Besøg Odense – Danmarks blomsterby

Skrevet af: Martin Jørgensen

Odense er bedst kendt som fødebyen for vores alle sammens favoritforfatter, H. C. Andersen. Men spørger du odenseanere, vil de også sige, at Odense er Danmarks blomsterby. Hvert år afholder byen en stor blomsterfestival, der er gjort en indsats for at gøre bybilledet grønt, og så er byen omringet af pluk selv blomstermarkeder. Som om det ikke var nok, så bor der også mange dygtige florister i Odense til at håndtere byens ustoppelige behov for blomster.

 

Om sommeren er Odense dækket af blomster

Odense Blomsterfestival så dagens lys i 1999, hvor festivalen for første gang fandt sted. Blomsterfestivalen blev lavet for at give kreative blomstermiljøer muligheden for at demonstrere deres evner inden for dekoration og for at pifte Odenses kulturliv lidt op.

Hvert år i august er Odense centrum derfor fyldt med masser af blomster opstillet i fantastiske konstellationer og konstruktioner samt masser af lokale og turister, som er nysgerrige efter at se blomsterne. Festivalen er helt gratis, og derfor lokker den også så mange til, da både store og små bliver imponerede over den fantasi, som blomsterne kan udtrykke med deres farver og former.

Festivalen har et nyt hvert år, som de kreative blomsterhåndværkere derefter fortolker og laver kreationer ud af. Man ved derfor aldrig, hvad man forvente, selv om temaet udadtil virker lige til.

Kan man ikke få nok af blomster i august, kan man køre ud af Odense og hen til en af de mange pluk selv blomstermarker, der befinder sig omkring byen. Man kan derfor i sommersæsonen se de mange blomster pryde markerne omkring Odense.

 

En by fuld af florister

Det kommer nok ikke som en overraskelse, hvis vi fortæller, at Odense også er hjem til mange florister. De fine folk fra Odense er nemlig vilde med at købe blomster til sig selv og deres kære. Derfor er der også flere ældre blomsterbutikker i byen, da kundegruppen foruden at blive ved med at komme også fortsat tiltrak nye medlemmer grundet den gode kvalitet og service fra butikkerne.

Et eksempel på en ældre blomsterbutik er Bloomit, som ligger på Hjallesevej. Bloomit har serviceret Odense i mere end 10 år, og nu har floristen udvidet sin geografi til hele Danmark (og faktisk noget af udlandet også). Det gik nemlig så godt for Bloomits fysiske butik, at ejerne besluttede sig for at udvide forretningen til at inkludere nethandel.

Og det var en rigtig god beslutning, for det viste sig, at der manglede gode blomsterhandlere rundt omkring i landet, og her kunne Bloomit komme de blomsterhungrende danskere til undsætning med deres netværk af erfarne og dygtige florister. Mange år i branchen betyder nemlig mange kontakter, og denne ressource har Bloomit trukket på. Resultatet har været en stabil vækst, som ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

Bestil blomster her på Bloomits webshop, hvor du udover et stort og flot udvalg af blomster også finder spændende ting som gavekurve og husplanter. Bloomit har også en blog, hvor du kan finde svar på mange blomsterspørgsmål, såsom hvad forskellige blomster symboliserer, og hvad man skal skrive på et kort til en bårebuket.

Politiet varsler: Stor hastighedskontrol over hele landet

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen
Foto: Niclas Jessen
Foto: Niclas Jessen

Politiet landet over gennemfører fra i dag, mandag den 21. september, til søndag den 27. september 2020 en målrettet indsats mod hastighedsovertrædelser.

Det skriver Rigspolitiet i en pressemeddelelse.

For høj fart øger risikoen for en ulykke markant og skaber utryghed hos andre trafikanter, og selv en lille overskridelse kan få fatale følger.

Det er både de store og de mindre hastighedsoverskridelser, som politiet vil notere. I 62 procent af de dødsulykker, hvor farten spiller en rolle, er det nemlig en mindre hastighedsoverskridelse, der er en medvirkende årsag.

”Hvert år bliver politiet kaldt ud til utallige trafikulykker, der kunne have været undgået, hvis trafikanterne havde overholdt fartgrænserne. Trafikulykker, der i nogle tilfælde får en tragisk udgang og i andre tilfælde mærkes de implicerede for livet.

Derfor er hastighed et meget vigtigt indsatsområde, og vi prioriterer fartkontrol på vejene for at redde liv og skabe tryghed for dem, der færdes i trafikken”, siger Christian Berthelsen, Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

”Selv en lille hastighedsoverskridelse har stor betydning for bremselængden.”

Hvorfor indsats mod hastighed?

  • Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte og tilskadekomne.
  • For høj hastighed vurderes at være den hyppigste årsag til færdselsulykker med alvorlig tilskadekomst og dødsfald.
  • 2013 – 2018 omkom 403 personer i en trafikulykke, hvor mindst en af de involverede parter kørte for stærkt i forhold til hastighedsgrænsen eller forholdene. I 72% af ulykkerne var farten en medvirkende årsag til, at ulykken opstod. I de sidste 28% var farten årsag til, at ulykken blev med dødelig udgang. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Ved 80 km/t. kører du ca. 33 meter mens du reagerer, og efter ca. 64 meter holder du stille. Kører du 95 km/t. bruger du yderligere 19 meter på at holde stille ved maksimal bremsning af køretøjet.
  • Hvis 2 bilister kolliderer med 80 km/t., vil ulykken i 30% af tilfældene have dødelig udgang. Risikoen fordobles til 60% ved en hastighed på 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • Hvis en bilist rammer en fodgænger med 80 km/t. vil ulykken være fatal i 60% af tilfældene. Risikoen stiger til 80% ved 90 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)
  • De fleste dødsulykker i trafikken sker på landeveje. 62% af dødsulykkerne på disse veje sker med en hastighedsoverskridelse på mindre end 20 km/t. 38% af dødsulykkerne sker med en overskridelse på mere end 20 km/t. (kilde: Rådet for Sikker Trafik)

 

 

Tæt tåge på vej: Pas på i morgentrafikken

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi kender alle den ultimative mandag morgen: Lidt forsinkede, lidt stressede, måske lidt uoplagte til en ny uge.

Og er du én af dem, der i forvejen ikke er den helt store mandagsfan, så burde du nok allerede du sætte vækkeuret en anelse tidligere end normalt; en tæt tåge rammer nemlig det meste af landet i morgen, og kan muligvis skabe problemer i mandagstrafikken.

I hvert fald har DMI udsendt et varsel, der advarer mod tågen, der forventes at give en sigtbarhed på under 100 meter. Tågen starter allerede i nat og ventes at ophøre mandag inden kl. 9.

“Fra sted til sted vil det være forskelligt, hvornår tågen kommer, og hvornår den letter. Desuden vil tætheden af tågen variere i løbet af natten.

Tæt tåge kan give problemer i trafikken, så kør forsigtigt.” skriver DMI.

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.