Flere prominente navne med: ”Midt om Natten” kommer til Odense

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Der bliver nostalgi for alle pengene, når Nikolaj Koppels musicalopsætning af den udødelige klassiker “Midt om natten” kommer til Odense til sommer.

”Midt om natten” kræver næppe nogen introduktion. Hvem af os har ikke set filmen og siden skrålet med på ”Susan Himmelblå”, ”Haveje” eller titelsangen fra filmens soundtrack, der frem til i dag har formået at sælge 33 gange platin!?

Nu får vi så chancen for at høre de mange hits fremført live på scenen i ODEON. Der er tale om en nyskrevet musical, som til at starte med opføres i Tivolis Koncertsal. Danmarkspremieren er 15. marts 2018. Siden rykker showet til Odense, hvor Kim Larsen-fans får lov at opleve det i juni.

På rollelisten finder man prominente navne som Kurt Ravn, Pernille Højmark, Lise Baastrup, Jimmy Jørgensen og Jesper Lohmann samt en lang række andre.

Bedst sælgende album i Danmarkshistorien

Både filmen og det tilhørende album er blevet udødelige klassikere. Albummet har solgt 650.000 eksemplarer, og filmen er en af de mest sete i dansk filmhistorie.

Det er folkeeje, der nu fortolkes som musical, og det er instruktør Nikolaj Koppel og executive kreativ producent Thomas Langkjær godt klar over:

”Sjældent har et dansk album og en dansk spillefilm ramt den danske folkesjæl med samme urkraft som “Midt om natten”. Både album og film er i dag klassikere i den nyere danske kulturhistorie, og Kim Larsens mange hits har fået en helt særlig plads i danskernes hjerter,” siger mændende bag.

Samtidig afslører de, at der ikke bliver tale om en én-til-én version af filmen om Benny, Arnold og de andre skæve eksistenser på Haveje.

”Nu tager vi et kærligt livtag med klassikeren i en ny, stor musicalversion, hvor vi også digter videre på historien og ser nærmere på, hvordan livet har formet sig for forestillingens elskede eksistenser efter tiden på Haveje.”

Begejstring i ODEON

Hos ODEON er man begejstrede over udsigten til at få musicalen til byen – ikke mindst grundet Kim Larsens tilhørsforhold til Odense:

”Vi glæder os utrolig meget over, at det har været muligt at få forestillingen til ODEON. Det passer rigtig godt til ODEONS profil, og så er det fantastisk med en musical med musik af Kim Larsen, der vel nærmest har legendestatus her i byen,” siger kulturchef Sara Ekknud.

Musicalen opføres i dagene 5.-9. juni 2018. Billetsalget er allerede startet på Ticketmaster, og det kan nok godt betale sig ikke at vente alt for længe med at købe.

Charmetrold har indtaget Odense: Ny hansøløve skal på vigtig mission

Skrevet af: Redaktionen
Foto: Odense Zoo
Foto: Odense Zoo

I dag kunne gæsterne i Odense Zoo hilse på et helt nyt bekendtskab.

En hansøløve er flyttet fra Tyskland, nærmere betegnet Stuttgart, til Odense. Planen var, at han lige skulle bruge nogle dage i buret for sig selv for at vænne sig til nye omgivelser.

Men allerede i løbet af fredagen var han i fuldt firspring. Han kommer sandsynligvis til at hedde Pedro, oplyser Odense Zoo til MigogOdense.

Skal hjælpe med unger til Zoo

Det er faktisk ni år siden, at Odense Zoo sidst havde en hansøløve i anlægget, og nu er planen, at når charmetrolden om et par år er kønsmoden, så skal han på en vigtig mission.

Opgaven lyder nok ikke så slem. For han skal være behjælpelig med at skaffe søløveunger til Odense Zoo, og der er to hunsøløver at gå i “krig” med.

Odense Zoo lover desuden, at der snart kommer videoer med den nye unge hansøløve, og ellers er man velkommen til at kigge forbi i weekenden og “møde” Pedro.

Brun sovs i lange baner: Burger Anarchy fejrer fødselsdag med særlig burger

Skrevet af: Nathalia Hentze Nielsen
Foto: Burger Anarchy
Foto: Burger Anarchy

Et af Odenses bedste burgersteder fylder år, og det skal selvfølgelig fejres.

Burger Anarchy åbnede en afdeling i Storms Pakhus for to år siden, og det fejrer de hele dagen i morgen.

For lørdag den 18. januar inviterer de til fødselsdagfest fra kl. 11.00 til 22.00 med gratis brunsviger og gode tilbud på deres Birthday Special burger.

Burgeren er ekstra saftig og indeholder to bøffer, to slags ost og BA’s hjemmelavede brune sovs – alt dette til en pris på 120 kr i dagens anledning.

Vil du også sikre dig et stykke brunsviger, er det en god idé at tage ned til streetfood-boden på Storms Pakhus allerede ved 11-tiden, før alt bliver spist.

En af Odenses bedste

Sidste år blev Anarchy’s burgere kåret blandt Odenses bedste, da den store internationale rejseportal Big 7 Travel rejste rundt for at finde landets bedste burgere.

De skrev bl.a., at de usædvanlige ingredienser – der inkluderer vildesvinekød og Applewood cheddarost – vil “blow your mind”.

Læs mere om fødselsdagsfejringen her.

Hvad: 2-års fødselsdagfest på Burger Anarchy Streetfood med brunsviger og Birthday Special burger

Hvor: Storms Pakhus, 5000 Odense

Hvornår: 18. januar, kl. 11.00-22.00

Fra Toy Story til Find Nemo: Pixar får deres helt egen udstilling i Odense

Skrevet af: Michael Qureshi

Listen af globale hits er lang.

Toy Story, Monsters Inc., De Utrolige, Biler, Find Nemo m.fl.

Pixar er filmens animationskonger, og har været det i 30 år. De har på mange måder revolutioneret den måde, vi ser tegnefilm på, og de fortjener faktisk en stor hyldest.

Jamen, den kommer så faktisk lige her i eventyrbyen nummer et.

Og det er faktisk helt unikt, at en amerikansk gigant i den størrelse leverer materiale til en udstilling i lille Danmark.

Fri entré på åbningsdagen

H.C. Andersen ville have lettet på hatten over Pixars skønne figurer og univers de har skabt. Noget som de yngste generationer i dag har et nært forhold til.

I næste uge åbner så en udstilling dedikeret til Pixar på Kunstmuseum Brandts.

Der er faktisk fri entré på åbningsdagen torsdag d. 23. januar.

Mod det uendelige univers!

Sådan lød de første ord, da Toy-Story i 1995 erobrede det store lærred.  30 år – og utallige grin, tårer og filmpriser senere – har det magiske PIXAR-univers bjergtaget børn og voksne verden over med dets ikoniske animationskunst og medrivende storytelling.

Tidlig tegning til Monsters Inc

Se de allerførste skitser

Med denne udstilling inviterer Kunstmuseum Brandts til et kig bag kulissen ved at udfolde den visuelle proces bag det animerede univers.

Udstillingen rummer over 200 unikke skitser og kunstværker, som har ført til de endelige designs i filmene.

Tag derfor med på 30 års filmeventyr sammen med blandt andre “Ratatouille”, “Find Nemo”, “WALL•E” samt de mere kuriøse short-films.

Fra de spæde animerede prototyper til levendegørelsen af de fascinerende verdener, historier og karakterer.

Udstillingen løber helt frem 23. august.

Hvad: Pixar udstilling
Hvor: Kunstmuseum Brandts
Hvornår: 23.1 – 23.8. 2020

Åbningsevent 23. januar 2020

PROGRAM
Kl. 16:30 Velkomstdrink (Brandts Café)

Kl. 17:00 Åbningstaler (Brandts Café)
Direktør Ellen Drost, Kunstmuseum Brandts
Bestyrelsesformand Bolette Christensen, Kunstmuseum Brandts
Ambassadør Carla Sands, USA

Kl. 17:30 Udstillingen er åben

Der er fri entré og alle er velkomne.