Flere lækre events: Her kan du komme til ginsmagning i Odense

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Gin er populært som aldrig før, og det er blevet ret så attraktivt at tage til ginsmagninger i storbyerne rundt omkring i landet.

Det gælder også Odense.

Her kommer vi med tre gode bud på, hvor du kan komme til ginsmagning i Odense i løbet af den kommende tid.

Hvorfor er gin så populært?

Vi spurgte John Hoppe, som er ejer af Vinoble Odense, hvorfor gin er blevet så populært:

“Det er så ligefremt i sit udtryk, så alle kan forstå det. Og så kan det varieres på så mange måder,” siger John Hoppe, der er begejstret for gin af mange grunde:

“Det er en sjov verden, fordi der findes så mange forskellige smage – både af gin og tonic – og fordi man med lidt frugt eller en grøntsag kan ændre hele udtrykket i en Gin & Tonic.

Det er en legeplads for voksne med nærmest uendelige muligheder, og så er der en gin til enhver mand og enhver kvinde.”

Ekspertens egen favorit

Antallet af ginvarianter er eksploderet de seneste år, og det samme er mængden af ingredienser, som folk kommer i, men Vinoble-ejeren har en mere enkel tilgang til sin favorit G&T.

“Jeg foretrækker at nyde gin på den måde som ham, der har lavet den, har tænkt, at den skal nydes, så jeg kommer sjældent noget andet i min GT end gin og tonic. Men derfor er der jo stadig et utal af varianter, fordi enhver sammensætning af en gin og en tonic giver et nyt resultat,” siger John Hoppe.

Ginsmagning på Nelle’s Filosoffen

Fredag den 9. marts inviterer Nelle’s Filosoffen til ginsmagning fra klokken 19-21. Nelle’s Filosoffen er placeret midt i Munke Mose med udsigt ud over Odense Å, og denne aften lover de gin i rigelige mængder og muligheden for at smage på fem forskellige slags gin i verdensklasse.

Flere af varianterne har fået stor international opmærksomhed og flotte priser, og Fyn vil også være repræsenteret.

Aftenen ledes an af to gin-eksperter, som leder gæsterne gennem smagningen og krydrer det hele med gode historier. Så hvis du kunne tænke dig at blive lidt klogere på den populære drik, er dette en oplagt mulighed.

OBS: Der er plads til 36 gæster, og det er efter først til mølle princippet. Så hvis du kunne tænke dig at deltage, er det bare med at få fat i din billet. Du finder billetterne her, og de koster 345 kr. Prisen er inklusiv fem drinks samt snacks og en masse viden om gin.

Ginsmagning hos Vinoble Odense

Onsdag den 28. marts kan du komme til ginsmagning hos Vinoble Odense på Dalumvej 30B.

Smagningen varer fra klokken 18.30-21.30, og du vil komme til at smage på syv helt nye slags gin, som de ikke har haft i butikken før. Hver gin har sit eget islæt, smag og oprindelse, og for at få den fulde oplevelse af dem, smages alle gin rent.

Derefter smages de med den tonic, der passer til, og bær, lime og andre ingredienser vil også blive brugt.

Vinoble lover en aften for både gin-nørder, gin-lovers og gin-nybegyndere, hvor ejer John Hoppe fører slagets gang. John vil fortælle om de forskellige ginvarianter samt komme med fif til, hvordan du pifter din G&T op.

Det koster 350 kr. at deltage, og du køber billet her.

Fra en tidligere smagning hos Vinoble Odense.

Ginsmagning på Odense Å

Selvom der er lidt tid endnu til fredag den 8. juni, kan du allerede nu begynde at glæde dig til en anderledes ginsmagning på Odense Å.

Arrangørerne bag ginsmagningen er Odense Aafart og H.J. Hansen Vin.

Turen bliver kommenteret af en ginekspert, som du kan stille spørgsmål til. Og du får rig mulighed for at dufte og smage en masse forskellige slags gin, som er lavet på forskellige botaniske elementer. Derudover bliver der serveret en lille, let anretning, som komplimenteres af ginnen.

Arrangementet foregår fra klokken 19 til 20.30, og det koster 395 kr. at deltage. Du finder billetter her.

Foto: Odense Aafart.

Vær vor gæst: Kom til kæmpe Disney Karaoke event i Odense

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Hvis der er Ingen bånd, der binder dig torsdag den 17. oktober kl. 20.00, og du gerne vil synge En tosset sang, skal du tage dine venner under armen og Føl hvordan dit liv bliver fyldt med glæde til Disney Karaoke på Studenterhus Odense. 

Arrangørerne sørger for Det rent og skært nødvendige; du skal bare komme ned til arrangementet med din sangstemme smurt og Lad det ske.

Karaoke-aftenen er gratis, så Når du ser et stjerneskud behøver du ikke ønske, at du havde råd til at deltage, men du opfordres til at tilkalde den gode fe og tilføje lidt Bibbidi bobbidi boo til dit outfit – de bedste kostumer vinder nemlig præmier.

Så tag det roligt! Karaoke er det bedste på jorden. Vælg en melodi, som gør dig fri, og lev efter mottoet Hakuna matata. 

En del af Magiske Dage

Disney Karaoke er en del af festivalen Magiske Dage, arrangeret af Odense Bibliotekerne, som løber fra torsdag den 17. oktober til og med lørdag d. 19. oktober.

Der vil være massevis af gratis og betalte aktiviteter rundt om i byen hele ugen; bl.a. mini-Quidditch, kosteværksted, escape rooms og en magisk markedsplads for blot at nævne et par eksempler.

Du kan finde programmet for den magiske festival på MigogOdense.

Læs mere om Disney Karaoke her.

Hvad: Disney Karaoke

Hvor: Studenterhus Odense, 5000 Odense

Hvornår: Torsdag d. 17 oktober, fra kl. 20.00

 

 

H.J. Hansen Vin fylder 190 år: Fejres med smagsprøver og gode tilbud

Skrevet af: Emil Kjær Jørgensen

En ung forfatterspire var på besøg i hjembyen Odense, da købmandsgården H. J. Hansen for første gang slog dørene op i Vestergade.

Forfatteren hed H. C. Andersen, og H.J. Hansens grundlægger hed Jørgen Jacob Limkilde.

Søndag d. 20. oktober er det 190 år siden.

Det fejres med smagninger, smagsprøver og ikke mindst gode rabatter på bedste købmandsvis.

Det skriver HJ Hansen i en pressemeddelelse.

Smagsprøver i de autentiske rammer

HJ Hansen er en del af 50 Vinspecialisten-butikker over hele landet, og omfanget er mange gange større end dengang.

Derfor inviterer man også hele øen indenfor til denne særlige begivenhed.

“Vi vil give tilbage til de mennesker, der har muliggjort, at vi har kunnet eksistere i så mange år: Kunderne,” fortæller ejer af den gamle familievirksomhed, som i dag også er kendt som genvindingsvirksomhed, Jens Hempel-Hansen.

“Vi slipper aldrig den historik, vi kommer af og de værdier, der ligger heri. Og heldigvis bliver de også delt i Vinspecialisten-butikkerne på Fyn og i resten af landet.”

Hansen Vins jubilæum markeres d. 25. og 26. oktober i butikken på Vestergade 97.

Her vil bl.a. være små Riedelsmagninger, hvor man kan opleve glassenes store betydning for oplevelsen af vinen.

Der vil være smagsprøver og udskænkninger, og så giver butikken ikke mindre end 25% rabat på størstedelen af det store sortiment.

“Vi elsker simpelthen de produkter, vi sælger og synes, det er fascinerende, at der findes så mange små og større producenter, som kaster deres liv og sjæl ind i det, de laver.

Samtidig ser vi også fremad og følger med tiden, ikke mindst når vi tilpasser os klimadebatten. Vi sælger rigtig mange økologiske og biodynamiske produkter i butikkerne, ligesom selve princippet i genvinding, som har været en del af virksomheden siden 1880, jo netop er grønt og klimavenligt.”

Værdierne er vores DNA, og ved vores 100-års jubilæum i 1929 skrev Fyens Stiftstidende, at det var ’med hygge og tryghed’, at H. J. Hansen kunne fejre jubilæum ’i en tid med rastløshed’ og ’hvor traditioner sank i grus’.

Det er altså på ingen måde noget, vi lige har fundet på til lejligheden og jeg synes, at man skylder sig selv også at få sådan en indkøbsoplevelse.”

Hvad: 190 års fødselsdag med smagsprøver og 25 & rabat
Hvor: HJ Hansen, Vestergade 97
Hvornår: d. 25. og 26. oktober

Sker i weekenden: Odense Baby og Børnebazar vender retur med kæmpe marked

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen

Odenses største baby- og børnebazar vender stærkt tilbage i efteråret.

Søndag den 20. oktober afholdes det store børnemarked i FKS Hallen fra kl. 09.30 til 15.00, og der vil være rig mulighed for at forberede børnenes garderobe til de kolde efterårs- og vintermåneder.

Det er 14. gang, at det populære marked afholdes i Odense, og som altid vil der være både genbrug samt nye varer at vælge mellem.

Billetter koster 25 kr ved indgangen, mens børn under 12 år får indgangen gratis i følgeskab med voksne.

Husk kontanter eller MobilePay

Der vil være mellem 50 til 70 stande til markedet med en blanding af private og erhverv, som sælger ud.

Arrangørerne anbefaler gæster at tage kontanter med, da der ikke er mulighed for kontant udbetaling med Dankort, eller alternativt at installere MobilePay på telefonen.

Baby og Børnebazar afholdes kun to gange om året – i april og oktober – så det er med at komme afsted den 20. oktober, hvis der skal gøres et billigt og godt kup.

Læs mere her.

Hvad: Baby og Børnebazar
Hvor: FKS Hallen, Tranehøj 5, 5250 Odense
Hvornår: 20. oktober, 09.30-15.00