MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Auktionshus i Odense er et sandt tilløbsstykke

Af Redaktionen

Bliver du let grebet af stemningen og jargonen på en auktion, hvor man skal være kvik for at følge med i slagets gang, så skal du helt sikkert prøve at besøge et ægte auktionshus. Her vil du opleve følelsen af den intense stemning, der finder sted, når der er kamp om buddene imellem to eller flere bydere. Det kan næsten føles som om, at tiden bliver skruet tilbage, eller som var det i en film. Der er noget charmerende over at følge de mange hammerslag, uanset om man er køber, sælger eller bare er med for at følge de mange katalognumre på dagsordenen. Auktioner i Odense er både populære blandt fynboerne og købere fra andre landsdele. Herunder kan du læse om, hvorfor interessen for auktionerne stiger støt. 

Både fysiske og online auktioner 

De fleste moderne auktionshuse i dag henter ofte en god del eller måske endda størstedelen af deres indtjening på hammerslag, der er blevet ført online. Udviklingen skyldes uden tvivl, at mange mennesker har fået øjnene op for auktionernes lette tilgængelighed på nettet. Det betyder, at man ikke længere er afhængig af at møde op til auktionshuset på en bestemt dag og et bestemt klokkeslæt for at byde. Nu kan enhver, der har en computer, mobil eller ipad følge med i auktionerne hjemme fra deres egen lænestol, og det åbner op for nye muligheder. Heldigvis er der stadigvæk masser, der ikke kan nøjes med at byde på en vare hjemme bag sin skærm, fordi de elsker stemningen på det fysiske auktionshus, hvor en god handel føles ekstra god, når man har stået ansigt til ansigt med andre bydere.  

Et bredt katalog til et bredt publikum

Hvis du forestiller dig, at auktionshuset kun er for krejlere, der køber brugte skrotbiler eller og blikspande, så trænger du til en venlig opdatering. Auktionshuset i dag har en bred sælger- og køberskare, og det skyldes i høj grad, at du mere eller mindre kan købe og sælge alt på en auktion. Intet er for stort eller småt til et hammerslag, og på en auktion får du som køber muligheden for at gennemse og måske endda afprøve varen, inden du beslutter dig for at byde. Ofte vil du se, at der er lige så stor tilslutning til auktionerne fra erhvervsdrivendes som fra private køberes side, hvilket skyldes, at auktionerne ofte videreformidler konkursramte virksomheders erhvervsartikler på auktionen. Når man deltager i en auktion på et moderne auktionshus i dag, vil man derfor hurtigt finde ud af, at auktioner er for alle. 

En by med sjæl
De fleste, der har besøgt Odense, ved, at byen rummer en helt særlig atmosfære. Fynboerne er stolte af den verdensberømte forfatter og historiefortæller Hans Christian Andersens stærke tilhørsforhold til Odense, og det er måske derfor, man som besøgende kan mærke historiens vingesus i byen, når man bevæger sig i de gamle, hyggelige gader. I Odense sætter man pris på det, der har historie og sjæl, hvilket kommer til udtryk igennem områdets populære auktioner, som trækker folk fra nær og fjern til stedet. Måske har du selv oplevet, hvordan et gammelt klenodie kan bringe minderne og nostalgien dig, så hvornår skal du mon på auktion igen? 

 

Del artikel

Andre læser også