Annonce
MigogOdense Nyt

Du får:

 1. Nyheder om og eksklusive Guider til Odense.
 2. De nyeste og hotteste tips indenfor Mad, Kultur, Shopping og Oplevelser i Odense.
 3. Eksklusive tilbud, som du får først.

Ved tilmelding til MigogOdense Nyt accepterer du samtidig vores vilkår og betingelser for nyhedbrevet.

Forklaring: Hvad betyder lån med og uden sikkerhed?

Af Redaktionen

Når du skal låne penge, vil du hurtigt finde ud af, at der både findes lån med og uden sikkerhed. I dag kan du låne penge mange andre steder end i banken, og derfor behøver du ikke stille nogen sikkerhed til rådighed.

Når du stiller sikkerhed for et lån, betyder det, at du på den ene eller anden måde garanterer banken, at de kan få deres penge tilbage.

Det kan forklares med, at du pantsætter noget af værdi. Du kan fx stille din bil til sikkerhed for banken, så hvis du ikke kan betale dit lån tilbage, så vil banken få bilen i stedet for de penge, du har lånt. På den måde får banken en sikkerhed.

Som nævnt, har du i dag mulighed for at låne penge på andre måder end i banken. Du kan vælge at låne penge online, hvor du hurtigt kan ansøge om et lån og få svar på, om du er godkendt eller ikke.

Her er der altså tale om et online lån uden sikkerhed. Når der er tale om sådan et lån, er det vigtigt, at du overvejer dine behov, for du har mulighed for at låne meget store beløb uden at stille en sikkerhed, og det kan hurtigt blive fristende.

Du skal altså ikke pantsætte nogle af dine ejendele af værdi, for at få lov til at låne penge.

Fordele og ulemper

Der er fordele og ulemper forbundet med begge typer lån.

Fordele ved lån uden sikkerhed

 • Når du låner penge uden sikkerhed, skal du ikke forklare banken, hvad du skal bruge pengene til
 • I mange tilfælde vil långiverne faktisk slet ikke vide, hvad pengene skal bruges til
 • Vælger du et lån med sikkerhed, så skal du forklare, hvad pengene præcist skal bruges til
 • I forlængelse af ovenstående punkt – det du skal bruge pengene til, er lånets sikkerhed
 • Der er større krav til dig som låntager, når du låner penge med sikkerhed
 • Lån uden sikkerhed går meget hurtigere. Du kan som regel få pengene til at stå på din konto samme dag. Du skal nemlig ikke gennem en længere proces, hvor du skal forklare din bankrådgiver, hvorfor du skal låne og til hvad osv.

 

Ulemper ved lån uden sikkerhed

 • I og med, at du ikke sætter nogen sikkerhed for långiveren, så løber de en større risiko. Derfor vil renten altid være højere ved lån uden sikkerhed
 • Du har ikke så lang betænkningstid – eller det vil sige, at det bestemmer du egentlig selv, men du kan hurtigt komme til at tage forhastede beslutninger, fordi processen er så kort
 • Du skal selv undersøge og udvælge det rigtige lån, når du ikke låner i banken – og det kan tage lang tid. Her kan du blandt andet bruge forskellige online sammenligningstjenester. Det kan du læse mere om her.

Derudover er der naturligvis en række krav til dig som låntager, som skal opfyldes inden du kan blive godkendt til et lån. Det gælder uanset, om du ansøger om et lån med eller uden sikkerhed.

Del artikel

Andre læser også