Farvel til madspild: Flammen indfører lykkebokse fra 29 kr.

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Den populære buffet-restaurant Flammen har fået nok af madspild.

Derfor kan odenseanere nu købe såkaldte lykkebokse med overskudsmad fra buffeten, når restauranten lukker.

Lykkeboksene sælges via app’en Too Good To Go, der har som mission at mindske madspild, og der vil både være noget for kødelskere og vegetarer.

Bekæmpelse af madspild har altid stået højt på dagsordenen hos Restaurant Flammen Odense på Kongensgade 66-68, der specialiserer sig i bugnende buffeter.

Brød bliver bl.a. til croutoner, grøntsager bliver til pesto, og endeskiver fra kød bliver til simreretter og ragout.

Alligevel går der mad til spilde, når restauranten lukker om aftenen, men det skal være slut nu.

Den mad, der ikke kan genanvendes bliver pakket i lykkebokse og solgt til nedsat pris via madspilds-app’en Too Good To Go.

“Med salg af lykkebokse minimerer vi ikke bare madspildet, vi gør også vores gæster glade, fordi de får mulighed for at købe et varieret måltid mad til et beskedent beløb,” forklarer Piet Klein, der er administrerende direktør for Restaurant Flammen.

Indføres i hele landet

Det nye initiativ gik i gang den 3. februar efter at være blevet testet i to udvalgte restauranter og efter den store succes, indfører Flammen nu lykkebokse i samtlige restauranter over hele landet.

“Vi har fået meget positiv respons på konceptet fra både gæster og medarbejdere og har haft udsolgt af lykkebokse langt de fleste dage.

Too Good To Go har vist sig at være et rigtigt godt supplement til vores eksisterende indsats og er med til øge ansvarligheden for såvel maden som klimaet blandt vores medarbejdere.

Derfor ruller vi nu konceptet ud i alle vores danske restauranter,” fortsætter Piet Klein.

Landechef for Too Good To Go i Danmark, Heidi Boye, er ligeledes glad for samarbejdet:

“Vi har kæmpe respekt for den indsats, Restaurant Flammen allerede yder for at bekæmpe madspild.

Og vi er super glade for, at vi nu kan være med til at glæde odenseanerne med den overskudsmad, der ikke kan genanvendes,” fortæller hun.

Restaurant Flammen i Odense vil tilbyde to forskellige typer lykkebokse: En varieret lykkeboks med forskellige kødvarianter, salat og tilbehør og en vegertarboks med blandet salat og tilbehør.