Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

  1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
  2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
  3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Flixbus propper busser fra Odense til København: Minister ser alvorligt på sagen

Af Redaktionen

Vi skal holde afstand, når vi står i kø i supermarkeder og butikker.

Vi må ikke spise på restauranter og caféer. Men propfyldte busser er åbenbart helt okay. I hvert fald hvis det står til busselskabet Flixbus, der er kommet i strid modvind.

Det sker efter at TV 2 har dokumenteret fyldte busser, hvor folk sidder helt tæt på hinanden blandt andet i Flixbus fra Odense til København.

Kendt for billige billetter

Flere passagerer som TV 2 har talt med fortæller, at de er målløse over, at Flixbus fylder busserne op fra Aalborg, Odense og andre destinationer.

Flixbus er kendt for deres billige billetter i gode busser, og er især for yngre perfekte transportmidler, hvis man skal fra eksempelvis Aalborg til København.

Laura Holst fra Aalborg har talt med både TV 2 og Jyllands Posten og var chokeret over at alle sæder blev fyldt op.

“Jeg var overrasket over, at der ikke blev lagt op til afstand mellem passagerne. Jeg talte med flere, som var overrasket over, at vi måtte sidde så tæt, når vi alle andre steder får at vide, at vi skal holde afstand,” siger Laura Holst til JP.

Ifølge TV 2 balancerer Flixbus på loven om forsamlinger over 10 personer. For den kollektive transport er undtaget, men til gengæld er de fyldte busser et brud på sundhedsmyndighedernes anbefalinger og Transportministeriets opfordringer til, at transportudbyderne “begrænser trængslen”.

 

Men konkurrenter som Kombardo-ekspressen og DSB sælger kun billet til hvert andet sæde i bus og tog under Corona-krisen.

Minister går ind i sagen

Transportminister Benny Engelbrecht ser alvorligt på sagen.

“Det undrer mig, at Flixbus ikke har forstået det meget klare budskab, som anbefalingerne er.

Når jeg ser rundt, så gør alle andre aktører alt, hvad de kan, for at efterleve dem og sikre afstanden mellem passagererne,” siger han til TV 2.

Tv-stationen har ikke kunne få Flixbus i tale, men over Jyllands Posten siger selskabets ledelse.

“Vi er nødt til at overveje den økonomiske levedygtighed for os og vore buspartnere, som er hårdt påvirket af den aktuelle situation”

Se billederne på TV2.dk her med propfyldte Flixbusser

Del artikel

Andre læser også