Fornem anerkendelse til fynske restauranter: To af landets bedste

Skrevet af: Kasper Junge Wester

Den Danske Spiseguide har netop offentliggjort de slutnominerede til prisen som Årets Restaurant 2017, og Fyn er flot repræsenteret i det fornemme selskab. Der er nemlig to fynske kandidater til prisen mellem de seks nominerede – det drejer sig om Falsled Kro i Millinge og Lieffroy i Nyborg.

Det ligger til familien

Mange vil huske Falsled som en af de fynske restauranter, mange vurderede var i spil til en Michelin-stjerne tidligere på året. Restauranten havde i mange år den franske kok Jean Louis Lieffroy ansat som køkkenchef, før sønnen Patrick overtog samme hverv. I dag hedder køkkenchefen Per Hallundbek.

Som navnet mere end antyder, har familien Lieffroy også en finger med i spillet hos den nyborgensiske kandidat, der er ejet af netop Patrick, som i 2009 stoppede som køkkenchef på Falsled for at åbne sin egen gourmetrestaurant i Hesselhuset.

“Det er naturligvis en fantastisk anerkendelse at være med i kampen om at blive Årets Restaurant hos Den Danske Spiseguide, som vi betragter som de førende i Danmark til den slags,” siger Patrick Lieffroy, der glæder sig over, at hans tidligere arbejdsplads også er med blandt de sidste seks:

“Som fynboer har vi al mulig grund til at være stolte over, at vi har to restauranter på så højt et niveau. Det er ret imponerende, og Falsled Kro er også et fantastisk sted, hvor jeg har brugt rigtig mange gode timer.”

Før prisen uddeles endeligt, skal de enkelte restauranter dog være værter for en række nomineringsmiddage, hvor juryen kommer en tur forbi og bedømmer de enkelte steder. Der er derfor ingen tid til at hvile på laurbærrene for hverken Falsled Kro eller Lieffroy.

“Vi skal bruge den næste tid på at trylle en menu frem, men den kommer naturligvis til at ligne det, vi også normalt serverer,” siger Patrick Lieffroy.

Vi giver en helhedsoplevelse

Den anerkendte kok vurderer, at Lieffroy er blandt landets seks bedste restauranter på grund af den helhedsoplevelse, de byder på – ikke kun på grund af maden.

“Selvfølgelig laver vi lækker mad hos os, men ikke nødvendigvis det mest komplicerede. Vi skifter menu, så vi hele tiden bruger og udnytter tidens råvarer og støtter små, lokale producenter, men samtidig byder vi på meget andet. Vi har et skønt hus med en dejlig beliggenhed og en meget, meget smuk udsigt over Storebælt. Samtidig har vi dygtige folk i både restauranten og i køkkenet, og det er helt sikkert  helhedsoplevelsen, der er vigtig for os,” siger Patrick Lieffroy.

Kåring senere på året

Den Danske Spiseguide, der står for nominering og kåring, har eksisteret siden 1978 og er over årene blevet den toneangivende guide til gode madoplevelser i Danmark. Udover Årets Restaurant uddeles en lang række priser til bl.a. Årets Kokkeprofil, Årets Tjener og Årets Gennembrud. Prisen for årets restaurant er dog den mest prestigefyldte.

Kåring af Årets Restaurant finder sted i forbindelse med Den Danske Spiseguides årlige galla senere på året, mens nomineringsmiddagene på de seks restauranter foregår i sensommeren og det tidlige efterår.

Læs mere om Den Danske Spiseguide og kåringen af årets restaurant her.