Du kender dem fra hovedroller på tv: Nu kommer populær satiretrio til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

Publikum har grinet om kap, anmelderne har kastet om sig med stjerner – og ingen længe kan odenseanerne igen være med, når den reumert-nominerede satiretrio PLATT-FORM indtager scenen.

De tidligere shows høstede 5 stjerner fra både Politiken, Berlingske og Jyllandsposten – og d. 15. november springer de endnu engang scenen på Bellevue Teatret i København.

Men først kommer turen til Odense, når Magasinet d. 8. november står klar til at præsentere trioens nyeste forestilling, En smule i overkanten.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Gruppen består af skuespillerne Laus Høybye, Mille Lehfehldt og Jakob Fauerby. Trioen har kendt hinanden siden barndommen og har gennem årene dyrket deres fælles (platte) humor.

I 2013 inviterede de første gang publikum med indenfor i deres komiske univers, og siden har der været fart på.

I anledning af den kommende forestilling har vi taget en snak med Laus Høybye, der bl.a. er kendt for sin hovedrolle i 1990’ernes ikoniske Krummerne og rollen som den neurotiske bror, Thomas, i DR-succesen, Lykke – med Mille Lehfeldt i hovedrollen.

Kan du fortælle lidt om, hvordan PLATT-FORM opstod, og hvad I står for?

“Vi er en satiretrio, der har fundet sammen, fordi vi kendte hinanden på kryds og tværs.

Jeg kender Mille helt tilbage fra barnsben, hvor hendes mor Kirsten (red. Lehfeldt) spillede min mor i en teaterforestilling.

Mille var ofte med på teateret, og så sad vi ude i garderoben, lavede ansigter og grinede enormt meget.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Mange år senere mødtes vi alle tre på skuespillerskolen, hvor Mille og Jakob gik i København, imens jeg var i Odense.

Når vi var til fælles fester sammen, så sad vi altid i et hjørne og havde det sjovt.

På et tidspunkt kom vi til at snakke om at lave noget sjovt sammen, gerne med noget musikalsk inde over.

En dag blev det bare “Nu gør vi det!” og så satte vi os og skrev en sang, som vi optrådte med en aften.

Vi var rystende nervøse, for vi havde aldrig vist det til nogen før. Derfra voksede det bare.”

Jeres tidligere show høstede flotte anmeldelser over hele linjen. Hvad kommer til at være kendetegnende for En smule i overkanten?

“Vi kommer til at lave en indianergryde af musik, politisk satire og pølsehumor. Det er den gryde, vi bobler og laver på scenen.

Showet tager udgangspunkt i mange af de mærkelige, sociale ting, som vi selv synes, er sjovt i tiden.

For eksempel har vi skrevet en sang Jeg opgiver ikke min bøf, som tager lidt pis på hele veganerbølgen, og hvordan man bare nogle gange har lyst til en kæmpestor oksebøf!

Derudover går vi også ind og kigger på folks selvbilleder, og hvordan vi præsenterer os selv på de sociale medier.

Engang var det ekstremt selvsmagende og vildt overfladisk at lægge selfies ud – men min egen grænse er også rykket nu.

Jeg bliver også skuffet over ikke at få likes nok. Det gør vi også ret meget grin med.”

Hvordan er det at skulle udlevere sig selv, hinanden og resten af Danmark på den måde, som I gør?

“Det er selvfølgelig en svær balance, men vi forsøger hele tiden at tage udgangspunkt i os selv og bruge os selv på scenen.

For eksempel driller vi meget Jakob med, at han er den ældste – selvom han kun er et år ældre.

Det gør ham jo enormt gammel, og så er det for eksempel sjovt at gøre grin med, at han har fået vom, og det hele begynder at hænge.

Så længe man starter med at tage udgangspunkt i én selv først, så kan man altid tage pis på nogle andre bagefter.”

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

I er alle tre skuespillere og har spillet mange forskellige slags roller gennem årene. Hvad det lige ved satiregenren, som I godt kan lide?

“Man kan være lidt frækkere – og vi kan godt lide at få folk til at grine.

Vi har det jo virkelig sjovt sammen, og det smitter af.

Derudover er det fedt at kunne tage nogle tendenser i samfundet op, der kan få folk til at spekulere og tænke lidt over deres egne til tider dumme holdninger.

Vi laver altså ikke kun pølsehumor – vi vil også gerne have, at folk reflekterer.

Man kan ligesom slippe af sted med at sige nogle mere alvorlige ting, når det gøres gennem latter.

FOTO: OLIVER G. HOFFMEYER

Siden jeres sidste show har I primært optrådt i radioen. Hvordan bliver det at komme tilbage til live publikum?

“Scenen og radioen er to ret forskellige formater, og det var også rigtig svært at vænne sig til radioen, når man var vant til at stå på scenen, hvor folks reaktion kommer med det samme.

I radioen optager man … og så er der bare helt stille.

Der er ligesom sådan en mærkelig, forsinket reaktion – for det meste god heldigvis, men det kan godt være lidt underligt.

Vi savner at komme ud og mærke den umiddelbare respons med en grinende sal lige nu og her. 

Det er samtidigt mere nervepirrende, fordi ting kan gå galt, og man kan ikke lige tage det om.

Under et show fik Jakob pludselig hold i lysken, så han kunne ikke danse og måtte gå ud flere gange … Folk grinede bare og forstod ikke, at det var alvor.

Der sker altså også nogle sjove ting med uforudsigeligheden; og det må man så prøve at gribe.”

PLATT-FORM gæster Magasinet d. 8. november kl. 20.00. Du kan sikre dig din billet her.

På Instagram udlodder vi lige nu to billetter til showet. Se hvordan du deltager her:

Streamet over 300 mio. gange: Odense-natklub henter verdenskendt DJ til byen

Skrevet af: Redaktionen

Allerede for fem år siden, da MK (Mark Kinchen) senest spillede på Slagteriet i Odense, var han en verdensstjerne, som sikrede Slagteriet en nominering for bedste internationale dj-booking til Danish DJ Awards.

Han vender nu tilbage til Odense.

Stadig som verdensstjerne og med mange flere hits i bagagen.

MK var bl.a. på plakaten til den første Tinderbox og var dermed med til at sparke gang i den store dj-scene på Tinderbox, Magicbox.

Står bag mange succesfulde remix

Magisk bliver det, når han endnu engang spiller op til fest på Slagteriet med sine originale kæmpehits som “Piece of Me”, “Back and Forth” samt “17”.

Sidstnævnte hit har alene i skrivende stund over 115 millioner streaminger på Spotify.

Ud over sine egne originale numre har MK stået bag en lang række succesfulde remixes for Sam Smith, Pharrell, Paloma Faith, Ellie Goulding, Disclosure, Haim, Mary J. Blige, Diplo, Rudimental, Justin Bieber, Tove Lo, Rihanna og ikke mindst Odenses egen Karen Marie Ørsted bedre kendt som MØ på hendes single “Nostalgia (MK Remix)”.

Vilde navne til Odense

Man bør forvente intet mindre end et brag af en fest, når MK spiller på Slagteriet igen lørdag 20. april.

“Siden MK besøgte klubben første gang i 2014 har vi hvert år arbejdet på at finde en ny dato, hvor han kunne komme igen.

Bookingen var sådan set en gave til byens natklubpublikum i forbindelse med Slagteriets femårs-fødselsdag,” udtaler Julian Leker, ejer og booker på Slagteriet.

Han fortsætter;

“Vi har fokuseret på at bringe nogle navne til som byen, som man aldrig har oplevet før i Odense og sjældent set i København.

Vi har i flere år kaldt det: “At lave kant i provinsen”.

Vi er siden blevet nomineret til at være blandt de bedste natklubber i Danmark to år i træk samt bedste internationale dj- booking i kategori med Roskilde og Smukfest for MK.

Det er vi ret stolte af,” udtaler Julian Leker.

Hvad: MK spiller
Hvor: Slagteriet
Hvornår: Lørdag d. 20. april

Var på gaden i Odense: Youtube-stjerne spottede god stil i byen

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: Frederik Heller
Foto: Frederik Heller

Youtuberen Astrid Olsen lagde denne uge vejen forbi Odense for at besøge byens skjulte steder og spotte hotte odenseanere med god stil ved en street style happening i byens gader.

Odenses bedst klædte indbygger får chancen for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

20-årige Astrid Olsen er en af Danmarks største youtubere, og med sine mere end 150.000 abonnenter på Youtube og knap 190.000 følgere på Instagram lever hun af at fortælle om alt fra tøj og makeup til de mere personlige beretninger til sine mange følgere.

I denne uge sendte Magasin Astrid Olsen på gaden i Odense, hvor hun gik på opdagelse i byen og standsede forbipasserende odenseanere for at spotte de bedst klædte drenge, piger, kvinder og mænd, som får mulighed for at vinde et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

MigogOdense fulgte med i hælene på den kendte Youtuber, som blev genkendt af en hel del i løbet af dagen.

 

Vis dette opslag på Instagram

 

I får lige et ægte hygge-billede fra færgen i morges 🤪 kaffe, store hoops og min pelsjakke – så har jeg det godt

Et opslag delt af Astrid Olsen, Youtube (@astridaeroe) den

City Guide skal hylde Odense

Det sker i anledning af, at Magasin udgiver en City Guide til Odense, der skal hylde byens fedeste steder, og derfor lagde Astrid Olsen ud med morgenmad på populære The Food Stall.

Derefter var det tid til at udforske byen, hvor hun bl.a. var forbi kunstmuseet BRANDTS.

Det er vigtigt for os at skabe liv med events og happenings i de byer, hvor vi har stormagasiner, for at give noget tilbage til de dejlige byer, vi er en del af.

Vores cityguides til Danmarks storbyer er tænkt som en inspiration til, at man også besøger sit lands øvrige skønne byer og oplever alt det fede, som byerne har at byde på.

Odense er måske mest kendt som H.C. Andersens hjemby, men er på én gang både en historisk og en trendsættende by, hvor der er masser at gå på opdagelse i,” siger Britta Luplau, der er Brand Manager i Magasin.

Foto: Frederik Heller

Spotter fede street styles

Målet med Astrid Olsens Odense-besøg var altså også at spotte byens bedste street styles i samarbejde med Magasin og bureauerne SMAC Agency og Hippo Talent Management.

Og modebilledet i Odenses gader skuffede bestemt ikke den unge youtube-stjerne:

“Særligt blandt de unge er der virkelig gang i farverne, og det har inspireret mig rigtig meget, så jeg er meget imponeret over niveauet i Odense,” fortæller Astrid Olsen.

Foto: Frederik Heller

Astrid Olsen besøger i denne uge alle landets fire største byer sammen med Magasin og kårer en vinder i hver by, som kommer til at optræde i en video på Magasins youtube-kanal.

Her kan alle stemme på deres personlige favorit, som altså vinder et gavekort på 10.000 kr. til Magasin.

Så hold øje med kanalen, hvis du blev spottet i Odense, og husk at stemme på din bys bedst klædte street styler!

Vil skille sig ud: Sushikok med 12 års erfaring åbner KOI sushi i Odense

Skrevet af: Stine Schmidt Jørgensen

Der er stadig plastik for ruderne og tusinde ting, der skal gøres før åbningen på mandag.

Plasten skal fjernes, mens de unikke bambuslamper tændes i loftet og gæster rykker ind omkring træbordene i den lille sushirestaurant på Vestergade 83 overfor 7-Eleven.

Restauranten er opkaldt efter den japanske karpe og hedder KOI sushi.

Indenfor er en stor japansk karpe grafisk afbilledet på væggen.

Man får nærmest fornemmelsen af, at den svømmer fra den hvide væg hen over det sorte træværk, der skaber en afdæmpet stemning i restauranten.

De små træborde, der snart bliver underlag for fade med sushi, har et rustikt look, og de sorte stole med armlæn giver eksklusive fornemmelser, alt imens de indbyder til hyggetid.

Sushikok med 12 års erfaring

Det er polske Jacek Lubinski, der er sushikokken bag åbningen af KOI sushi i Odense centrum.

Han har de sidste fem år arbejdet som sushikok i Odense, og før det arbejdede han med faget i hans hjemland.

I alt har han 12 års erfaring som sushikok på bagen.

”Det har været drømmen siden dag ét at åbne min egen sushirestaurant”, fortæller Jacek.

Alle de andre er en kopi af hinanden

Han mener nemlig, at Odense mangler et sushisted, der skiller sig ud fra de resterende i byen.

”Alle sushistederne i byen er en kopi af hinanden.

Det er den samme slags sushi, man kan bestille eller det samme koncept, der føres.

Det er kun markedsføringen, der er forskellig fra hinanden”, forklarer han.

Jacek oplevede, at han ikke havde mulighed for at bruge sine evner optimalt på de andre restauranter, han arbejdede på som sushikok.

Vil servere sushi på et højere niveau

På KOI sushi vil han servere sushi på et højere niveau.

Det vil han gøre, ved at bevæge sig væk fra den menu de øvrige sushirestauranter har.

Blandt andet vil der også være sushi med grillet fisk at finde på menuen sammen med japansk omelet, teriaki ål, marineret hvid fisk og en dybstegt rulle i tempura med laksetatar på.

Menuen vil ændre sig efterhånden, så der hele tiden er noget nyt at prøve på KOI sushi.

Noget der især er vigtig for Jacek er den perfektion og grundighed, der bliver lagt i retterne.

”De fleste steder har tempurarejer. Det vil vi også have. Men vores kommer ikke fra frost, som de gør de fleste steder.

Vi lægger selv rejen i tempuradej og dybsteger den”, siger Jacek.

Tættere på japansk tradition

Målet med KOI sushi er at komme lidt tættere på japansk sushi, som står i modsætning til den sushi, de fleste af danskerne er vant til.

”Det vil være svært at gøre det helt autentisk. Sushi i Japan er noget helt andet, end vi kender det i Danmark”, forklarer Jacek og fortsætter

”jeg ville være bange for at skræmme folk væk. I Japan er laks for eksempel ikke del af sushien, fordi den ikke er i farvandene. Men den hører til her”, siger han med et smil.

Jacek vil også bruge lokalområdet på en anden måde. Alle grøntsager vil nemlig være lokale fra Fyn, og den hvide fisk vil variere alt efter fangst.

”Vi vil lave frisk og unik sushi, men uden at prisen bliver højere”, fortæller Jacek.

De øvrige sushikokke i restauranten har også høj erfaring i faget, og dette har været en høj prioritet for Jacek.

”Alle kan lære at rulle sushi. Det er vigtigt, at vi kan andet end det”, siger han.

Vil give en oplevelse

Hvis man vil have anderledes sushi på samme prisniveau, som man er vant til, kan man fra på mandag dreje fra Vestergade ned ad Pantheonsgade, hvor restauranten åbner.

”Man skal komme, hvis man vil have en oplevelse. Man vil gerne have god mad, hvis man skal ud at hygge sig sammen”, siger Jacek.

KOI sushi åbner klokken 12.00 på mandag og efterfølgende vil åbningstiderne være 12.00-21.00 mandag til lørdag og 15.00-21.00 om søndagen.

Du kan tjekke deres Facebook-side her

Hvad: KOI Sushi
Hvor: Vestergade 83, Odense C
Hvornår: Åbner mandag d. 25. marts