til alle, der deltager i denne undersøgelse. Der trækkes i øvrigt også lod om tre sejlture blandt deltagerne.

Om GoBoat

Siden 2014 har oplevelsesvirksomheden GoBoat sendt over en million gæster på vandet, både nationalt i København, Aarhus og Aalborg, men også internationalt i Australien, England, Sverige og Tyskland.

Kernen er udlejning af mindre solcelledrevne picnicbåde, der er grønne og bæredygtige, og hvor livsstil, kvalitetstid og dansk design er vigtige nøgleord.

GoBoat er dog mere end blot en udlejningsservice. GoBoat skaber unikke helhedsoplevelser og uforglemmelige minder i trygge og komfortable rammer med et højt serviceniveau i fokus.

Med en mission om at gøre vandet mere tilgængeligt for alle, er ambitionerne for den danske oplevelsesvirksomhed store, og ønsket om at sprede den maritime livsstil fortsætter.

Del artikel

Andre læser også