MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Få mere luft i budgettet – vælg en billigere a-kasse

Af Annoncør

Dette indhold er sponsoreret

Det er altid en rigtig god idé at være medlem af en a-kasse, både under og efter studiet. Medlemskabet er selvfølgelig gratis, mens man studerer, men derefter skal man naturligvis betale et beløb hver måned, og dette beløb behøver ikke at være det dyreste. 

En billigere a-kasse

Man kan altid spørge sig selv, om en god a-kasse skal være god på grund af prisen. Dette kan være tilfældet for nogle, men det er dog ikke helt så simpelt. Prøv at start med, at find a-kasse priser her, så kan man hurtigt se, at de dyreste a-kasse priser ikke nødvendigvis burde forbindes med de bedste. Dette er sikkert også noget, som mange kan genkende med så mange andre ting i livet; høj pris er ikke nødvendigvis lig med kvalitet. 

Det burde heller ikke være overraskende, at dette også er sagen med priser på a-kasser. Noget af det første, som man nok får af vide som studerende, er, at man ved at være medlem af en a-kasse, kan få økonomisk støtte i form af dagpenge efter endt studie, hvis man ikke har et job. Men satsen på dagpenge er altid den samme, uanset hvad man betaler for medlemskabet, nemlig op til 90% af sin tidligere løn.

Hvorfor en billigere a-kasse?

Dermed er der andre aspekter af en a-kasse, som man kan tage in mente, når der skal vælges a-kasse. Det kan også være forskellige fordele, som a-kassen tilbyder, eller som fagforeningen tilbyder. 

Det er selvfølgelig fuldstændig valgfrit at være medlem af en a-kasse, ligesom det er med en fagforening. Nogle gange er a-kassen også forbundet med en fagforening, og typisk kan man melde sig ind i a-kassen, uden den tilhørende fagforening, men omvendt kan man dog oftest kun opnå medlemskab af fagforeningen, hvis man allerede er medlem af a-kassen. Som det kan ses, så har man altså noget at tænke over. Er man kun interesseret i a-kassen, så kan man også undgå fagforeningen, og bare gøre brug af de fordele, som a-kassen tilbyder. Disse fordele kan være råd og vejledning omkring karriere, samt kurser, events og workshops. 

Dette kan en fagforening dog også tilbyde. Men dette betyder ikke, at man bare kun behøver at vælge fagforeningen. Uden a-kassen får man, som nævnt, ikke det økonomiske sikkerhedsnet, som dagpengene giver. Så hvad gør man så? Er du helt generelt i tvivl om, hvordan du er stillet i tilfælde af ledighed, kan du med fordel se denne guide fra borger.dk.

Man finder en billigere a-kasse. Man finder en god fagforening, som tilbyder nogle gode fordele, mens man også ved, at kigge på a-kasse priser, finde en billig, så man kan få det økonomiske sikkerhedsnet, samtidig med, at man får lidt mere luft i budgettet. 

Del artikel

Andre læser også