Blandt Danmarks bedste: Meyers leverer årets nytårsmenu i Odense

Skrevet af: Redaktionen

Årets sidste middag skal være en fest, men mange ender med slet ikke selv at kunne nyde værtsrollen.

I stedet gemmes festkjole eller smoking under forklædet, og du rumsterer med gryder og pander, mens resten af selskabet sipper champagne og skyder bordbomber af for næsen af dig.

For Meyers har måltidet og samværet omkring de særlige anledninger altid i været i højsædet, og derfor begyndte man allerede for mange år siden at supplere beholdningen af gode nytårsopskrifter fra bøger og hjemmeside med salget af en nytårsmenu, der skulle gøre det let at skyde genvej til en lækker nytårsmiddag med holdning og høj kvalitet.

Rosastegt nytårsklassiker eller en grøn eksplosion?

Nytårsmenuerne fra Meyers leveres til hele Danmark og øer med brofast forbindelse, og der er to forskellige menuer at vælge imellem: Den klassiske og den vegetariske.

Fælles for dem begge er, at de tager udgangspunkt i solidt kokkehåndværk, bæredygtig omtanke og sæsonnære råvarer.

Uanset udgaven er prisen 355 kr. pr. kuvert for en 3-retters menu.

Den klassiske menu står i år på bisque af jomfruhummer og strandkrabber med brug af krabbekød, æble og syltet fennikel efterfulgt at tournedos af dansk oksemørbrad med trøffelsauce, confiteret persillerod og langtidsbagte rødbeder med røget olie og tyttebær.

Finalen er en intens chokolademousse med havsalt, hvid chokoladecreme og blomster fra i sommer.

På den grønne front er Meyers med helt fremme, når det kommer til at skabe gennemførte smagsoplevelser fra planteriget.

Den vegetariske nytårsmenu står derfor på jordskoksuppe med friske æbler, en hovedret af kejserhatte stegt i misosmør og elementer som saltet citron, roser og en sprød crumble med løg, svampe, tyttebær og timian.

Desserten er den samme nytårsbombe som på den klassiske menu.

Menuerne kan selvfølgelig kombineres på kryds og tværs, hvis der både er kødspisere og grøntsagselskere i selskaber. Tjek de flotte billeder af menuerne nederst i artiklen.

Særlig menu til små nytårsgæster – og til de tørstige

Mens mangt en voksen nytårsgæst også snildt kan risikere at gå kold før tolv, sker det for ungerne oftest grundet træthed.

Derfor gør Meyers noget særligt ud af aftenens tidlige program med en 3-retters menu skræddersyet til junior for 165 kr.

Her står den på jordskoksuppe med bacon, mør kylling med skysauce og snackgrønt, samt en dessert på højde med de voksnes.

Ligesom der er mulighed for tilkøb til de små, er der også linet op med små tilkøb til resten af selskabet.

Det gælder kransekage direkte fra Meyers eget konditori og en vinmenu skræddersyet til maden med bobler, hvid- og rødvin i flaskevis.

Vind en nytårsmenu til fire fra Meyers

Meyers udlodder en nytårsmiddag til en heldig MigogOdense læser og tre gæster.

Vinderen vælger selv, om præmien skal være den klassiske eller vegetariske menu.

Maden leveres til døren i en praktisk termokasse den 30. december – lige til at varme op og anrette dagen efter.

For at deltage skal du svare på, hvilken slags knuste kager, der indgår i desserten på alle nytårsmenuer fra Meyers Køkken. Du finder svaret lige her og skriver det i en kommentar på vores opslag inde på MigogOdenses Facebook-side.

Skriv også mindst en du vil invitere på nytårsmenu.

Vi trækker en vinder allerede på tirsdag d. 10. december

Se de flotte billeder af Meyers Nytårsmenuer herunder

Vegetar-forret
Klassisk nytårsmenu hovedret
Børnemenu dessert

Nye tal offentliggjort: Så mange er indlagt med Corona-virus på Fyn

Skrevet af: Redaktionen

Er man interesseret i at kende udviklingen på spredningen af corona-virussen i Danmark, så kan man hver dag holde øje med Statens Serum Institut, der løbende udgiver overvågningsrapporter.

Her er den seneste blevet frigivet lidt over klokken 13.00 tirsdag eftermiddag, og vi tager endnu engang et dyk ned i tallene for Fyn.

Du kan selv følge med her.

Der er pt 4.978 bekræftede tilfælde af corona-smittede i Danmark. Det er 331 flere på det seneste døgn.

Antal døde er 203, hvilket er 16 flere end i går.

Der er i dag 472 indlagte, hvilket på landsplan er faldet med 5%.

Stabile tal på Fyn

I Region Syddanmark som hører under Fyn er antallet af indlagte faldet med 3% på et enkelt døgn.

I dag er der 71 indlagte i Syddanmark, hvoraf 22 er på intensiv og 22 i respirator.

Syddanmark ligger pænt stabilt, hvor tallene dagligt svinger lidt op og ned, men den seneste tid er tallene faldet en smule.

Landets samlede dødstal er nu på 203 personer. Opgørelsen omfatter dødsfald, der er registreret indenfor 30 dage efter påvist COVID-19-infektion. COVID-19 er ikke nødvendigvis den tilgrundliggende årsag til dødsfaldet.

Antallet af dødsfald har været nedadgående inden for de sidste par dage, så man kan krydse fingre, for at denne kurve fortsætter i den rigtige retning.

Du kan selv se tallene herunder fra Statens Serum Institut.

Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut
Fra overvågningsrapport fra Statens Serum Institut

Politiet om påskeindkøb: Udnyt de forlængede åbningstider

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For at undgå kødannelser og mange mennesker samles på et sted anbefaler politiet, at man gør brug af dagligvarebutikkernes forlængende åbningstider hen over påsken.

De store dagligvarebutikker har ekstraordinært fået mulighed for at holde åbent flere dage end sædvanligt i påsken.

Det sker for at sprede kundernes besøg ud over længere tid og dermed skabe mere plads mellem kunderne. På den måde mindsker man risikoen for smittespredning af coronavirus/covid19.

”Der er altså flere dage at handle på, så ingen grund til indkøbspanik. Sørg for at have god tid, køb gerne ind på skæve tidspunkter, følg butikkens anvisninger og vis hensyn over for ældre og udsatte, når du drager ud for at fylde indkøbsvognen”, siger Rispolitiets Kommunikationsdirektør, Anders Frandsen.

Disse gode råd gælder selvfølgelig også, hvis du planlægger at tage i plantecenter eller byggemarked i påsken.

”Et smil er som bekendt den korteste afstand mellem to mennesker. Det gælder også, selvom man står et par meter fra hinanden”, siger Anders Frandsen.

Smadrede biler på stribe: Vandmelon-terrorister raserede Odense i weekenden

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det har (desværre) ikke været en stille weekend i Odenses gader.

Det fremgår af Fyns Politis seneste døgnrapport.

Her er intet mindre end seks personbiler noteret under “hærværk” – hvoraf alle seks havde været udsat for hærværk af en noget vandet karakter.

Døgnrapporten har nemlig noteret sig, at bilerne var blevet udsat for angreb med … vandmeloner.

“Bagrude sås knust med vandmelon. Rester af vandmelon var spredt i bilen op til forrude.” skriver de om en grøn Chevrolet Spark, der mellem lørdag og søndag var parkeret på Rødegårdsvej.

Glasskår over det hele

Det samme gjorde sig gældende med fem andre biler, der havde fået buler forskellige steder:

“Bule venstre side af bagklap til bagagerum. Der var af rester af vandmelon på stedet.” (Skt. Jørgens Gade)

“Hærværk ved kast af vandmelon gennem bagrude på personbil.” (Østerbæksvej)

“Vandmelon kastet mod bagenden af bilen. Der var kommet en bule i bilen og baglygten var beskadiget og der sad rester af vandmelonen på bagenden af bilen.” (Østerbæksvej)

“Bagruden knust med en vandmelon. Der var glasskår over det hele, og alle sæder, løse autosæder og instrumentbræt m.m. var indsmurt i vandmelon. Desuden var der ridser på bagsmæk og skader på bagagesmæk.”  (Øksnebjergvej)

“Der var kastet en vandmelon på bilens bagsmækken og havde forårsaget en større bule.” (Lisesmindevej)

Hvornår hærværket er sket, kan politiet ikke fastslå med sikkerhed; men i et forholdsvist stor tidsrum et sted mellem lørdag og søndag.

Der er altså tale om et par aggressive vandmelon-terrorister, der raserede Odenses gader i weekenden.

Har du oplysninger, bedes du kontakte politiet på 114.