Efterspørgslen stiger på kvalitets hundefoder

Skrevet af: Redaktionen

Der er ingen tvivl om, at vi danskere er blevet kvalitetsbevidste, når det kommer til at forkæle os selv og ikke mindst vores elskede kæledyr. I Danmark anslås det at ca. 500.000 husstande har en hund, hvilket gør det til vores mest almindelig kæledyr i de danske hjem.

Den mest udbredte hunderace er Labrador retrieveren, hvor der findes mere end 60.000 registrerede i Dansk Hunderegister.

Hunde er et populært kæledyr, og det er ikke uden grund. En hund er for mange en trofast følgesvend, som giver ubetinget kærlighed hver eneste dag. Som menneskets bedste ven fortjener din hund en sund og balanceret kost, så den kan leve et langt og godt liv sammen med dig.

Det kan dog være svært at finde ud af, hvilket hundefoder der er bedst til lige netop din hund, eftersom der findes utallige af forskellige mærker og type af foder.

I samvirke med Dyreverdenen har vi sammenstøbt nogle gode råd til, hvad du skal være opmærksom på, når det gælder foder til din hund. Først og fremmest bør du navigere i fodermarkedet med en god portion fornuft, tålmodighed og ikke mindst forsigtighed. De forskellige producenter er selvfølgelig mest interesseret i at sælge deres eget produkt, hvorfor det hurtigt kan blive uklart, hvad der reelt set er fakta og dermed den bedste mad til din hund.

Sådan skal kosten sammensættes

Ligesom mennesker har hunde også brug for proteiner, fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Herunder har vi samlet en liste over de næringsstoffer, som der skal indgå i hundefoder:

 • Vand
 • Energi
 • Protein
 • Fedt
 • Kulhydrat
 • Kostfibre
 • Kalcium
 • Fosfor
 • Magnesium
 • Salt
 • Kobber
 • Selen
 • Zink
 • Vitamin A
 • Vitamin B
 • Vitamin C
 • Vitamin D
 • Vitamin E
 • Vitamin K
 • Glucosamin og chondroitin
 • Farvestoffer
 • Konserveringsstoffer
 • Antioxidanter

 

Udover de mest essentielle næringsstoffer skal hundens race, alder, aktivitetsniveau, sygdomme mv. også tages i betragtning, da alle hunde har unikke behov. Det er bl.a. også derfor der findes hvalpefoder, som er skræddersyet til netop hvalpe i voksealderen.

En hvalp skifter først til voksenfoder, når den har opnået 90-95 % af sin voksenvægt, og det kan være forskelligt fra race til race, hvornår det sker. Her ses det typisk at små og mellemstore racer når målet inden for 12 måneder, hvorimod store hunderacer er længere om det.

Når du køber en hund, bør du derfor rådføre dig med din dyrelæge om, hvornår du skal skifte kost for din hvalp. Din dyrelæge vil typisk også kunne hjælpe dig med at vælge det helt rigtige hundefoder til lige netop din hund.

Hundefoder i høj kvalitet

Der findes mange forskellige producenter af hundefoder gode såvel som dårlige, hvilket selvfølgelig gør det svært for dig som hundeejer.

Vi kan anbefale bl.a. Taste of The Wild og Arion, som begge har et stort udvalg af hundefoder til næsten alle hundebehov. Blandt deres udvalg finder du ligeledes økologisk og allergivenligt med mange forskellige smage til en sund og varieret kost til din hund.

Det vigtigste er, at du sørger for din hund, får de forskellige essentielle næringsstoffer i sit foder og om ikke andet i hvert fald supplerer det resterende med nødvendigt kosttilskud.

Tag udgangspunkt i din dyrlæges anbefaling, men prøv dig frem med de forskellige smage og varianter, da ikke alle hunde deler samme smagsløg. Det er selvfølgelig vigtigt, at din hund også godt kan lide den mad, som den bliver servereret for.

Vær opmærksom på online markedsføring

Som nævnt tidligere er de fleste producenter selvfølgelig interesseret i at sælge deres eget produkt, hvorfor alle tricks bliver brugt i deres markedsføring online såvel som offline kampagner.

Vi kan hurtigt blive drevet af skarpe Facebook annoncer, som taler til vores behov og ønske om at give vores hund de bedste forudsætninger i livet. Her skal du være særligt opmærksom på at selvom nogle produkter har en dokumenterbar effekt, så kan mange af de disse forskningsresultater faktisk være forældet.

Plutonic Media er et online marketingbureau i København, som faktisk hjælper Dyreverdenen med alt deres annoncering på Facebook og Google Ads samt søgemaskineoptimering (SEO). Vi har hørt dem om, hvordan man som forbruger kan hjælpe sig selv med at navigere i markedet for hundeudstyr og hundetilbehør.

Først og fremmest er det vigtigt at skelne imellem de mest benyttede annonceringskanaler, herunder:

 • Google Ads
 • SEO
 • Facebook & Instagram annoncering
 • YouTube annoncering

Der findes selvfølgelig også digitale marketingskanaler såsom LinkedIn, Pinterest og Snapchat, men de bliver sjældent benyttet i dyrehandelsbranchen.

Google Ads

Google Ads er de øverste resultater, du kan se lige så snart du har foretaget en søgning på deres søgemaskine. Produkterne der ses i en karrusel kaldes for Google Shopping og de forskellige e-handelsvirksomheder køber sig adgang til at få vist deres produkter her.

Under disse resultater vil du typisk se tre til fire annoncer i tekstformat, som ligeledes er en del af Google Ads. Det du skal være særligt opmærksom på, er selvfølgelig at alle virksomheder uanset størrelse og kvalifikationer, har mulighed for at købe sig ind på disse pladser ved at betale for deres annoncering.

Som forbruger bliver du derfor ikke nødvendigvis beskyttet over for dårlige produkter eller ugennemsigtige virksomheder. Det anbefales derfor, at du selvfølgelig undersøger produkterne før du køber, men samtidig også efterser virksomhedens anmeldelser på f.eks. Trustpilot eller Google Reviews.

Google Shopping har dog også sin fordel, hvis du i forvejen kender til det produkt du ønsker at købe, da det kan give dig en hurtig prissammenligning direkte i søgeresultatet.

Søgemaskineoptimering (SEO)

SEO betegnes også som organiske resultater på Google, hvilket vil sige at der er tale om de ikke-betalte visninger af virksomheder i søgeresultatet. Dem der vises her, er virksomheder som i Googles øjne har gjort sig fortjent til at få placeringen på den specifikke søgning.

Disse resultater er derfor ofte meget reelle, da det typisk kun er autoritære virksomheder, som har kæmpet sig et flot omdømme hos både Google, men i lige så høj grad forbrugerne. De besøgendes brugeradfærd på de enkelte hjemmesider, er nemlig ligeledes med til at afgøre, hvem der skal have de eftertragtet organiske placeringer på Google.

Det du skal være særligt opmærksom på her, er at en af de taktikker mange SEO bureauer bruger i forbindelse med SEO, er linkbuilding. En taktik hvor man bygger links i artikler på andre hjemmesider, som har en høj domæne rating. Nogle af disse links er ikke af høj kvalitet og har ofte til formål blot at snyde Google. Det betyder også, at det du læser på nettet skal tages med et gran salt, jo mindre at det kommer fra en autoritær kilde.

Facebook & Instagram annoncering

Facebook annoncering er populært, da rigtige mange danskere befinder sig på netop dette medie. Du har sikkert prøvet at kigge på noget spændende hundelegetøj til din hund på en webshop, hvorefter du ser lige præcis det legetøj du kiggede på i en annonce. Det kaldes for Facebook retargeting, hvor man simpelthen følger personen via en cookie.

Den helt store forskel på Facebook og Google er, at du her får en push-annonce, da du ikke selv har efterspurgt produkter med en søgning. Annoncerne på Facebook og Instagram taler derfor ofte til vores følelser, hvorfor du skal være særligt opmærksom på ikke at lade dig blive revet med.

YouTube annoncering

YouTube annoncering minder allermest om de klassiske TV reklamer, hvor du ser en video på mellem 30-60 sekunder, der præsentere dig for et specifikt brand eller produkt. De er effektive, fordi vi bliver forstyrret midt i en klip og er nødsaget til at se dem.

Ligesom Facebook & Instagram er YouTube et push-medie, hvor du får presset en annonce ned i halsen, uanset om du vil det eller ej.

Lav en grundig research af markedet

Du kan lettest undgå at blive vildledt af skarp online markedsføring ved at undersøge de produkter, som du er interesseret i at købe. Sørg for at rådgive dig med din dyrelæge eller andre hundeentusiaster, som kan hjælpe dig med at vælge det helt rigtige foder til lige netop din hund.

Husk også at undersøge virksomheden og dets anmeldelser, da du også kan få rigtig meget ud af at læse om andre hundeejers oplevelser ved at handle hos den specifikke webshop.

Sammen hver for sig: Kom med til Danmarks største påskefrokost

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Danmark er lukket ned, og årets påskefrokost bliver ikke den velkendte sammenkomst med familie og venner.

Men selvom COVID-19 har vendt op og ned på hverdagen, skal der stadig være plads til at hylde fællesskabet og vores højtider.

Derfor vil Aalborg Akvavit og Gastromand samle danskerne om påskebordet, hver for sig.

Det skriver de i dag i en pressemeddelelse.

Danskerne opfordres til at holde fast i en af påskens bedste traditioner, også selvom det hyggelige frokostselskab i år er reduceret til husstandens familiemedlemmer.

Selvom du ikke skal lave mad til mange, skal der selvfølgelig stadig serveres gode påskeklassikere. Gastromand går forrest i forberedelserne og deler løbende deres bud på årets påskeretter, mens Aalborg Akvavit guider dig til påskeskænken.

Sådan foregår Danmarks største påskefrokost

Frokosteventet er et virtuelt fællesskab, søndag den 12. april, hvor danskerne kan sætte sig til bords fra kl. 13 til 16.

Hele oplevelsen deles med hinanden og resten af Danmark under #Danmarksstørstepåskefrokost på instagram og Facebook.

”Det kan godt være, at Corona-krisen forhindrer os i at mødes fysisk, men vi nægter at lade en pandemi holde os fra at have en klassisk påskefrokost med gode venner – sammen, hver for sig. Og vi er overbeviste om, at mange har det som os!

Så i år, er vi nødt til at være lidt kreative,” fortæller Frederik Lundberg, der er en del af teamet bag Gastromand.dk.

”Aalborg Akvavit er en naturlig del af det danske frokostbord. Men i år står familie og venner sammen på afstand, i stedet for at samles til det store påskebord.

Mange er spredt i hele landet og derfor er Aalborg Akvavit gået sammen med Gastromand, om en skål til alle, der savner sidemanden til påskefrokosten,” fortsætter Lajs Kaznelson, International Kategorichef, Aalborg Akvavit.

Sådan forbereder du dig

Du kan forberede dig på årets påskebord med inspiration til lækre opskrifter på gastromand.dk.

Fra den 1. april, kan du også lytte med på Radio NOVA, hvor du kan følge forberedelser på Danmarks største påskefrokost sammen med Aalborg Akvavit og Gastromand.

Hvad: Danmarks største påskefrokost
Hvor: Facebook og Instagram under #Danmarksstørstepåskefrokost
Hvornår: Søndag d. 12. april fra kl. 13-16

Spis ude-hjemme: Smageriet lancerer 9 retters menu til 149 kr. med gratis levering

Skrevet af: Michael Qureshi

Hvis der er noget vi danskere er gode til, er det at få det bedste ud af en dårlig situation.

Og i disse tider har mange heldigvis fået øjnene op for de muligheder, der faktisk ligger ligefor:

Lækker mad, vise samfundssind og hygge med den helt nære familie.

Man kan kalde det 3 fluer med ét smæk.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

NYHED: nu fra 4 kuverter

Smageriets dygtige kokke har også været hurtige til at omstille sig.

De har netop udviklet denne helt nye Familie-forkælelses-menu, som består af intet mindre end 9 retter til bare 149,- (se hele menuen i bunden af artiklen).

På den måde slipper man for at stå hele dagen i køkkenet, og man får en oplagt hyggestund med familien, når man spiser ude – hjemme.

Og Familie-forkælelses-menuen kan faktisk bestilles helt ned fra 4 kuverter – når vi nu alligevel skal være sammen, hver for sig.

Som et særligt tilbud kører Smageriet med gratis levering til kunder i København, Odense og Aarhus, når man bestiller telefonisk på 7015 1030. (Se postnumre i bunden af artiklen.)

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Så her har du løsningen på tidspres

Tiden er som altid en faktor – måske især i øjeblikket.

Mange børnefamilier er nemlig tilmed røget ind i travlt dobbeltarbejde.

Arbejdet skal ikke bare passes hjemmefra, men børnene skal også hjemmeundervises, og så er tid til madlavning måske lidt presset.

Heldigvis kunne løsningen faktisk ikke være lettere:
Smageriet leverer i hele landet (fastland & brofaste øer) og menuen kan bestilles til alle ugens dage fra 4 kuverter.

Menuen leveres kold – og skal blot varmes og anrettes –  ingen indkøb, intet spild, ingen returservice.

✔️ Beefsalad af okseinderlår med sesam, chili og honning
✔️ Kyllingespyd med sweet chili
✔️ Minitærte med chorizo og salturt
✔️ Mini-samosa med kylling tikka masala
✔️ Babyspinat med agurk, melon, salatost toppet med hasselnødder
✔️ Tomatsalat af cherrytomater og mozzarella vendt med persilleolie
✔️ Små bagte kartofler med citron, grana padano og persilleolie
✔️ Stenovnsbagt baguette
✔️ Chokoladebrownie med vaniljecreme

Hvad: Smageriets nyhed ‘Familie-forkælelses-menu’ med 9 lækre retter
Hvor: Leveret lige hvor du vil i hele Danmark (fastland & brofaste øer)
Hvornår: Præcis når det passer dig – alle ugens dage
Hvor meget: 149,- pr. kuvert (ex. miljøtillæg & transport) Gratis levering gælder ved telefonisk bestilling – på 7015 1030
Hvordan: Læs mere lige her

*Tilbuddet om Gratis levering gælder i følgende postnumre:
1050 til 2930, 4200, 5000​, 5200​, 5210​, 5220​, 5240​, 5260​, 5270​, 5290​, 5320​, 5491, 8000 til 8390 (undtaget 8305), 8520.

Smageriet Familieforkælelse Menu Foto Smageriet

Rapport med friske tal: Antallet af indlagte på Fyn rammer mere stabilt niveau

Skrevet af: Redaktionen

90 danskere er nu afgået ved døden smittet med Corona-virus.

Det er 13 døde det seneste døgn. Det er dagens dårlige nyheder.

Men der er også små lyspunkter at finde i dagens overvågningsrapport fra Statens Serum Institut.

For første gang her i Corona-krisen er antallet af indlagte i hele Danmark faldet.

Ganske vist kun med 4 personer fra 533 til 529 personer, og det hænger desværre nok sammen med antallet af dødsfald.

Mangedobles ikke

Lyspunktet er imidlertid, at de ikke samtidig er erstattet eller mangedoblet af nye indlagte, sådan som kurven har været i eksempelvis Italien og Spanien.

Antallet af indlagte i Region Syddanmark heriblandt på Odense Universitetshospital stiger heldigvis heller ikke på samme eksplosive måde som i weekenden.

Her blev 13 personer på et døgn indlagt fra 28. marts til 29. marts, og derfor toppede Syddanmark hele landsstatistikken med fleste indlagte.

Siden er de faldet til et mere stabilt niveau.

Et lille fald det seneste døgn

Faktisk har man for første gang siden Corona-krisens indtog oplevet et fald af antal indlagte det seneste døgn med 5%.

Det oplyses desværre ikke om det skyldes, at patienterne er døde de seneste døgn eller udskrevet.

Men som nævnt så er døde eller udskrevede patienter ikke erstattet af mange flere nye indlagte.

Tirsdag d. 31. marts siger Epidemiologisk overvågningsrapport, at i Region Syddanmark er nu 79 indlagt med 22 på intensivafdelingen, heraf er alle 22 i respirator.

Mandag d. 30. marts var tallet 83 indlagte med 21 på intensiv og 19 i respirator.

Der er dog ingen tvivl om, at det selvfølgelig lynhurtigt kan vende, hvis man tager for let på myndighedernes anbefalinger om at opholde sig mest muligt hjemme, og uden for vise hensyn, tage afstand og vaske hænder.