Besøg Odense – Danmarks blomsterby

Skrevet af: Martin Jørgensen

Odense er bedst kendt som fødebyen for vores alle sammens favoritforfatter, H. C. Andersen. Men spørger du odenseanere, vil de også sige, at Odense er Danmarks blomsterby. Hvert år afholder byen en stor blomsterfestival, der er gjort en indsats for at gøre bybilledet grønt, og så er byen omringet af pluk selv blomstermarkeder. Som om det ikke var nok, så bor der også mange dygtige florister i Odense til at håndtere byens ustoppelige behov for blomster.

 

Om sommeren er Odense dækket af blomster

Odense Blomsterfestival så dagens lys i 1999, hvor festivalen for første gang fandt sted. Blomsterfestivalen blev lavet for at give kreative blomstermiljøer muligheden for at demonstrere deres evner inden for dekoration og for at pifte Odenses kulturliv lidt op.

Hvert år i august er Odense centrum derfor fyldt med masser af blomster opstillet i fantastiske konstellationer og konstruktioner samt masser af lokale og turister, som er nysgerrige efter at se blomsterne. Festivalen er helt gratis, og derfor lokker den også så mange til, da både store og små bliver imponerede over den fantasi, som blomsterne kan udtrykke med deres farver og former.

Festivalen har et nyt hvert år, som de kreative blomsterhåndværkere derefter fortolker og laver kreationer ud af. Man ved derfor aldrig, hvad man forvente, selv om temaet udadtil virker lige til.

Kan man ikke få nok af blomster i august, kan man køre ud af Odense og hen til en af de mange pluk selv blomstermarker, der befinder sig omkring byen. Man kan derfor i sommersæsonen se de mange blomster pryde markerne omkring Odense.

 

En by fuld af florister

Det kommer nok ikke som en overraskelse, hvis vi fortæller, at Odense også er hjem til mange florister. De fine folk fra Odense er nemlig vilde med at købe blomster til sig selv og deres kære. Derfor er der også flere ældre blomsterbutikker i byen, da kundegruppen foruden at blive ved med at komme også fortsat tiltrak nye medlemmer grundet den gode kvalitet og service fra butikkerne.

Et eksempel på en ældre blomsterbutik er Bloomit, som ligger på Hjallesevej. Bloomit har serviceret Odense i mere end 10 år, og nu har floristen udvidet sin geografi til hele Danmark (og faktisk noget af udlandet også). Det gik nemlig så godt for Bloomits fysiske butik, at ejerne besluttede sig for at udvide forretningen til at inkludere nethandel.

Og det var en rigtig god beslutning, for det viste sig, at der manglede gode blomsterhandlere rundt omkring i landet, og her kunne Bloomit komme de blomsterhungrende danskere til undsætning med deres netværk af erfarne og dygtige florister. Mange år i branchen betyder nemlig mange kontakter, og denne ressource har Bloomit trukket på. Resultatet har været en stabil vækst, som ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

Bestil blomster her på Bloomits webshop, hvor du udover et stort og flot udvalg af blomster også finder spændende ting som gavekurve og husplanter. Bloomit har også en blog, hvor du kan finde svar på mange blomsterspørgsmål, såsom hvad forskellige blomster symboliserer, og hvad man skal skrive på et kort til en bårebuket.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019