MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Debat om stort kryds: Her sker der flest uheld i hele Odense

Af Redaktionen
Foto. Kim Matthai Leland
Foto. Kim Matthai Leland

Når By- og Kulturudvalget mødes i morgen tirsdag d. 20. august har de især et vigtigt punkt på deres dagsorden.

Krydset Tagtækkervej/Rødegårdsvej er nemlig en varm kartoffel.

Det skriver Fyens.dk mandag aften.

Krydset er den lokation i hele Odense Kommune med flest farlige ulykker. Derfor overvejer man forskellige løsninger, hvoraf især et møder modstand fra de erhvervsdrivende i området.

“En uheldsanalyse har udpeget krydset Tagtækkervej/Rødegårdsvej som den mest uheldsbelastede lokalitet i Odense Kommune. Politiet har registreret 23 uheld i krydset de seneste 5 år, hvoraf 21 af dem involverer cyklister,” skriver man i punktet til mødet i By- og Kulturudvalget.

Mere sikker trafik i området

Løsningsforslaget lyder således;

“By- og Kulturforvaltningen fremlagde i efteråret en mulig løsning, som vil sikre en mere sikker trafikafvikling i området ved at begrænse trafikken på Tagtækkervej og i stedet lede trafikken ad Børstenbindervej til Gørtlervej.

Ved at lukke Tagtækkervej for gennemkørsel, etablere et signalreguleret kryds ved Rødegårdsvej/Børstenbindervej og svingbaner ved Gørtlervej/Børstenbindervej vil de fleste konfliktpunkter for uheld være fjernet og fremkommeligheden forbedret.”

Skabte utilfredshed og bekymring

Men det vakte ikke lutter begejstring blandt dem, som lever af meget trafik i området.

“Forslaget om at lukke Tagtækkervej har skabt utilfredshed og bekymringer blandt erhvervsdrivende og grundejere på Tagtækkervej, da de vurderer, at det har negative konsekvenser for deres omsætning og ejendomsværdi.

Til møderne blev der blandt andet stillet forslag om signalanlæg eller rundkørsel ved Tagtækkervej/Rødegårdsvej og cykelbro eller cykeltunnel over/under Munkerisvej og Tagtækkervej.”

Ved mødet tirsdag aften vil By- og Kulturudvalget gennemgå en række løsningsforslag, der er på bordet og sandsynligvis nå frem til en af modellerne.

Sikkert er det i hvert fald, at der er stor fokus på at reducere antallet af ulykker i krydset.