Dansk mormormad og tyrkiske specialiteter: Arkaden Food Market har det hele

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen
Mormors Køkken.
Mormors Køkken.

Så er der igen nyt fra Arkaden Food Market, der forventes at åbne inden jul.

Vi giver her en opsummering på, hvilke madboder der er offentliggjort indtil videre. Og vi kan godt love, at der er masser at glæde sig til!

Otto’s – Anatolian Food

Den ene af de nye madboder i Arkaden Food Market er Otto’s, der tager dig med til den gamle del af Istanbul og serverer spændende grillretter fra Anatolien (det nuværende Tyrkiet). Til Arkaden Food Market siger de selv:

“Vi sætter en ære i at tilberede maden, som man gjorde under Det Osmanniske Rige. Derfor er store dele af vores køkken specielt medbragt fra Tyrkiet for at kunne give vores gæster en autentisk smagsoplevelse.

Det tyrkiske køkken er typisk bygget op om menuer med mange småforretter; Mezze, der kan være syltede grøntsager, auberginer i forskellige varianter, salater, fyldte vin- eller kålblade, oliven mv. Maden er raffineret og varieret krydret men sjældent stærk; det er et princip, at råvaren skal kunne smages. Ofte anvendte krydderier er allehånde, paprika og kanel. Desuden anvendes persille, hvidløg, citronsaft, yoghurt og krydrede olivenolier.”

Otto’s – Anatolian Food.

Mormors Køkken

Den anden nye madbod, som Arkaden Food Market har offentliggjort siden vores sidste update, er Mormors Køkken, der byder på gode traditioner og velbehag i mund og mave.

Til Arkaden Food Market siger de selv:

”I Mormors Køkken er retterne som altid tilberedt af gode råvarer og med god omhyggelighed. Her oplever man som gæst ikke nogle store armbevægelser men god gedigen hjemmelavet mad i ordentlige portioner. Man skulle jo nødigt gå sulten hjem!

Fra Mormors Køkken kan man blandt andet få en god portion traditionelt tilberedt mørbradgryde – eller mormors populære tarteletter med høns i asparges.”

Mormors Køkken.

BYPORTENS Bar & Bottleshop

Arrangørerne bag Arkaden Food Market har desuden offentliggjort BYPORTENS Bar & Bottleshop, som tilbyder det bedste af de Fynske specialøl og meget mere. Baren vil blive holdt i et råt og stilfuldt design og er tænkt som en hyldest til Odenses tidligere byporte, som afgrænsede by fra land.

BYPORTENS Bar & Battleship.

I alt har Arkaden Food Market offentliggjort 13 af i alt 26 boder:

 • Bar Ramen
 • Danyar Fish & Chips
 • Gopa
 • Hungry Dane
 • l’Cobert de CANblau
 • Kirk Street Food
 • REN & STÆRK
 • Sushimania
 • The Original Pita
 • 12-METERBAREN
 • Otto’s – Anatolian Food
 • Mormors Køkken
 • BYPORTENS Bar & Bottleshop

Værtshusgæst blev slået ned: Påtalte manglende mundbind

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Det er ikke alle, der har lige nemt ved de nye regler om mundbind. Det blev tydeligt i går aftes, da Fyns Politi måtte rykke ud til én af Odenses mindre værtshuse, Skandsen.

Det skriver Fyens.dk.

Her havde en gæst på stedet bedt en anden gæst om at tage mundbind på – og det havde fået det til at slå klik for den anden gæst.

Vedkommende blev så arrig over påtalen, at han slog manden ned med knytnæveslag og efterfølgende sparkede ham i siden, da han lå på gulvet.  Manden flækkede angiveligt det venstre øjenbryn.

Fyns Politi fortæller, at manden blev anholdt kl. 21.30 og sigtet for vold.

Tomme gader og god dialog: Fyns Politi roser odenseanerne

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Vi har alle (igen) skulle vænne os til en ny hverdag, hvor corona-restriktioner endnu engang sætter begrænsninger for os.

Blandt andet på byens restauranter, caféer og beværtninger, der fra i går er blevet pålagt at lukke kl. 22.

Der har derfor også været ekstra fokus på netop disse steder fra Fyns Politis side, men i går aftes var der stadig kun ros tilovers:

“Tak Fyn! Vores patruljer melder om rigtig godt samarbejde og god dialog med restauratører, erhvervsdrivende og borgere i forbindelse med de nye retningslinjer for Covid-19 på hele øen her til aften.

God weekend! Mvh Vagtchefen” skriver Fyns Politi på Twitter.

To timer forinden havde Fyns Politi også lagt et billede ud fra Odenses gågade, hvor der var helt tomt.

“Husk nu afstand og afspritning, når du går i byen eller til fest. Kun sammen kan vi bryde smittekæden og holde fast i livsglæden. Som i kan se på foto, så ser det flot ud i Odense gågade her i aften – hold fast i det.” skrev de.

Nye COVID-19-tal offentliggjort: Så mange er smittet i Odense Kommune

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Coronaen hærger igen i samfundet, og det får konsekvenser for både mennesker og virksomheder.

Efter en stille genåbning tidligere på sommeren har smittetallene været nogenlunde stabile – men siden starten af september er de kun gået én vej, og det er desværre opad.

Dagens tal fra Statens Serum Institut viser, at der i skrivende stund er 70 tilfælde af smittede i Odense. Incidensen ligger nu på 34 pr. 100.000 indbyggere.

Incidensen vurderes som kritisk, hvis tallet ligger på over 30.

På landsplan er der tale om 589 nye tilfælde siden i går, og ni patienter er yderligere blevet indlagt. 206 er erklæret corona-fri siden i går.

Aldersmæssigt fordeler de sig hovedsageligt på de 20-29 årige, hvoraf 4032 er bekræftet smittet.

For at komme corona-spredningen til livs, indførte regeringen i går nye restriktioner. Dem kan du læse om her