Flere tusinde i Kongens Have: På torsdag synger Thomas Buttenschøn solen frem

Skrevet af: Betina Vestergård Jepsen

Nu er halvdelen af dette års Torsdagskoncerter blevet afholdt.

Henrik Kragh, som er Kulturkonsulent ved Odense Kommune, giver her en opdatering på, hvordan de er forløbet indtil videre.

Skarp cocktail i Kongens Have

“De to første Torsdagskoncerter er gået rigtig godt. Flere tusinde besøgende og god lyd og musik er en skarp cocktail i Kongens Have. Til første koncert havde vi så mange gæster, at vi måtte bestille 12 ekstra toiletter til sidste uges Torsdagskoncert, så det må siges at være en succes igen i år,” siger Henrik Kragh, som håber på at se mindst lige så mange festglade odenseanere til denne uges Torsdagskoncert:

“Vi kan ikke garantere solskin på torsdag, men musikken og lyden står vi inde for. Vi håber, der kommer mange gæster igen på torsdag.”

Denne uge kan du høre Thomas Buttenschøn, TÅRN og Trailerpark:Jesus. Her får du et kort overblik over de tre kunstnere.

Thomas Buttenschøn

Den halvt danske, halvt zambianske sanger og sangskriver Thomas Buttenschøn er bl.a. kendt for sit store hår, sine glade sange og sin deltagelse i Vild med dans, hvor han tog danskerne med storm. På torsdag kommer han ikke for at danse men derimod for at synge sine sange i Kongens Have. Men hvem ved? Måske falder der et par dansetrin eller to af.
Vi er i hvert fald sikre på, at Thomas Buttenschøn nok skal synge eventuelle regnskyer væk med sit glade humør og gode sange.

TÅRN

TÅRN er et fynsk, anmelderrost Indie-Rock-band, hvis sange er blevet spillet flittigt på både P6 Beat og P4. Du kender måske især deres singler “Solskin Over Tage” og “Du Tror, Du Ser”? Bandet spillede desuden for nylig i Odense, da de var support til GNAGS’ koncert i Den Fynske Landsby i slutningen af juni.

Trailerpark:Jesus

TrailerPark:Jesus er et pop/rockband, hvis mission er at udbrede dansksproget lyrik. Deres sange handler især om menneskers liv i provinsen og på landet, og sangene leveres gennem klagende sang og oprørsk guitarspil med målet om at overrække en arv af klassisk rock og implementere den i en moderne og nutidig kontekst.

 

Torsdagskoncerten er som altid gratis, og den forløber fra klokken 18 til 22.30 i Kongens Have i Odense.

Vildt hattrick: Odense-restaurant vandt Schiøtzprisen for tredje år i træk

Skrevet af: Michael Qureshi
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen
Vinderholdet fra Restaurant Fynboen

Hele ugen har en af Danmarks største madfestivaler SPIS! Odense Festival fyldt rigtig meget i bybilledet.

Søndag kulminerede det traditionen tro med Fyns største kokkekonkurrence, Schiøtzprisen 2019.

Her dystede kokke fra hele landet om æren og hovedpræmien til en samlet værdi af 70.000 kr.

Helt fantastisk blev det for tredje år i træk Odense-favoritten Restaurant Fynboen, som løb med et usædvanligt hattrick og en præmie 30.000 kr. plus den gigantiske gære.

Var oppe imod stærke navne

Fynboen var på forhånd udråbt som favorit, men de var oppe imod stærke navne blandt andet måske Danmarks hotteste restaurant lige nu, Alchemist.

I front havde Fynboen sendt de to kreative kokkehjerner Stefano Foschi og hans assistent Frederik Hedegård på Anarkist

Kokkene havde 90 minutter til at fremstille den bedste ret, med smag, håndværk, innovation og visuel præsentation som målestok for retterne.

Undervejs hyldede Fynboen-teamet afdøde Kim Larsen ved at afspille nogle af hans sange og ved at mixe noget Kim Larsen favoritter ind i maden.

Havde hyldest til Kim Larsen

Restaurant Fynboen jublede naturligvis over deres fornemme hattrick.

“Vi vandt fandme!
Det lykkedes os igen for tredje gang i træk at hjemtage sejren i Schiøtzprisen 2019.

Tak til dommerne. Vi er glade for at I forstod vores hyldest til Kim Larsen

Vi er trætte, glade og en lille smule fulde. Vi glæder os til at se jer på besøg på Fynboen.

Tak til alle vores dygtige ansatte, vores dedikerede venner og familie og alle andre der har støttet os i vores hårde kamp. Både på Fynboen og på vores søsterrestaurant Ristorante Capri.

Og tak til SPIS Odense Food Festival for at skabe noget af det fedeste, der er sket for Odense de sidste 10 år,” skrev de på Facebook efter sejren.

Sdr. Bjert Kro og Restaurant Hesselet kom på henholdsvis anden- og tredjeplads i konkurrencen.

 

Starter mandag: Vejarbejde spærrer motorvejstilkørsel ved Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen
Foto: Vejdirektoratet
Foto: Vejdirektoratet

Som om at mandag morgen ikke er hektisk nok i forvejen, så har Vejdirektoratet nu meldt ud, at den kommende mandag måske kan blive lidt mere frustrerende end normalt.

En ny 1600 meter lang støjskærm skal nemlig etableres langs den Fynske Motorvej, hvilket kommer til at medføre, at tilkørselsrampe 52 skal delvist spærres i tre uger.

Det kan derfor kun betale sig, at du allerede nu er opmærksom og planlægger en anden rute, hvis du normalt benytter dig af tilkørsel 52.

Benyt en anden tilkørsel

Rampen vil være delvist spærret allerede fra mandag morgen, mens den spærres fuldstændigt fra 19.30 om aftenen til 6.00 om morgenen, hvor etableringsarbejdet finder sted.

Spærringen for konsekvenser for de bilister, der kommer fra Odense C ad Assensvej og skal i retning mod Jylland. Her anbefaler Vejdirektoratet, at trafikanterne i stedet sætter kurs mod tilkørsel 51 eller 53.

Men det er selvfølgelig ikke uden en god grund, at vejarbejdet startes op.

Den nye støjskærm skal nemlig være med til at reducere støjgener fra motorvejen for boligområdet vest for Assensvej.

Eventyrligt løb for store og små: HCA Marathon vender tilbage til Odense

Skrevet af: Stine Kjølby Christensen

For 20. gang kan odenseanerne se frem til, at byens gader forvandles til eventyrlige løberuter, når HCA Marathon vender tilbage.

Maratonet tiltrækker altid tusindvis af både løbere og tilskuere, og du kan stadig nå at tilmelde dig – uanset om du er garvet løber eller modig debutant.

Med de mange forskellige løb og ruter er der i høj grad mulighed for, at alle kan få en god og eventyrlig oplevelse.

Løberuter for alle

Som med H.C. Andersens eventyr, der tit kan forstås på flere niveauer, er dette løb også opdelt sådan, at både små og store ben kan følge med.

Som en del af arrangementet afvikles DM Marathon for 14. gang til Nordens 5. største maraton. Derudover er der også mulighed for at deltage i ½ Marathon og “Løb de sidste 10”.

Børn og unge kan skrive deres eget eventyr ved MiniMarathon og Klassedysten på 1/10 maraton, dvs. 4,2 km.

Der vil være eventyrlige medaljer til alle deltagere.

Det store deltagerantal vidner om, at HCA Marathon ikke blot er en lokal begivenhed, men også tiltrækker løbere på et internationalt plan.

Eventyrene hepper på dig

Foruden at være opkaldt efter byens berømte forfatter så vil omgivelserne også understøtte det eventyrlige navn. Der vil blandt andet være eventyrfigurer ved hvert kilometermærke.

Du kan altså næsten mærke historiens vingesus, når du selv flyver igennem Odenses gader.

Ruten vil være trafikfri i seks timer.

Læs mere og tilmeld dig her – tilmelding lukker 26. september 2019 kl. 12:00

Hvad: HCA Marathon
Hvor:Odense Idrætspark
Hvornår: 29. september 2019