Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Find din indre flugtkonge: Prøv et af Odenses ’escape rooms’

Af Kasper Junge Wester

På en fjern tropeø ligger en guldskat og venter på dig og dine kumpaner. Uheldigvis har jeres kendskab til skatten landet jer i kachotten, og drømmen om rigdom forekommer pludselig svært opnåelig. Heldigvis er I nogle snedige rad, og hvis ”bare” I kan bryde ud af jeres celle, kapre et skib og navigere frem til øen, er jeres lykke alligevel gjort.

Sådan lyder udfordringen i The Pirate Island – et af AMAZE Escape Rooms indtil videre to flugtrum. Skal man lykkes med at bryde ud og nå frem til den forjættede skat, kræver det lige dele logisk tænkning og kreativitet men også masser af samarbejde, når de mange ’puzzles’ på vejen skal løses. Derfor er en tur i et flugtrum også oplagt til alt fra teambuildingøvelser til polterabend-aktivitet.

Efterhånden som gåder og puslespil løses, bevæger man sig videre gennem historien, før man til sidst lukkes ud.

AMAZE Escape Room er det andet af sin art i Odense og ligger i Overgade. Bag det står ungarske János Mészáros, der kombinerer den daglige drift af flugtrummet med studier i økonomi på Syddansk Universitet.

Nyt koncept i Danmark

Flugtrum er stadig temmelig nye i Danmark. I København og Aarhus ligger der en del, men i Odense er det kun AMAZE Escape Rooms, Escape Game Odense og Bowl’n’fun, der tilbyder escape rooms.

Det var heller ikke helt problemfrit at åbne i Odense, fortæller János Mészáros.

”Det bliver mere og mere populært, men det var ikke en nem start. De første måneder betalte det kun lige akkurat huslejen.”

Siden har flere og flere odenseanere fået øjnene op for stedet, og mange anbefaler det til deres venner, hvilket kan mærkes på besøgstallet. I dag går forretningen godt. Faktisk så godt, at János Mészáros overvejer at åbne op i andre byer – ikke mindst fordi han allerede har fået positiv respons fra rutinerede spillere.

”Jeg planlægger at udvide til København. Måske åbner jeg to af de samme rum og et enkelt nyt. Hvis det bliver en succes der, overvejer jeg at åbne i andre europæiske byer.”

Slå rekord og slip for at betale

I János Mészáros’ hjemland Ungarn er flugtrum meget populære. Han anslår, at der i Budapest alene er cirka 150 af slagsen, mens der i lande som Rusland og USA findes adskillige hundrede. Derfor har der også været masser af inspiration at hente, inden han kastede sig ud i at åbne AMAZE Escape Room.

For at så mange som muligt kan få glæde af udfordringen, er rummene af forskellige sværhedsgrad. Er man ambitiøs, kan man forsøge at komme på rekordtavlen.

Jeres udsendte valgte at prøve The Pirate Room. Tre mand klarede vi os igennem rummet på 49 minutter, hvilket end ikke rækker til en plads i top 10. Det er ærgerligt, for János Mészáros har også et incitament til de hurtige.

”Vi har tænkt os at tilbyde en rabat til grupper, der slår rekorderne. Hvis man slår rekorden, spiller man gratis.”

Selvom undertegnede og mine medpirater ikke klarede at komme på tavlen, kan vi skrive under på, at AMAZE Escape Room er udfordrende og svært underholdende. Det er selvfølgelig også meningen, siger János Mészáros.

”Vi prøver at gøre alle vore spil til eventyr. Vi skaber en historie, som du bliver en del af. På den måde bliver det mere fordybende end bare at sidde i hvidmalet lokale og løse gåder.”

Forskellige sværhedsgrader

Er man rutineret flugtkonge eller -dronning kan man også prøve The Tomb, hvor scenariet udspiller sig i det gamle Egypten. Her er der skruet op for sværhedsgraden, ligesom teknikken er lidt mere raffineret end i piratrummet.

Endelig har János Mészáros et tredje rum under udvikling. Her befinder man sig i forbudstidens USA, hvor mafiaen havde kronede dage. Rummet bliver en anelse mindre og billigere end de andre og åbner om få uger.

Der er nok at kaste sig ud i hos AMAZE Escape Room. Du kan læse mere om stedet her, hvor du også kan se priser og booke tider. Held og lykke med flugten!

Del artikel

Andre læser også