Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find den hunderace, som passer bedst til dig

Af Redaktionen

Hunde er blandt de mest populære kæledyr i Danmark. Vores firbenede venner bringer både sammenhold og kærlighed til familien og der kan være mange gode grunde til at anskaffe sig en hund. Før du køber en hund, skal du dog være opmærksom på den store forskel der er på racerne. For at få den bedst mulige oplevelse med hund i familien, er det vigtigt at du tager stilling til nogle ting, før du anskaffer dig en hund. 

For at få den bedste oplevelse med hund i familien er det en nødvendighed at finde den hunderace, der passer bedst ind til din families hverdag. Først og fremmest skal du tage hensyn til dine egne ønsker og hvilke krav for hunden du pivoterer højest for dernæst at kigge på den enkelte races individuelle behov samt trivselskrav. Der findes mange forskellige hunderacer med unikke behov og med rig mulighed for at være det perfekte valg for din familie og det vil derfor ikke være et problem at finde en hunderace, der egner sig perfekt til dig, dine ønsker og din hverdag. Leder du efter yderligere information om den enkelte race eller er du allerede klar til at købe hund, kan du klikke her for at finde hunderacer til salg.

Forskellige grunde til at få hund 

Der findes utroligt mange grunde til at anskaffe sig en hund og det er meget forskelligt fra familie til familie, hvorfor de har valgt at få hund. Før du selv anskaffer din familie en hund, er det vigtigt at tage et nærmere kig på, hvilke krav og ønsker du har til din kommende hund. Der findes mange forskellige racer, der alle kan tilføje noget forskelligt til familien. Ønsker du en hund, der passer ind i en aktiv hverdag, vil det være smart at få en hund med højt aktivitetsniveau samt behov for motion.

På den måde vil der være rig mulighed for at tage hunden med på løbe- gå og cykelture samt med til andre aktiviteter. Her vil en Border Collie eksempelvis være et godt valg. Man skal dog være opmærksom på, at det er en meget intelligent hunderace, der kræver både fysisk og mental stimulation, for at kunne trives bedst.

Leder du derimod efter en perfektfamiliehund, skal du i stedet lede efter en race med et mildt sind og godt temperament. Det kan eksempelvis være en Golden Retriever eller en Labrador, der allerede er kendt for at passe perfekt ind i familielivet. Uanset hvad du ønsker din fremtidige hund skal kunne bidrage med, er det vigtigt at forventningsafstemme i familien før anskaffelse smat kigge på hvordan I bedst kan tilfredsstille hundens behov, så der ikke opstår unødvendige problemer, hvis I har valgt en race, der ikke passer ind i familiens daglige mønster.

Størrelse og pelspleje 

Ligesom hunderacerne er meget forskelligt psykisk anlagt, er der også en bred vifte af forskellige udsende og fysiske behov. Her er det igen vigtigt at kigge på hvilken størrelse og pelstype, der vil gavne familien bedst samt passe bedst ind i din hverdag. Hvis du ønsker en hunderacer, der er let at håndtere, vil det være en god ide at vælge en hunderace der har en lille til mellem størrelse samt en pelstype, som ikke behøver ekstra pleje. Derfor vil det være smart at vælge en hund uden særlig meget pels. Sådan sørger du også for at undgå fældning i højere grad.

Det er vigtigt du sørger for at størrelsen på din hund passer til din bolig. Bor du i hus med have eller andet større udeareal, vil det være rig mulighed at have med større hunderacer at gøre. Bor du derimod i et lille hus eller i lejlighed uden samme mulighed for udendørs tilgængelighed og aktiviteter, bør du være mere påpasselig med størrelsen på din hund. Du bør derfor vælge en mindre hunderace.

Udover om hundens størrelse og din bolig passer sammen, skal du som nævnt før også sikre dig at hundens eventuelle behov for aktivitets- og motionsbehov kan opfyldes, hvor du bor. Hvis ikke dette er muligt for den ønskede race, bør du i stedet kigge efter andre alternativer. Det er ekstremt vigtigt at sikre sig hundens mulighed for at kunne trives, for at opnår bedst mulige resultater og fordele ved at have hund i familien.

Del artikel

Andre læser også