MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

På vejene fra i dag: Markedets billigste udlejningsløbehjul er klar i Odense

Af Emil Kjær Jørgensen

Bolt, der én af Europas førende og største mobilitetsplatforme, udvider nu til det danske marked.

Virksomheden, der har en ambition om at forbedre transportmulighederne for de danske forbrugere, introducerer i første omgang sine elektriske udlejningsløbehjul i Odense.

Løbehjulene er tilgængelige fra og med i dag.

Det skriver Bolt i en pressemeddelelse.

Fra og med i dag kan danske forbrugere leje elektriske løbehjul via tjenesten Bolt. Virksomheden starter sin danske udrulning i Odense, og løbehjulene kan bookes via Bolts app, der er tilgængelig til iOS og Android.

Bolt, der blev grundlagt i Estland, er Europas førende udbyder inden for mikromobilitet. Virksomheden har elektriske løbehjul i over 100 europæiske byer, og flere end 50 mio. brugere benytter Bolts forskellige tjenester.

Bolt er samtidig Danmarks billigste udbyder af elektriske udlejningsløbehjul – og  som et særligt introduktionstilbud kan brugerne benytte Bolt-løbehjul til kun 10 øre i minuttet uden startgebyr.

Bolt indleder dansk ekspansion i Odense

Odense er første stop på Bolts rejse ind på det danske marked. Virksomhedens løbehjul er tilgængelige i udvalgte zoner, udpeget af Odense Kommune, fordelt over hele byen for at sikre en god balance ift. byens øvrige transportmidler.

Bolt sætter indledningsvist 100 løbehjul på gaden men forventer at øge antallet til 500 i løbet af de kommende dage.

Bolts mission er at være med til at forbedre mobiliteten i Odense ved at gøre det lettere for både odenseanere og besøgende at komme rundt i centrum og til og fra omkringliggende knudepunkter som fx Odense Stadion, Rosengårdcentret, Odense Banegård, Odense Zoo og Syddansk Universitet. Samtidig håber Bolt at kunne hjælpe Odense med at realisere målsætningen om at blive én af Danmarks grønneste byer.

“For os er Odense det perfekte sted at lancere vores elektriske løbehjul, fordi byen allerede har en ambitiøs plan om at blive én af Danmarks grønneste byer. På sigt kan vi forhåbentlig være med til at reducere antallet af biler og dermed bidrage til den grønne omstilling,” siger Nuno Ramos, Regional Manager hos Bolt i Norden, og fortsætter:

”Danmark er med helt fremme inden for digitalisering og bæredygtighed. Blandt forbrugerne er der en stor efterspørgsel på bæredygtige mobilitetsløsninger og et ønske om, at vi rejser og transporterer os selv mere effektivt og miljøvenligt. Derfor glæder vi os til endelig at komme i gang med arbejdet og til at hjælpe dem, der har brug for at transportere sig hver eneste dag.”

Bolt nåede for nyligt en vigtig milepæl, da virksomheden lancerede i europæiske by nummer 100.  Bolt er allerede stærkt repræsenteret på de nordiske markeder, hvor virksomheden har haft stor succes. Bolt planlægger at sende over 100.000 løbehjul på gaden i yderligere 50 byer i  sensommeren 2021.

Bolt lancerer ny type løbehjul

Bolt introducerer det modulopbyggede elektriske Bolt 4-løbehjul. Alle materialer er 100 pct. genanvendelige, og løbehjulets design gør det let at reparere og udskifte enkelte dele. Det gør, at hvert løbehjul har en forventet levetid på op til 60 måneder.

“Vores elektriske løbehjul i Odense – og forhåbentlig andre danske byer i den nærmeste fremtid – er et billigt, CO2-neutralt og bæredygtigt alternativ til andre former for mobilitet. Bolt 4-løbehjulets design og funktioner øger trafiksikkerheden, og vi arbejder på at gøre det let for vores brugere at forstå og efterleve lokale regler,” siger Nuno Ramos, Regional Manager hos Bolt i Norden.

I september 2019 annoncerede Bolt, at alle ture i hele Europa er 100 pct. CO2-neutrale, mens virksomheden i september 2020 forpligtede sig til CO2-positive ture på løbehjul.

Fokus på sikkerhed

Brugernes sikkerhed er altafgørende for Bolt. Derfor har Bolt udviklet et såkaldt ‘Safety Toolkit’ for at opfordre brugere til at tage ansvar for deres egen sikkerhed.

‘Safety Toolkit’ kan findes i Bolt-appen og indeholder bl.a. ‘Beginner Mode’, der begrænser topfarten, samt gode råd til sikker kørsel på elektrisk løbehjul, sikkerhedstips for begyndere og information om lokale regler.

Som et særligt introduktionstilbud kan Bolt-løbehjul lejes til kun 10 øre i minuttet uden startgebyr. Det betyder fx, at en tur på 10 min. fra Syddansk Universitet til Odense Banegård koster ca. 1 kr., mens en lidt kortere tur på 3 min. fra Kunstmuseum Brandts til H.C. Andersens Hus koster ca. 30 øre. Bolt har en ambition om altid at være markedet billigste udbyder.

Download Bolt-appen til iOS her og Android her.

Del artikel

Andre læser også