Enestående aftale: Facebook Data Center støtter Cityforening med stort millionbeløb

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

Midt i genåbningen af samfundet får de små og mellemstore erhvervsdrivende i Odenses bymidte nu en økonomisk håndsrækning.

Således har Facebook Odense Data Center besluttet at donere 3,5 millioner kroner til Odense Cityforening, som kan støtte de af midtbyens butikker, caféer, restauranter og andre små erhvervsdrivende, der tænker innovativt i forsøget på at klare sig igennem coronakrisen.

Det skriver Facebook Odense Data Center i dag i en pressemeddelelse.

De erhvervsdrivende kan fra i dag og frem til torsdag 28. maj ansøge om donationerne gennem Odense Cityforening. Herefter vil en komité udvælge, hvem der skal modtage en økonomisk håndsrækning.

”Det er en helt enestående aftale, som vi er virkelig taknemmelige for,” siger citydirektør Peter Bøgholm og tilføjer:

”Coronakrisen har selvfølgelig gjort ekstremt ondt på midtbyens små og mellemstore erhvervsdrivende. Heldigvis har der fra odenseanernes side været en fantastisk opbakning til de butikker, der har holdt åbent og til restauranternes forskellige mulige initiativer.

Jeg har i det hele taget oplevet enormt mange kreative og innovative tiltag for stadig at kunne tiltrække kunderne og bidrage til liv i byen. Nu glæder vi os i Cityforeningen til sammen med Facebook at belønne en masse af de mest innovative projekter, som enten er på tegnebrættet eller allerede er igangsat, og derved give en tiltrængt håndsrækning til midtbyens små erhvervsdrivende.”

De små erhvervsdrivende er motoren

Facebook tog første spadestik til deres datacenter i Odense tilbage i 2017, og filosofien har lige siden været, at man ønsker at bidrage positivt til det lokalområde, man har aktiviteter i. Ambitionen er at investere på den lange bane i et bæredygtigt Odense, og her udgør byens små og mellemstore erhvervsdrivende en vigtig motor.

”Coronakrisen har påvirket Odense midtby og de små erhvervsdrivende, og derfor ser vi det som et oplagt sted at hjælpe.

De små og mellemstore erhvervsdrivende er vigtige for et lokalområdes langsigtede økonomiske stabilitet, og de er på mange måder motoren til at få gang i byen igen, og derfor vil vi gerne sammen med Odense Cityforeningen støtte en masse af de initiativer, som er med til at skubbe byen i gang efter coronakrisen,” siger Carsten Sørensen, der er Site Manager på Facebook Odense Data Center.

Donationerne kan søges af små og mellemstore, private og lokalt forankrede virksomheder med en årlig omsætning på op til 20 millioner kr., og der kan søges til nye eller igangværende initiativer, der er sat i værk for at styrke virksomheden under coronakrisen.

Donationerne er opdelt i tre størrelsesordener – 25.000 kr., 35.000 kr. og 50.000 kr. – og uddeles efter omsætningen hos den enkelte ansøger.

Det kræver ikke medlemskab af Cityforeningen for at kunne søge.

En del af donationen vil blive brugt til at betale for alle Cityforeningens medlemskab i indeværende kvartal. På den måde får alle lidt ud af donationen – ikke kun dem, der bliver udvalgt.

”På byens vegne er jeg virkelig glad for den opbakning, som Facebook viser til Odense,” siger Peter Rahbæk Juel, Odenses borgmester, og tilføjer:

”Deres støtte til de små erhvervsdrivende i vores bymidte er et rigtig stærkt rygstød i bestræbelserne på at komme godt igennem coronakrisen og sikre, at vi stadig har en attraktiv bymidte. En økonomisk håndsrækning som den her kan gøre en kæmpe forskel for butikker, restauranter, caféer og andre små erhvervsdrivende i en svær tid.”

Der er ansøgningsfrist torsdag 28. maj, og donationerne bliver uddelt fredag 5. juni. Virksomhederne kan ansøge her.

Kriterier for at ansøge

  • Små og mellemstore private detailhandler, restauranter og cafeer eller lokale franchisetagere beliggende i Odense centrum med en årlig omsætning på op til 20 millioner kr. kan ansøge om tilskud.
  • Virksomheder med en årlig omsætning mellem 1 til 3 millioner kr. kan søge op til 25.000 kr.
  • Virksomheder med en årlig omsætning fra 3 til 6 millioner kr. kan søge op til 35.000 kr.
  • Virksomheder med en årlig omsætning fra 6 til 20 millioner kr. kan søge op til 50.000 kr.
  • Virksomheden skal være påvirket økonomisk af Covid-19 pandemien.
  • Virksomheden skal kunne beskrive hvorledes, den ønsker at bruge bevillingen til en ny eller igangværende idé, som kan styrke virksomheden under og efter den igangværende krise.
  • Der skal sammen med ansøgningen vedhæftes et ideoplæg, forventning til resultat ved gennemførsel samt budget, der indikerer, hvordan en evt. bevilling vil blive brugt.
  • Der kan IKKE søges støtte til ting, der i forvejen er dækket af hjælpepakker, f.eks. lønkompensation, husleje mm.

 

 

 

Kæmpe chok: Gourmetrestauranten The Balcony er begæret konkurs

Skrevet af: Michael Qureshi
The Balcony.
The Balcony.

Den prisvindende gourmetrestaurant The Balcony er erklæret konkurs.

Det bekræfter en af medejerne over for Fyens Stiftstidende. Corona-krisen har været for hård for den populære restaurant i Vestergade.

“Det har været rigtig svært for os at holde den kørende under coronakrisen. Og det blev ikke nemmere, da festivalen Tinderbox også blev aflyst,” siger daglig leder og tidligere medejer Emil Rasoulinia til Fyens.

Han vil ikke komme konkret ind på, om andre har begæret restauranten konkurs eller man selv har valgt at gå den tunge vej.

Odenses bedste restaurant ifølge eksperter

The Balcony har de seneste år været regnet som Odenses bedste restaurant af bl.a. den anerkendte spiseguide White Guide.

Man havde faktisk The Balcony med på bruttolisten, da man senest i februar spekulerede i, om Fyn ville få den første Michelin-stjerne.

Balcony slog dørene op i april 2016, og formåede siden at overraske gæsterne med kreative og velsmagende gourmetretter.

Man har også vundet flere priser ved World Luxury Restaurant Awards, som kaldes for hotel- og restaurationsverdenens svar på Oscaruddelingen.

Opdateres

Vil åbne to steder: Kæmpe restaurantkæde retter blikket mod Odense

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: PR/Madklubben
Foto: PR/Madklubben

En af Danmarks mest fremadstormende restaurantkæder har nu blikket stift rettet mod Odense.

Der er tale om Madklubben, der med deres tre retter for 250 kr. koncept har etableret sig stærkt i København.

Madklubben har mere end 16 restauranter i landet, og derudover har de udvidet med en række nye koncepter såsom pizzarestauranten Frankies.

Nu kan vi se frem til at nyde godt af begge koncepter i Odense. Det skriver Fyens Stiftstidende, som har talt med restaurantkædens direktør Anders Aagard.

Kigger på lokaler i Odense

Han var i sidste uge i Odense for at kigge på lokaler.

“Der er nogle interessante lejemål i byen, vi kigger på, og det er steder, som ikke er restaurant i dag, og som derfor skal udvikles. Blandt andet har vi kigget på det gamle bank-domicil på Flakhaven, som dog nok er for dyr for os.

Men vi har også kigget på den flotte gamle bygning på Mageløs, som Nykredit flytter fra, og hvor man kunne lave en stor, flot restaurant,” siger Anders Aagaard til Fyens Stiftstidende.

Forskellige stilarter

Konceptet Madklubben tilbyder ganske enkelt fremragende mad til fornuftige penge. Kæden blev stiftet af Anders Aagaard tilbage i 2007, og i dag har kæden mere end 15 restauranter alene i København.

På landsplan har man åbnet i Aarhus og i Esbjerg og totalt er kæden oppe på 25 restauranter i Danmark.

Kædens restauranter er vidt forskellige og tilbyder mad fra stort set alle verdenshjørner, hvorfor mange sætter stor pris på konceptet.

Opskriften på succes er ifølge tidligere interviews med Anders Aagard ganske simpel.

Man skal lave mad, som smager godt, til fornuftige priser. Og så skal det være fede restauranter med søde mennesker, der serverer.

Anders Aagaard skulle blandt andet igennem et mislykket restaurant-projekt i London og dertil opleve at blive smidt ud af sine partnere i Cofoco-kæden, før han ramte plet med Madklubben.

Afskeden med Cofoco gav restaurantmanden en pose penge, som muliggjorde åbningen af den første Madklubben-restaurant.

Nu kan vi glæde os til at opleve både Madklubben og Frankies i Odense.

Hvad er Madklubben & Frankies?

På Madklubben får du klassiske retter med masser af smag til lave priser. Det kan være alt fra svampesuppe, røget laks, risotto, bøf bearnaise, burger, fritter og lækre desserter.

Er du derimod på udkig efter et mere ”down to earth”-sted, så kan du kigge forbi Frankies vores italienske pizzeria.

Her har man skruet op for farverne, når de serverer pizzaer og fantastiske cocktails, som er perfekte til alle lejligheder.

Genialt tip til sommerdage: Deler opskriften på hjemmelavet Aperol Spritz-is

Skrevet af: Redaktionen

Vores lokale isbutikker her i Odense er mere end gode til at være opfindsomme på deres varianter.

Paradis Is, Il Gusto og Den Italiensk Isbutik er blandt dem, som virkelig er kreative og laver alt fra romkugle-is til White Russian Is.

Men hvis du gerne selv vil lave en lidt anderledes is, så kan du lave din helt egen Aperol Spritz-is.

Vi får rigtig mange pressemeddelelser tilsendt her på MigogOdense-redaktionen, og mange bliver aldrig bragt hos os.

Men når vi øjner en pressemeddelelse, der indeholder opskriften på Aperol Spritz-is, så får den altså kærlig opmærksomhed.

Så derfor tænkte vi, at det var på sin plads at dele, hvad der godt kunne blive sommerens is til de sene lune aftener, som vi eksempelvis har haft de seneste par dage.

Opskriften bringer vi herunder;

¼ Aperol
¼ Prosecco
¼ danskvand
¼ appelsinjuice
1 appelsin
1 isform
Ispinde (af træ)

Sådan gør du

 

  • Tilføj lige dele Aperol, Prosecco, vand og appelsinjuice i en skål.
  • Rør forsigtigt det hele sammen.
  • Skær appelsinen i skiver, og læg en skive i hver form.
  • Hæld derefter Aperol-blandingen i formene.
  • Sæt låg på, og stik en ispind i hvert hul.
  • Sæt Aperol Spritz-isene i fryseren natten over eller min. 5-6 timer.

Forme og pinde kan du købe hos en isenkræmmer eller online ved at søge på isforme. Der kommer alverden former og størrelser frem

Aperol blev skabt i 1919 i den norditalienske by Padova, af brødrene Silvio og Luigi Barbieri. De fik den revolutionerende ide at skabe den mildeste aperitif nogensinde med en alkoholprocent på kun 11%.

De seneste år har den vundet indpas på den europæiske scene, og med sin friske smag af appelsiner og urter og flotte orange farve, er den blevet en favorit til sommerens drinks og cocktails.

Nu kan du altså lave den selv som is – tippet er hermed givet videre.