MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Besøg Odense – Danmarks blomsterby

Af Redaktionen

Odense er bedst kendt som fødebyen for vores alle sammens favoritforfatter, H. C. Andersen. Men spørger du odenseanere, vil de også sige, at Odense er Danmarks blomsterby. Hvert år afholder byen en stor blomsterfestival, der er gjort en indsats for at gøre bybilledet grønt, og så er byen omringet af pluk selv blomstermarkeder. Som om det ikke var nok, så bor der også mange dygtige florister i Odense til at håndtere byens ustoppelige behov for blomster.

 

Om sommeren er Odense dækket af blomster

Odense Blomsterfestival så dagens lys i 1999, hvor festivalen for første gang fandt sted. Blomsterfestivalen blev lavet for at give kreative blomstermiljøer muligheden for at demonstrere deres evner inden for dekoration og for at pifte Odenses kulturliv lidt op.

Hvert år i august er Odense centrum derfor fyldt med masser af blomster opstillet i fantastiske konstellationer og konstruktioner samt masser af lokale og turister, som er nysgerrige efter at se blomsterne. Festivalen er helt gratis, og derfor lokker den også så mange til, da både store og små bliver imponerede over den fantasi, som blomsterne kan udtrykke med deres farver og former.

Festivalen har et nyt hvert år, som de kreative blomsterhåndværkere derefter fortolker og laver kreationer ud af. Man ved derfor aldrig, hvad man forvente, selv om temaet udadtil virker lige til.

Kan man ikke få nok af blomster i august, kan man køre ud af Odense og hen til en af de mange pluk selv blomstermarker, der befinder sig omkring byen. Man kan derfor i sommersæsonen se de mange blomster pryde markerne omkring Odense.

 

En by fuld af florister

Det kommer nok ikke som en overraskelse, hvis vi fortæller, at Odense også er hjem til mange florister. De fine folk fra Odense er nemlig vilde med at købe blomster til sig selv og deres kære. Derfor er der også flere ældre blomsterbutikker i byen, da kundegruppen foruden at blive ved med at komme også fortsat tiltrak nye medlemmer grundet den gode kvalitet og service fra butikkerne.

Et eksempel på en ældre blomsterbutik er Bloomit, som ligger på Hjallesevej. Bloomit har serviceret Odense i mere end 10 år, og nu har floristen udvidet sin geografi til hele Danmark (og faktisk noget af udlandet også). Det gik nemlig så godt for Bloomits fysiske butik, at ejerne besluttede sig for at udvide forretningen til at inkludere nethandel.

Og det var en rigtig god beslutning, for det viste sig, at der manglede gode blomsterhandlere rundt omkring i landet, og her kunne Bloomit komme de blomsterhungrende danskere til undsætning med deres netværk af erfarne og dygtige florister. Mange år i branchen betyder nemlig mange kontakter, og denne ressource har Bloomit trukket på. Resultatet har været en stabil vækst, som ikke ser ud til at stoppe foreløbigt.

Bestil blomster her på Bloomits webshop, hvor du udover et stort og flot udvalg af blomster også finder spændende ting som gavekurve og husplanter. Bloomit har også en blog, hvor du kan finde svar på mange blomsterspørgsmål, såsom hvad forskellige blomster symboliserer, og hvad man skal skrive på et kort til en bårebuket.

Del artikel

Andre læser også