Byens Rens stormer frem i hele landet: Nu er de også kommet til Odense

Skrevet af: Simone Vestergaard

De fleste af os kender det.

Brylluppet, konfirmationen eller julefrokosten står for døren.

Jakkesættet eller den udvalgte kjole tages ud af skabet, og så opdager man det: Tøjet er ikke rent, og det trænger til en ordentlig omgang rens, før man kan tillade sig at trække i det.

Men i en travl hverdag kan det ofte være både besværligt og tidskrævende at få sig taget sammen til at tage forbi et renseri.

Men i Odense har vi nu fået muligheden for at gøre denne proces så enkel, effektiv og tidsbesparende, som det overhovedet er muligt.

Byens Rens har nemlig indgået et samarbejde med PWT, der er koncernen bag WAGNER og Tøjeksperten.

Det betyder, at man kan indlevere tøj, og alle andre typer af beklædning og tekstiler, til rens i Wagner i Rosengårdscenteret, Tøjeksperten i City og Tøjeksperten i Rosengårdscenteret.

Med aftalen, kan man få leveret tøjet tilbage inden for blot fire dage.

“WAGNER og Tøjeksperten er et perfekt match for os. De er eksperter inden for tøjet, og vi er eksperter inden for rens.” fortæller ejer af Byens Rens, Ricky Kenbjerg til MigogOdense.

Odense har taget godt imod konceptet

Tøjeksperten i Odense City har kunnet tilbyde servicen fra Byens Rens i noget tid, og kunderne har taget rigtig godt imod det.

“Det sidste stykke tid har vi mærket en markant fremgang. Vi har et skilt til at stå udenfor butikken, og det er meget effektivt.

Tilbagemeldingerne har været yderst positive, og vores kunder roser den gode service og hurtige process.

Vi får hentet tøj hver onsdag og fredag hvilket gør, at man ikke skal vente mere end et par dage på at få tøjet retur.

Det er nemlig svært for folk at finde et renseri herinde i centrum, så ordet spredes hurtigt og vi får indleveret alt fra jakker – kjoler, duge og dyner.” fortæller Sales Manager, Andreas Bruus i Tøjeksperten i Odense City.

Det hele skal være nemmere

Byens Rens har lige nu over 100 indleveringssteder i Danmark, og de tre lokationer i Odense er en del af en landsdækkende strategi om, at rensning af tøjet ikke behøver at være en besværlig affære.

Ambitionen er at kunne levere det rensede tøj retur samme dag. Det bliver lige nu renset i Fredericia, og kommer efter planen skal det også renses i stor byer som Odense, Århus, København og Aalborg.

“Jeg kommer ikke selv fra renseribranchen, men har brugt den meget.

Jeg har ofte tænkt, at det må man da kunne gøre både smartere og bedre. Vi vil gerne være med til at ruske lidt op i branchen, så der bliver leveret endnu bedre kvalitet,” fortæller Ricky.

Der bliver aldrig sagt nej

Hos Byens Rens er man bevidste om, at nøglen til succes i høj grad handler om tilpasse sig en ny virkelighed, hvor folk forventer, at man er tilgængelig hele døgnet rundt.

Derfor har de kun en svartid på tre minutter på Facebook, og de holder åbent alle årets dage.

Udover den hurtige svartid er filosofien, at man ikke går på kompromis med noget. Det er i alt lige fra selve rensningen, tiden, servicen, til de små detaljer.

“Vi bruger eksempelvis lidt flere penge på bøjlerne, så man får noget i ordentlig kvalitet. Får vi indleveret en jakke, så binder vi bæltet pænt, og lynlåsen får også et tjek, så kunden nærmest får en ny jakke retur,” fortæller Ricky og fortsætter:

“I bund og grund er vi enormt stædige. Vi bliver ved. Vi siger aldrig “nej”, og det gælder også pletter. Vi renser gerne tre, fire eller fem gange, hvis det er det, der skal til.”

Byens Rens har lige nu en behandlingstid på 3-4 dage på rens af tøj, og kunderne tæller både private og store firmaer som Deloitte og Vestas.

“Det lyder som en kliché, men man skal virkelig prøve det. Så kan man se, at vi holder, hvad vi lover, både hvad angår kvaliteten og behandlingstiden.

Vi har aldrig haft en opsigelse fra hverken indleveringssteder eller virksomheder.”

Alt bliver behandlet i hånden

Udover at være skarpe på både tid og pris er det også vigtigt, at kvaliteten følger med. Alt bliver renset og behandlet i hånden.

“Vi kigger altid på det enkelte stykke tøj. Alle vores ansatte har skrædderbaggrund, så de elsker tøj og har en passion for det.

De ved hvordan materialerne skal behandles, og det er en kæmpe fordel, når ambitionen er at skabe følelsen af nyt tøj,” slutter Ricky til MigogOdense.

Byens Rens har ingen begrænsninger for, hvad man kan indlevere, og i Wagner samt Tøjeksperten kan man derfor indlevere nærmest alt –  jakkesæt, kjoler, skjorter, jakker, duge, dyner og alle typer af beklædning og tekstiler.

Byens Rens har også nogen af branchens skarpeste priser. Man kan eksempelvis få vasket og strøget fem skjorter for 98 kr.

Her kan du se de tre steder i Odense, hvor du kan få renset med Byens Rens

Klar til gæsterne: Populær café-kæde åbner fredag i hjertet af Odense

Skrevet af: Daniel Poulsen

Når klokken slår 10.00 i morgen fredag d. 15. november slår tvillingebrødrene Morten og Jakob Poulsen dørene op til deres sjette café i Odense centrum og den første udenfor Sjælland.

Lokalerne i Kongensgade 40 er hurtigt blevet renoveret og gjort klar til gode madoplevelser, efter at thai-restauranten Thaiger lukkede.

Inden åbningen har brødrene ad flere omgange været på besøg hos små og større producenter på Fyn for at finde særligt udvalgte råvarer til den familiedrevne café-kæde.

Vil lave lidt anderledes café-mad

Morten Poulsen, der er en af brødrene og medejer af kæden, fortæller, at menukortet fokuserer på få skarpe retter, der også består af nogle vegetariske og veganske valg.

“Vi holder fast i de samme værdier som på Sjælland, så vi har lavet et nyt menukort til Odense.

Grundlæggende går det igen, at vi forsøger at lave noget mad, som er en lille smule anderledes, men stadig café-mad.

Vi vil gerne have, at der er noget for alle. Vi har valgt de retter, som vi kan stå inde for og dem, som vi er gode til, så vi altid har friske råvarer i køkkenet,” forklarer han.

Inviteret til sneak peek

MigOgOdense er torsdag inviteret til sneak peek og en prøvesmagning, og det står det hurtigt klar, at ejerne bagved caféen har prøvet en åbning mere end en gang.

Menukortet kommer hurtigt, og gæsterne har god tid til at komme med deres bestilling, da den foregår i baren.

En af de ting, som brødrene satser særligt på, er en lækker brunchbuffet i weekenden, hvor de lokale råvarer igen bliver en høj prioritet, og der bliver retter for enhver smag, så den samlede oplevelse bliver så god som mulig, når gæster aflægger den nye café et besøg.

En løbende tilpasning til café

I tidernes morgen havde familien en produktionsvirksomhed, der håndterede kartofler, men nye muligheder gjorde, at forældrene endte med at sælge den.

Morten Poulsen, der oprindelig er uddannet bankrådgiver, gik sammen med sin fødevareuddannede bror, Jakob Poulsen, om firmaet Landmad, der rykkede gårdbutikker ind til byerne.

Her havde de muligheden for at holde fast i værdierne omkring landbrug og fødevarer og samle dem et sted.

På sigt gik det dog ikke, og Morten Poulsen fortæller her om, hvordan processen er forløbet, så Café Korn i dag har 6 caféer i alt.

“Vi er blevet restauratører ved en lille fejl, kan man sige, fordi det ikke faldt os naturligt for nogen af os qua, ingen af os er kokke eller tjenere.

Vi ser det som en kæmpe fordel, at vi ikke griber forretningen af ved at stå ude i køkkenet og lave mad.

I stedet kan vi kigge på, hvordan vi selvfølgelig får besøg af nogle gæster, men specielt at motivere vores medarbejdere og skabe en virksomhed, der er god at arbejde i,” forklarer Morten.

Lokale producenter leverer råvarer

Et par af de producenter, som familien har udvalgt til at levere lokale råvarer til caféen, er Nybro Most, der laver æblemost til de tørstige gæster.

På madfronten leverer Høkildegård Landhandel pålæg, mens De Fynske Gårde producerer desuden en lokal brunchpølse, der primært skal bruges til den store brunchbuffet, som Café Korn vil køre med hver lørdag og søndag.

Et besøg i den nye café betyder også desuden, at gæster har mulighed for at købe udvalgte produkter med hjem som Kirsten Brøndsted, der er mor til de to brødre, indkøber og gør klar til salg i de enkelte caféer.

Familien bag caféen fører på denne måde lokalt salg videre fra Landmad, men det bliver oplevelsen med et godt måltid mad, der vil blive satset på.

Alle burgerne kommer med grove pommes frites ad libitum, der er serveret med hjemmelavet chilimayo.

I dagens anledning bliver der både smagt på to burgere med oksekød og variation af mayo samt en burger med langtidsstegt revet kylling, der giver et ekstra touch til den.

Kødet fra Öxneholm har rigtig god smag og giver sammen med den hjemmerørte mayo en god sammensætning i de to burgere med oksekød.

Odense var det naturlige valg

Fra den ene dag til den anden opstod der en god mulighed et stenkast fra den mest centrale gågade i Odense og med tvillingebrødrenes sans for købmandskab, skulle den udnyttes.

Til MigOgOdense fortæller Jacob Poulsen, at medarbejderne er en værdifuld aktie, når der skal tages beslutninger om eventuelle nye åbninger.

”Vi har aldrig ikke sat et tal, vi har ikke noget mål om at nå et bestemt antal caféer. Vi gør det så længe, at vi synes, det er sjovt, men vigtigst af alt så længe, at vores medarbejdere synes, at det er sjovt, så gør vi det.”

Café Korn fortæller desuden, at åbningen af et nyt sted i Odense ikke skal ses som opbygningen af et fornemt korthus, der efter kort tid sælges videre til et større firma.

Det handler mere om at bygge en sund forretning op og have glade medarbejdere og tage tingene fra dag til dag.

Til smagningen bliver der desuden bestilt en ribeye på 300 gram serveret med både garniture, salat, pommes og bearnaise.

Kødets kraftfulde smag giver et solidt bidrag til et rigtig godt måltid mad.

Til dessert bliver der smagt på hjemmebagt brownie serveret med vaniljeis og flødeskum.

Afslutningsvist sætter den lune rabarbertærte et solidt prik over i’et, da kagecremen tilføjer noget ekstra.

 

Ribeye med tilbehør
Dessert

Vi tør godt at love, at odenseanerne skal glæde sig til at prøve Café Korn.

Hvad: Åbning af Café Korn den 15. november

Hvor: Kongensgade 40, 5000 Odense C

Hvornår: Alle dage fra 10-22

Find menukort og mere information lige her

Facebook: https://www.facebook.com/cafekornodense/

Stor musicalsucces vender tilbage: Oplev Midt om natten i en fornyet version

Skrevet af: Michael Qureshi

Nu får publikum over hele Danmark igen mulighed for at opleve hitmusicalen Midt om natten – denne gang i en fornyet udgave, der lægger sig endnu tættere op ad den originale handling fra filmen.

Og nu med endnu mere plads til Kim Larsens gyldne evergreens.

Sidste år spillede musicalen for fulde huse og blev set af mere end 150.000 begejstrede publikummer i hele landet.

Mange måtte gå forgæves efter billetter til forestillingen, som nu er tilbage efter utallige opfordringer.

Frihedsdrømme, kærlighed og oprør

Flere vil kunne nikke genkendende til, at Kim Larsens sange er en vigtig del af soundtracket til vores liv – både som børn, unge og voksne. Volver Volver, Susan Himmelblå, Haveje og Papirsklip – sangene fra Midt om natten kan noget helt særligt og samler generationer til en helt fantastisk oplevelse i den nye version af musicalen.

Forestillingen er en hyldest til det stykke historie, som Midt om natten også er.

Filmen er blandt de mest sete biograffilm nogensinde og albummet, der udkom et år før filmen, er stadig et af de mest sælgende danske album nogensinde.

Det – og meget mere – gør Midt om natten til en episk fortælling, hvor du bliver transporteret tilbage til København i 1980’erne – en tid, hvor frihedsdrømme, kærlighed og spirende oprør blomstrer.

Udover de mange kendte hits indeholder den nye version af musicalen sange som Langebro, Kvinde Min, Tarzan Mamma Mia, Rita og Vi er dem de andre ikke må lege med – store hits fra både Kim Larsens og Gasolins imponerende bagkatalog.

Et must see i 2020

Midt om natten tager på Danmarksturné næste år, og fra den 19.-28. marts 2020 gæster forestillingen Odeon i hjertet af Odense.

Uanset om du tager af sted for at genopleve en skøn klassiker, eller du ser forestillingen for første gang – så er Midt om natten er oplevelse, der skal ses, høres og skråles med på.

Står du og mangler den perfekte julegave? Så er billetter til denne must see musical et rigtig godt bud, der helt sikkert ikke skal byttes.

 Hvad: Hitmusical Midt om natten

Hvor: Odeon, 5000 Odense C

Hvornår: Fra den 19.-28. marts 2020

Køb billetter hos ticketmaster her 

100 mio. kr. til kæmpe projekt: Odense skal være verdens bedste robotby

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Pxhere
Foto: Pxhere

Odense skal være verdens bedste robotby – også i børnehøjde.

Så klar er visionen bag en ny strategi, som Odense Byråd nu præsenterer.

Strategien skal løbe de næste 10 år og vil med op mod 100 mio. kroner i ryggen danne og uddanne Odenses børn og unge til den digitale verden, de allerede står midt i, og som kun tager fart de kommende år.

Det skriver Odense Kommune i en pressemeddelelse torsdag.

Ifølge borgmester Peter Rahbæk Juel skal strategien ruste børnene med sunde digitale vaner og lære dem at styre teknologien fremfor at lade sig styre af den.

“Vores børn og unge kaster sig ind i den digitale verden med hovedet først og gør det ofte meget mere nysgerrigt og dygtigt end vi voksne.

Den tilgang kan føre dem langt, men som voksne og som politikere skal vi guide dem.

Samtidig skal vi inspirere dem til at vælge teknologiens vej, når de bliver ældre, så især Odenses robotvirksomheder kan rekruttere direkte fra byens eget dna. Første skridt mod det er at skabe verdens bedste robotby i børnehøjde,” siger han.

Bydækkende bevægelse

Børn- og ungerådmand Susanne Crawley-Larsen mener, at det er vigtigt, at den nye strategi nu sætter en retning for den bevægelse, der allerede er godt i gang i byens dagtilbud og skoler.

“Mange steder i vores dagpleje, børnehuse og skoler er børnene i fuld gang med at lege, eksperimentere og introduceres til teknologiens forunderlige verden.

Ildsjæle blandt vores medarbejderne er gået forrest, men med strategien bliver bevægelsen bydækkende.

Dermed får alle Odenses børn adgang til en arena, der ikke alene uddanner og bidrager til fødekæden til verdens bedste robotby, men i høj grad også udvikler personlige og sociale egenskaber, der gør børn af i dag til morgendagens gode kolleger, naboer og forældre, ” siger hun.

Nu går arbejdet i gang

Odense Byråd afsætter 50 mio. kroner til strategien “Verdens bedste robotby – strategi for dannelse og uddannelse i børnehøjde”.

De penge kommer fra salget af naturgasselskabet Nature Energy, som Odense Kommune solgte i december 2017 sammen med de syv øvrige fynske ejerkommuner.

Herudover er ambitionen at rejse yderligere 50 mio. kroner gennem strategiske partnerskaber med virksomheder, fonde og uddannelsessteder.

Strategien står på tre ben

 

  • Alle voksne omkring børnene skal rustes til at hjælpe børnene i deres digitale dannelse.
  • Byen skal have et børn- og ungemiljø med fokus på robotter og teknologi-fantasi i et internationalt snit.
  • Strategiske partnerskaber skal binde tætte bånd mellem fx daginstitutioner, folkeskoler, erhvervsliv og frivillige.