Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Finalister er fundet: Toprestauranter fra hele landet dyster i Odense

Af Michael Qureshi
Foto: Rico Feldfoss/SPIS Odense
Foto: Rico Feldfoss/SPIS Odense

Finalisterne til Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2018, er nu fundet, og det ser ud til, at der bliver kamp til stregen, når kokke fra hele landet skal dyste om æren og hovedpræmien til en værdi af 70.000 kr. søndag den 16. september i Odeon i Odense.

Det bliver en begivenhedsrig dag for både kokke og tilskuere, når Schiøtzprisen for tredje år i træk fejrer de fynske råvarer med et stort og professionelt set up i Odenses store kulturhus Odeon.

De fynske råvarer og fødevareproducenter er i centrum, når kokkene ud fra en overdådig buffet har 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Deltagere fra hele landet

Årets deltagere til Schiøtzprisen 2018, omfatter et bredt felt af dygtige kokke, som repræsenterer restauranter fra hele landet.

Sidste års vinder af Schiøtzprisen 2017, Stefano Foschi fra Restaurant Fynboen er klar til at forsvare titlen. Ligeledes er to andre odenseanske restauranter udvalgt til finalen – en gammel kending i form af Jesper Danielsen fra Bryggeriet Flakhaven og den nye kok i byen Jacob Burmølle fra Restaurant Vår, som løb med sidste års 2. plads.

De tre fynboer får selskab i konkurrencekøkkenerne af Tommy Friis fra Hotel og Restaurant Fru Larsen fra Langå ved Randers og Kasper Correll fra Restaurant Uformel i København.

Restaurant Fynboen vandt sidste år

Dommerne er kyndige

Det kyndige dommerpanel, som skal kåre årets vinder af Schiøtzprisen 2018 er nogle erfarne fagfolk, som alle trækker på rig erfaring inden for forskellige genrer i gastronomiens verden.

Juryens fire medlemmer består af Klavs Styrbæk, gastronomisk ildsjæl og indehaver af Styrbæks, Ole G. Mouritsen, professor i gastrofysik og kulinarisk fødevareinnovation, leder af Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, folketingspolitiker og tidligere fødevareminister Dan Jørgensen samt Louise Beck Brønnum, gastrofysiker og leder af Alchemist T[a]este lab i København.

Store præmier på spil

Ud over æren er der store præmier i udsigt for vinderen, som både anerkendes med en kontant præmie på 20.000 kr., et smukt trofæ fra Kærbygaard Plankeborde samt en outdoor marketing-kampagne til en værdi af 50.000 kr. ved Albani Odense.

Sådan er deltagerne fundet

Deltagerne til Schiøtzprisen er valgt ud fra en ansøgningsskema, som er indsendt til SPIS! Odense Food Festival. Her har ansøgerne skulle fortælle, hvad de forbinder med fynsk madkultur, redegøre for, hvilke tre råvarer de medbringer til konkurrencen som et add on til den fynske råvarebuffet samt begrunde dette valg.

Schiøtzprisen finder sted søndag den 16. september kl.11.00-14.15, i Odeon i Odense. Der er gratis adgang for alle.

Tv-vært Jacob Rytz fra TV 2 Fyn er konferencier ved konkurrencen og guider os kyndigt gennem dagen.

Del artikel

Andre læser også