Fornem anerkendelse til fynske restauranter: To af landets bedste

Den Danske Spiseguide har netop offentliggjort de slutnominerede til prisen som Årets Restaurant 2017, og Fyn er flot repræsenteret i det fornemme selskab. Der er nemlig to fynske kandidater til prisen mellem de seks nominerede – det drejer sig om Falsled Kro i Millinge og Lieffroy i Nyborg.

Det ligger til familien

Mange vil huske Falsled som en af de fynske restauranter, mange vurderede var i spil til en Michelin-stjerne tidligere på året. Restauranten havde i mange år den franske kok Jean Louis Lieffroy ansat som køkkenchef, før sønnen Patrick overtog samme hverv. I dag hedder køkkenchefen Per Hallundbek.

Som navnet mere end antyder, har familien Lieffroy også en finger med i spillet hos den nyborgensiske kandidat, der er ejet af netop Patrick, som i 2009 stoppede som køkkenchef på Falsled for at åbne sin egen gourmetrestaurant i Hesselhuset.

“Det er naturligvis en fantastisk anerkendelse at være med i kampen om at blive Årets Restaurant hos Den Danske Spiseguide, som vi betragter som de førende i Danmark til den slags,” siger Patrick Lieffroy, der glæder sig over, at hans tidligere arbejdsplads også er med blandt de sidste seks:

“Som fynboer har vi al mulig grund til at være stolte over, at vi har to restauranter på så højt et niveau. Det er ret imponerende, og Falsled Kro er også et fantastisk sted, hvor jeg har brugt rigtig mange gode timer.”

Før prisen uddeles endeligt, skal de enkelte restauranter dog være værter for en række nomineringsmiddage, hvor juryen kommer en tur forbi og bedømmer de enkelte steder. Der er derfor ingen tid til at hvile på laurbærrene for hverken Falsled Kro eller Lieffroy.

“Vi skal bruge den næste tid på at trylle en menu frem, men den kommer naturligvis til at ligne det, vi også normalt serverer,” siger Patrick Lieffroy.

Vi giver en helhedsoplevelse

Den anerkendte kok vurderer, at Lieffroy er blandt landets seks bedste restauranter på grund af den helhedsoplevelse, de byder på – ikke kun på grund af maden.

“Selvfølgelig laver vi lækker mad hos os, men ikke nødvendigvis det mest komplicerede. Vi skifter menu, så vi hele tiden bruger og udnytter tidens råvarer og støtter små, lokale producenter, men samtidig byder vi på meget andet. Vi har et skønt hus med en dejlig beliggenhed og en meget, meget smuk udsigt over Storebælt. Samtidig har vi dygtige folk i både restauranten og i køkkenet, og det er helt sikkert  helhedsoplevelsen, der er vigtig for os,” siger Patrick Lieffroy.

Kåring senere på året

Den Danske Spiseguide, der står for nominering og kåring, har eksisteret siden 1978 og er over årene blevet den toneangivende guide til gode madoplevelser i Danmark. Udover Årets Restaurant uddeles en lang række priser til bl.a. Årets Kokkeprofil, Årets Tjener og Årets Gennembrud. Prisen for årets restaurant er dog den mest prestigefyldte.

Kåring af Årets Restaurant finder sted i forbindelse med Den Danske Spiseguides årlige galla senere på året, mens nomineringsmiddagene på de seks restauranter foregår i sensommeren og det tidlige efterår.

Læs mere om Den Danske Spiseguide og kåringen af årets restaurant her.

Vinbar lukkede pludseligt: Nu er lokalerne sat til leje

Skrevet af: Redaktionen

Som MigogOdense kunne fortælle for et par uger siden, så lukkede Noé Vinbar ret pludseligt fra den ene dag til anden.

De trak sig samtidig også ud af restaurant-festivalen DinnerDays og lukkede ned for bordbestillinger.

Forklaringen lød fra driftsansvarlige Mads Friis på, at langtidssygdom havde ramt hårdt, og at man var klogere i uge 7 eller 8.

Men nu ser det ud til, at Noé Vinbar endegyldigt lukker i de eksisterende rammer.

Der er plastret stort “Til Leje” skilt på facaden, og i cvr-registret meldes selskabet under tvangsopløsning.

Lokaler i Kongensgade er til leje

Erhvervsejendomsmægleren Colliers bekræfter over for MigogOdense, at de har fået lokalerne i Kongensgade til leje.

Noé Vinbar har ellers været en af byens populære vinbarer, hvor de det seneste år har satset på servering af mad suppleret med god vin og cocktails.

Da Noé Vinbar pludselig lukkede ned for nylig lød forklaringen;

“Lige nu er vinbaren lukket ned for en stund. Vi har været ramt af noget langtidssygdom blandt personalet, og vi arbejder lige nu på at genetablere stedet.

Men det er desværre usikkert, hvad der kommer til at ske. Vi er forhåbentligt klogere omkring uge 7 eller uge 8,” sagde Mads Friis til MigogOdense.

Åbnede i 2016

Det var i 2016, at ejerne Peer og Kim Sjødahl satsede på vinbaren midt i Odense.

Noé Vinbar åbnede primært med fokus på topvine på glas.

Vin og cocktails er stadig til stede, men der er gennem tiden også kommet mere fokus på servering af mad.

Så brunch, frokost og aftenservering har den seneste tid været en del af Noé. Men det er slut nu.

Store minusser på bundlinjen

Dykker man lidt ned i regnskaberne kan man se, at Noé Vinbar ikke ligefrem har været en bragende succes på bundlinjen. I to regnskabsår har den givet et større minus.

I etableringsåret i 2016 var årets resultat på minus 1,6 mio. kr. og seneste regnskab viser et minus på 1,3 mio. på bunden.

Snak om en eventuelt konkurs eller problemer på likviditeten vil man dog ikke spekulere i offentligt.

“Det er slet ikke noget, jeg kan kommentere på,” sagde Mads Friis til MigogOdense forleden.

Klar igen i foråret: Smørrebrødsbuffet på hotel er populært

Skrevet af: Michael Qureshi
Foto: First Hotel Grand.
Foto: First Hotel Grand.

First Hotel Grand i Odense er atter klar til at introducere deres populære smørrebrødsbuffet.

Det kører i foråret 2019 på fire lørdage i hver måned. Det første arrangement starter lørdag d. 23. februar.

På smørrebrødsbuffeten de dygtige kokke på hotellet skabt en ekstraordinær frokostoplevelse, som kombinerer det klassiske smørrebrød med et moderne tvist.

Man kan spise lige så mange, man vil, og trille fra hotellet smilende og mæt.

Smørrebrød på Grand

Både de traditionelle og til de eventyrlystne

På smørrebrødsbuffeten finder du alle de højtbelagte fristelser, traditionelt tilberedt og belagt med omhu.

Til de eventyrlystne har smørrebrødsbuffetens kokke genskabt de klassiske stykker med et moderne tvist, så buffeten imødekommer enhver smag.

Et godt eksempel er den klassiske smørrebrødsvariant med æg og rejer. Hos First Hotel Grand består den her i 2019 af økologiske æg, røgede grønlandske rejer og hjemmerørt mayonnaise.

Men ikke alt er som i gamle dage, for den hjemmerørte mayonnaise er ikke hvid, men derimod næsten skriggrøn.

Hvad: Smørrebrødsbuffet
Hvor: Grand Hotel
Hvornår:
Lørdag d. 23 februar
Lørdag d. 16. marts
Lørdag d. 6. april
Lørdag d. 25. maj

Book bord her

Byggeplaner godkendt: Gammel skole forvandles til boliger

Skrevet af: Redaktionen
Sådan skal de nye boliger se ud
Illustration: Sandal Ejendomme
Sådan skal de nye boliger se ud Illustration: Sandal Ejendomme

På grunden hvor den gamle Fyns Privat Skole ligger, skal der nu bygges 25 nye boliger.

Byrådet i Odense vedtog forleden en lokalplan, hvor nye boliger bygges på hjørnet af Ivar Vinds Vej og Demantsvej i Hjallelse.

Indtil 2016 var der fuld af liv i bygningerne på Fyns Privat Skole, men de seneste år har den stået tom.

Der er stor interesse for at bygge boliger i attraktive område.

“Der er ikke nogen tvivl om, at Dalum er et meget eftertragtet område at bo i i Odense. Rigtigt mange vil gerne bo i vores forstæder og ikke mindst i Dalum.

Derfor lytter vi med interesse, når en privat bygherre ønsker at opføre nye boliger, sagde by- og kulturrådmand, Jane Jegind, ifølge Byens Ejendom.

Bygning skal rives ned

Projektet kræver, at den eksisterende bygning på ejendommen rives ned, så der kan opføres ny bebyggelse.

Det er kvarter primært med villaer, parcelhuse, rækkehuse og enkelte etageboliger. Der ligger flere bevaringsværdige bygninger fra slutningen af 1800-tallet og 1920´erne. Flere af dem er opført i forbindelse med Dalum Fabriksby.

De nye boliger på skolegrunden opføres i 1,5-2,5 etager, og lokalplanen sikrer, at bygningerne danner bygade ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej og trapper ned i højden ind mod eksisterende boliger umiddelbart nord for planområdet.

Ud mod Demantsvej og Iver Vinds Vej kan opføres 2 nye bygninger i 2,5 etager med 8 og 12 lejligheder, og ind mod Zacharisvej kan der opføres 5 rækkehuse 1,5 etage.