MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Bøgetoppen er 12 meter over jorden: Odenses nye attraktion åbner snart

Af Michael Qureshi
Illustration af Bøgetoppen, Odense ZOO.
Illustration af Bøgetoppen, Odense ZOO.

Bid mærke i navnet Bøgetoppen. 

Det bliver nemlig den nye store attraktion i Odense, som ventes at tiltrække tusinder af mennesker både lokalt fra Odense og Fyn samt indenrigsturister fra hele landet.

Odenses berømte Fruens Bøge, og den nye attraktion kommer til at give den gamle bøgeskov en helt ny betydning – og en høj samhørighed til zoologisk have.

Den åbner om ganske få uger, nemlig lørdag d. 13. april.

På Facebook er der blandt andet stor interesse for Bøgetoppens åbning, hvor over 2.400 mennesker hidtil har markeret sig interesseret/deltager på begivenheden.

Glæd dig til at gå på opdagelse i trætoppene over zoologisk have, og adgang til Bøgetoppen er inkluderet i en ZOO-billet!

Foto: Odense Zoo

250 meter lang trækronevandring

Årets nyhed, Bøgetoppen, er en 250 meter lang trækronevandring i 6-12 meters højde med udsigt til ZOO, byens tage og naturligvis den smukke bøgeskov.

Turen går fra træ til træ via hængebroer og platforme, der er bygget op om træets stramme.

Der er i alt 10 platforme på ruten, hvoraf den højeste er 12 meter over jorden.

Undervejs i Bøgetoppen bliver du klogere på den danske natur og lærer om de dyr og planter, der lever i skovbund og trækroner.

Ser et miljø man aldrig har oplevet før

Odense ZOO vil vise bøgeskoven fra en anden vinkel – og direktør, Bjarne Klausen, er meget positiv over, at han snart kan give gæsterne mulighed for at komme helt tæt på træernes dyreliv fra et andet – og højere perspektiv.

“Gæsterne kommer på en tur rundt i et miljø, de aldrig før har haft mulighed for at besøge. Man starter turen fra vores tårn i haven.

Herefter går man via de mange platforme og gangbroer rundt i haven og bøgeskoven, og til sidst ender man ved vores afrikanske Kiwara-område hvor man har udsigt over de afrikanske dyr,” fortæller Bjarne Klausen.

Man føler sig helt tryg på turen

Bøgetoppen bliver en åben gangbro, hvor man kan færdes stille og roligt og blot lytte til dyrene og nyde den flotte udsigt.

“Vi har ikke lagt op til en tjubang-tur, hvor man skal løbe rundt på gangbroerne, men en hyggelig og spændende oplevelsestur.

Der kommer høje netsider på 130 centimeter på begge sider af gangbroerne således, at man kan føle sig helt sikker på gåturen – også selvom man har højdeskræk.” fortæller Bjarne Klausen.

Hvad: Åbning af Bøgetoppen
Hvor: Odense ZOO
Hvornår: Lørdag d. 13 april fra kl. 11.00
Se Facebook-begivenheden her

Spring ventetiden i billetkøen over og køb din billet til ZOO online på forhånd. Bøgetoppen er inkluderet i en almindelig billet, skriver Odense ZOO på sin hjemmeside.

Seneste nyt