Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få en på opleveren: Tag på Street art-cykeltur i Odense

Af Stine Kjølby Christensen
Foto: Visit Odense
Foto: Visit Odense

Man kan ikke undgå at lægge mærke til det, hvis man kommer forbi den 47 meter høje FAF-silo på Odense Havn ved Byens Ø: Den gigantiske tunfik, der hænger i halen og de ligeså store fugle, der ligeledes hænger med hovedet nedad.

Det for odenseanere velkendte street art maleri er resultatet af et besøg af en af verdens allermest anerkendte street artists: ROA.

Hans gavlmaleri i Rom er nummer to på Huffington Posts liste over verdens mest betydningsfulde street art i 2014, han har illustreret forsiden til rockikonet Nick Caves roman ”Da æselet så engelen”, og så han lavet en musikvideo for U2 – og han som nævnt også sat et ret markant præg på kornsiloen på Byens Ø i Odense.

Cykeltur til byens skjulte kunst

ROAs værk er blot et af mange street art-malerier i Odense, og nu kan du komme med på opdagelse i byens hjørner og flader, når Kunstmuseum Brandts inviterer på street art-cykeltur til den skjulte kunst i byens gader.

Her kan du blandt andet få mere at vide om ROA’s tunfisk og fugle – og flere andre street art-værker i byen.

Deltagerne kommer til at se på byens store, prangende vægmalerier, der er umulige at undgå, og på de små finurlige værker, man ikke ser med det blotte øje.

Der bliver snakket politik og teknik under jagten på street art i de hemmelige gyder, og Brandts stiller spørgsmålet: Hvad er kunst, og hvad er hærværk?

Turen på jernhesten er gratis og begynder ved Kunstmuseum Brandts. Der er maksimalt plads til 25 deltagere på cykelturen. Pladserne går til de første 25, der melder sig i billetsalget på Kunstmuseum Brandts, og der kan ikke reserveres billetter på forhånd.

Du kan komme med på street art-cykeltur torsdag 30. juli, torsdag 6. august og torsdag 13. august – alle dage kl. 18.30-20.30 samt søndag 2. august kl. 10.00-12.00.

Kunstmuseum Brandts tilbyder gratis kunstrundvisninger i byen hele sommeren takket være Odense Kommunes særlige aktivitetspulje.

Del artikel

Andre læser også